Fórum témák
» Több friss téma |
mérd meg a tápban a kimenö feszkókat,hogy megvannak-e?
Led világit?
Led nem világít. Azt nem tudom, hogy szétszedett állapotban működnie kell-e a tápnak. Összerakva, meg nem férek hozzá mérni. Nincs nagy rutinom a monitor szerelésben. Valószínűleg a táp legalább részben megy, mert hálózatba dugva enyhén langyos a feszstabok hűtőbordája. Szerinted, ha csak a táp panelt hálózatra kötöm, akkor is üzemelnie kell?
Szia!
A monitornak szétborítva is működnie kell. Persze az össze csatlakozót be kell dugni.
Pont ez a bajom. Ha minden csatlakozó fent van, nem lehet mérni.
Sikerült megoldanom a mérést. (Csak nem gondoltam, hogy ennyire szét kell szedni.) Találtam egy alkatrészt, ami gyanus. Nem ismerem mi lehet. Négy lábú mint egy optpcsatoló. Ellenállás mérésben (diódában is ) szakadáast mérek minden irányba. Feszültség alatt két lábán 100V körüli egyen feszültség van A másik kettőn semmi. A felirat rajta L0627 alatta 8178. Ismeritek ezt?
Egy kép vagy minek a környékén van, az sokat segíthet.
Visszavonva minden. Egy DM0565r IC vezérli a tápot. A kugliba beütve megtaláltam az edatlapját, az ajánlott kapcsolással. Ez majdnem pontosan egyezik az enyémmel. Ebből aztán kiderült, rosszul mértem, mert a test kiszerelt panelen nincs összekötve. Miután összekötöttem, a táp működik. Megvan az 5V-os és a 12V-os feszültség is. Most aztán törhetem a fejem tovább. :yes:
További fejlemények vannak. A képernyő vezérlő panelen, van egy TDA7496L végfok IC a hang számára. Kínomban azon is mértem a tápfeszt. A 16-os lábon megvolt, a 15-ösön nem mértem semmit, pedig az adatlap szerint az is az. rövidre zártam őket és azóta megy a monitor, de csak függőleges csíkok vannak rajta. gondolom a tápkörben van valami hibás alkatrész, de megint tanácstalan és értetlen vagyok. Túl bonyolult nekem ez a technika. Nem tud valaki segíteni?
Nincs ötlete valakinek? Nem jutok előrébb a dologgal. Mióta az előbb leírt eset történt, ha bedugom a konnektorba azonnal indul és csíkos a képernyő. kikapcsolni nem lehet, pover LED nem világít. Nem is értem a történteket, mi köze lehet a hangfrekis IC-hez? Ez egy több rétegű NYÁK átvezetőnek használják a lábat a rétegek között? Teljesen tanácstalan vagyok. Gondolom rajzot keresni felesleges hozzá.
Sziasztok!
Ha a 100% fényerősséget lentebb állítom halk sípolás hallatszik a monitorból. Világítás tápjának szűrőkondija vagy tekercse lehet?
Szia!
Púpos elektrolit kondenzátort keress.
azI/O panelen van egy nagyobb méretü dioda(igy rajz nélkül nem tudom pontosan a helyét),arra mérj rá,nekem volt ilyen problémám ép egy siemens monitorral,a táp javitása után sem indult,kicseréltem a diodát és jó lett.
Ez jó ötlet volt. Valóban talátam egy rossz diódát. Ez egy olyan rózsaszín, hengeres SMD fajta. Beszerzek egyet és kicserélem. remélem jó lesz. Pedig méregettem már a diódákat, valahogy vagy rosszul mértem, vagy ez kimaradt, de mindenképpen átsiklottam felette. Kicserélem a hang IC-t is, mert szerintem nem lehet jó. Hiszen a 15-16-os lábnak tokon belül is összekötve kellene lenni. Majd beszámolok mire jutottam.
kösz, megnézem, remélem csak ennyi a baj.
Sziasztok!
Kaptam ismerősőmtől egy Daewoo lm1711 monitort.A probléma a következő , a főtáphalott,ezért a szekunder részét le kötöttem , és kap 12 V oltot , de ha bekapcsolom a ,zöld led nem világít , a monitor néha villog , kb másodpercenként és kattog. De se kép se hang , nem gyújt be a cső és kép sincs.Mi lehet a probléma?Egy rajznak is nagyon tudnék örülni Köszönöm Tibi
Szia!
Elég áramot tud biztosítani az új tápegység? Mérj feszültséget működés közben.
Egy számítógép atx tápjáról probálom , fesz 11.73 V ez visszaesik amikor villog 11.30-11.40 közé.
Ja igen az áramfelvétel amikor nem villog 700-800mA amikor villog olyan 1-1.1A.
Ha valakinek van ötlete nyugodtan osszameg velem
Sziasztok!
LCD monitoron, függőleges fehér sávok vannak. Mi okozhatja? Merre keressem a hibát?
Meg van az 5 volt , már előre haladtam , kb 1 mpnként kattog , csak nem tudom mi , a hangszorókat lehúztam , a fénycsővek villognak , csatolok videót!
Üdv
Sajnos hiába próbálkozok vele, a zöld állapot jelző led nem megy , és csak kattog meg a kattogással 1 időben villognak a neonok bent...Tanácstalan vagyok.
Valakinek vmi ötlet ?
Mára összeraktam Már nem volt kedvem vele szenvedni , lehet ,hogy a 11.2 voltos pc táp a baj , de most ma már nem volt kedvem mással próbálni, ötleteket továbbra is szívesen várok.
Üdv
Gyártó?Tipus?
Vagy zárlatra dolgozik,vagy nem birja a táp
Zárlatra én is gondoltam...Holnap szétkapom és megnézem a cső vezetékek szigetelését , gyanakszom , hogy át üt a fémrészkre ... mivel amikor a fénycső gyújt akkor halható. Az LCD panel felől hallható a kattogás mert leszedtem minden nyákot róla , és onnan hallani , szóval lehet , hogy ez lesz a gond , a tápra visszatérve , azért 1 pc táp ami lead 8-10 A 12 volton a 0.9-1A nem fogja megránani.De azért köszi.
Üdv
ACER LA 1916WA
|
Bejelentkezés
Hirdetés |