Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
De hisz csak mindíg egyfajta LED világít !
Hello mindenkinek kész lett a színváltós led kockám igaz még maunális!
De szerintem nagyon jó lett!
Tehát ha jól értelmeztem a latch-ek szimpla átmeneti tárolók (vermek?) melyben az adat párhuzamosan íródik be órajel hatására x bit (pl. 8) / órajel sebességgel. Míg a regiszterbe sorosan írhatunk be 1bit/órajel sebességgel.
Ami mindkettőt tudja az pedig az univerzális shift regiszter?
Én nem értek hozzá, ezt a doksit is a gugli segítségével találtam Keresgess, és megtalálod a válaszokat a kérdéseidre.
Teljesen korrekt
Csináld meg úgy, hogy nem fel-le kapcsold a színeket hanem átmenet legyen közöttük. Megtetszett, lehet én is csinálok egy ilyen díszt.
Egy pár ezren már építettek, neked is sikerülhet majd egyszer.
Amúgy 3,5 digites, vagyis 1999 a max kijelzett érték. A tizedesvesszőt pedig BÁRHOVA lehet tenni, tehát a kijelzés lehet: 1,999 ; 19,99 ; 199,9 és 1999 . Persze nem elég a pettyet jó helyre rakni, a méréshatárt is hozzá kell lőni előtét-osztókkal.
Igen ezzel küzdök, de én mindenhol csak olyan megoldást láttam, hogy egy tizedes pontossággal mér.
Esetleg van konkrét tipped?
Oké nagyon jó leset hogy így írtál rám igen az még ki kell találnom hogy hogy legyen benne átmenet!
Egy egész, saját-külön topikja van, esetleg átnézhetnéd.
hmmm. kössz! de nekem nem rgb ledekel kéne hanem 3 fajta led el piros kék zöld el úgy is meglehet csinálni?
Szia!
Tudsz nekem olyan erősítőt amely elkészíthető próba nyákon és egyszerű meg csinálni olyan 7w-os legyen mert van egy olyan hangszóróm?!
Esetleg átnéztem De nem találtam megoldást.
Sok olyan van, nekem a kedvencem a TDA2003.
Ehhez tudsz egy nagyon egyszerű kapcsolási rajzot amit el lehet készíteni próba nyákon ?mert el fogyott a vas klorid és a boltba is csak 2 hét múlva lesz ötlet?
Beírod az oldal keresőjébe, vagy gugliba a TDA2003-at és máris kapsz rajzot.
Sziasztok!
Szeretném egy ventilátor fordulatszámát alacsonyabbra venni a következő módon. Jelenleg 12 voltról működik, 0,15 amper mellett (1,8W). Előtét ellenállásként betettem a pozitív tápvezetékére egy hagyományos (5 Ft-os) 51 ohmos ellenállást. Tökéletesen működik, azonban az ellenállás pár másodperc múlva erősen elkezd forrósodni. Gondolom más fajta ellenállást kéne beszereznem erre a célra. Milyen néven van ilyen egy elektronikai boltban? Előre is köszönöm a válaszokat.
Használj nagyobb méretű (nagyobb wattszámú) ellenállást és akkor nem melegszik majd annyira.
Epp most akartam megjavitani az erositom ... de valamin elakadtam . Gyari , 5.1 Platinium , Az a baja hogy mikor bedugom : 1. melegedik a trafo es zug . 2. Nagyon forro a dioda a hid . 3. Megse mukkan .
Szerintetek mi lehet a baja ? Probaltam kicserelni a dioda hidat es csak ugy csinalt .
Zárlatos lett a végfokozat, azért melegszik minden.
De nem melegednek a vegfokok csak a dioda hid es a trafo ... Igy hogyan kapom meg melyik a hibas vegfok ? koszonom szepen
Válaszd a végfokokat és úgy helyezd áram alá a tápegységet. Így nem kellene melegednie semminek sem. Majd szépen sorban kapcsold a tápra az erősítőket. Amelyik rákapcsolásakor melegedést tapasztalsz, az lesz a rossz.
Ez egy nagyon érzékeny áramkör. Nem biztos, hogy próbapanelen is tökéletes lesz. Vannak itt kipróbált NYÁK tervek, azokból építs meg egyet (Alkotó mester több félét is föltett), mosd le alaposan a gyantától, és akkor nem lesz ugra-bugra a kijelzőn!
Ezúton szeretnék köszönetet mondani : blackdognak ! Ma megvettem minden alkatrészt, és egy üveg vaskloridot is. Lassan, elkezdem a nyákot tervezni ! Köszi a türelmet, segítséget, megértést, az ötleteket ! ( Természetesen mindenkinek úgyszint, aki segített ! )
Bővebben: Link Szerintetek jó az itt mutatott nyákrajz? Nekem elég fura a beültetésihez képest. Az is érdekes, hogy a TDA2003-nak 5 lába van, de itt csak 3at mutat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |