Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1158 / 3979
(#) Mybuster válasza neogeo2 hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

De hisz csak mindíg egyfajta LED világít !
(#) Axel válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Kedves egészségére!
(#) Axel válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Köszönöm szépen!
(#) Mybuster hozzászólása Jan 27, 2011 /

Hello mindenkinek kész lett a színváltós led kockám igaz még maunális!

De szerintem nagyon jó lett!

Tehát ha jól értelmeztem a latch-ek szimpla átmeneti tárolók (vermek?) melyben az adat párhuzamosan íródik be órajel hatására x bit (pl. 8) / órajel sebességgel. Míg a regiszterbe sorosan írhatunk be 1bit/órajel sebességgel.
Ami mindkettőt tudja az pedig az univerzális shift regiszter?
(#) kadarist válasza Axel hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Én nem értek hozzá, ezt a doksit is a gugli segítségével találtam Keresgess, és megtalálod a válaszokat a kérdéseidre.

Igyekszem.
(#) blackdog válasza Mybuster hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Teljesen korrekt
Csináld meg úgy, hogy nem fel-le kapcsold a színeket hanem átmenet legyen közöttük.
Megtetszett, lehet én is csinálok egy ilyen díszt.
(#) qvasz2 válasza blackdog hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Egy pár ezren már építettek, neked is sikerülhet majd egyszer.
Amúgy 3,5 digites, vagyis 1999 a max kijelzett érték. A tizedesvesszőt pedig BÁRHOVA lehet tenni, tehát a kijelzés lehet: 1,999 ; 19,99 ; 199,9 és 1999 . Persze nem elég a pettyet jó helyre rakni, a méréshatárt is hozzá kell lőni előtét-osztókkal.
(#) blackdog válasza qvasz2 hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Igen ezzel küzdök, de én mindenhol csak olyan megoldást láttam, hogy egy tizedes pontossággal mér.
Esetleg van konkrét tipped?
(#) Mybuster válasza blackdog hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Oké nagyon jó leset hogy így írtál rám igen az még ki kell találnom hogy hogy legyen benne átmenet!

Egy egész, saját-külön topikja van, esetleg átnézhetnéd.
(#) _JANI_ válasza Mybuster hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

(#) Mybuster válasza _JANI_ hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

hmmm. kössz! de nekem nem rgb ledekel kéne hanem 3 fajta led el piros kék zöld el úgy is meglehet csinálni?
(#) morzsa15 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Szia!
Tudsz nekem olyan erősítőt amely elkészíthető próba nyákon és egyszerű meg csinálni olyan 7w-os legyen mert van egy olyan hangszóróm?!
(#) blackdog válasza qvasz2 hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Esetleg átnéztem De nem találtam megoldást.
(#) kadarist válasza morzsa15 hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Sok olyan van, nekem a kedvencem a TDA2003.
(#) morzsa15 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Ehhez tudsz egy nagyon egyszerű kapcsolási rajzot amit el lehet készíteni próba nyákon ?mert el fogyott a vas klorid és a boltba is csak 2 hét múlva lesz ötlet?
(#) kadarist válasza morzsa15 hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Beírod az oldal keresőjébe, vagy gugliba a TDA2003-at és máris kapsz rajzot.
(#) Cellosion hozzászólása Jan 27, 2011 /

Sziasztok!
Szeretném egy ventilátor fordulatszámát alacsonyabbra venni a következő módon. Jelenleg 12 voltról működik, 0,15 amper mellett (1,8W). Előtét ellenállásként betettem a pozitív tápvezetékére egy hagyományos (5 Ft-os) 51 ohmos ellenállást. Tökéletesen működik, azonban az ellenállás pár másodperc múlva erősen elkezd forrósodni.
Gondolom más fajta ellenállást kéne beszereznem erre a célra. Milyen néven van ilyen egy elektronikai boltban? Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) kadarist válasza Cellosion hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Használj nagyobb méretű (nagyobb wattszámú) ellenállást és akkor nem melegszik majd annyira.
(#) djhua hozzászólása Jan 27, 2011 /

Epp most akartam megjavitani az erositom ... de valamin elakadtam . Gyari , 5.1 Platinium , Az a baja hogy mikor bedugom : 1. melegedik a trafo es zug . 2. Nagyon forro a dioda a hid . 3. Megse mukkan .

Szerintetek mi lehet a baja ?

Probaltam kicserelni a dioda hidat es csak ugy csinalt .
(#) kadarist válasza djhua hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Zárlatos lett a végfokozat, azért melegszik minden.
(#) djhua válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

De nem melegednek a vegfokok csak a dioda hid es a trafo ... Igy hogyan kapom meg melyik a hibas vegfok ? koszonom szepen
(#) kadarist válasza djhua hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Válaszd a végfokokat és úgy helyezd áram alá a tápegységet. Így nem kellene melegednie semminek sem. Majd szépen sorban kapcsold a tápra az erősítőket. Amelyik rákapcsolásakor melegedést tapasztalsz, az lesz a rossz.
(#) djhua válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

koszonom szepen valaszod .

Ez egy nagyon érzékeny áramkör. Nem biztos, hogy próbapanelen is tökéletes lesz. Vannak itt kipróbált NYÁK tervek, azokból építs meg egyet (Alkotó mester több félét is föltett), mosd le alaposan a gyantától, és akkor nem lesz ugra-bugra a kijelzőn!
(#) janikukac hozzászólása Jan 27, 2011 /

Ezúton szeretnék köszönetet mondani : blackdognak ! Ma megvettem minden alkatrészt, és egy üveg vaskloridot is. Lassan, elkezdem a nyákot tervezni ! Köszi a türelmet, segítséget, megértést, az ötleteket ! ( Természetesen mindenkinek úgyszint, aki segített ! )
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Bővebben: Link Szerintetek jó az itt mutatott nyákrajz? Nekem elég fura a beültetésihez képest. Az is érdekes, hogy a TDA2003-nak 5 lába van, de itt csak 3at mutat.
(#) qvasz2 válasza janikukac hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Én látom mind az 5-öt. Te nem?
Amúgy tükrözve van azért fura
Következő: »»   1158 / 3979
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem