Fórum témák
» Több friss téma |
hello sziasztok.tekercselo mester vagyok es barmiben segitseget njujtok amiben tudok.forgoreszek aloreszek.
rajzok bekotesek stb. jo munkat
hello.sajnos megerositeni nemlehet mert minden motor-önindító gyarilag a makszimumra vanmar betekercselve.ha sikerul is vastagabb drótot beletekercselni akkor is ugyan az az erosseg marad.
de aze sok sikert
Sziasztok!
Kaptam egy FF4872-es 1,6KW-os fűnyíró motort, ami szénné volt égve.Szétszedtem a tekercseit, nekem nagyon furcsa a főfázis menetszáma amit leolvastam. Főfázis:huzalátmérő2x0,6-os Kis tekercs:68-82-76-80 menet.Segédfázis:huzalátmérő 1x0,56 Kis tekercs:102-98. A főfázis mindkét tekercsét töbször is átszámoltam, biztosan ennyi. Nem tudná valaki megadni a FF4872-es igazi menetszámait? Üdv: pumpa
Helló sziasztok! 25 éves vagyok,
segitséget szeretnék kérni abban hogy villanymotor tekercselő akarok lenni! érdekel nagyon a villamos áram már gyerek korom ota foglalkozom minden félével ami vele kapcsolatos! mindig iszonyatos pénzeket hagyok ott a tekercselőnél ugyhogy inkább saját magamnak szeretném csinálni szeretném ha ajánlanátok könyveket, számitásokat ,tippeket amivel eltundok indulni a jó irányban! meg persze milyen dolgok szükségesek ahoz hogy megtudjak tekerni egy motort! előre is köszönöm!
Üdv tekercselők !
Adott két DC kefés kismotor (modellvasút). Az egyik újkorában se nagyon akart forogni, csak melegedett. A másik jól ment, de teljesen elkopott a kommutátora. Azt elkezdtem letekercselni, hogy kiismerjem a tekercselés irányát, és menetszámát. 110 metet van 1 tekercsen, és 0.2mm a huzal. (0.25 zománccal mérve, ebből gondolom hogy 0.2 lehet) A másik motoron azt vettem észre, hogy a kommutátor nem úgy állt a a vas szegmenseihez képest mint a másik, lehet hogy ezért nem működött. Ezt sikerült beforgatnom úgy, mint ahogy a másik, hajdanán működő motoron áll. A kérdésem az lenne, hogy nincs itthon csak 0.1mm es huzal. Próbáljak két szálat összefogni ? Ez a vas hosszabb is mint a másik, erre vajon mennyi menet kellhet ? (Ezt már korábban szétszedtem, és már áttekercseltem egyszer, de csak most tűnt fel a kommutátor elfordulás, szóval már nem tudom mennyi volt a gyári menetszám)
Helló!
Már lehet lényegtelen, de ha megadod a vasmag hosszúságát és belső átmérőjét, lehet tudok segíteni! Üdv!
Sziasztok! De régen voltam itt. Adódott egy problémám.
Van egy szellőztető ventillátorom, de szerintem egy kicsit alacsony a motor fordulatszáma. Ez egy kocsiban a szellőztetés. Tehát adott hogy csak 12 volt van rendelkezésre hogyan kéne módosítanom a motorom adatait (nemetszámok, huzalátmérő) hogy megnöveljem a fordulatszámot?
Üdv. kétszálassal nem lehet megtekerni.
2xZ-s 0,22mm.sel kell azt tekerni, súlyozottan, de úgy látom a kommutátor is cserére szorul, különben befog égni, a motor gyenge lesz.
Üdv!
Ha valakinek megvan a fórum elején tárgyalt motortekercselésről szóló könyv akkor legyen szíves elküldeni az e-mailemre! Hogyan tudom felismerni kimérni DC motor forgorész zárlatát? Köszönöm!
Szia! Itt van az a hely ahonnan sok más egyebet is le tudsz tölteni. Ami a mellékelt képen látszik, az az egyik könyv ami erről a témáról szól. A másikat majd a "V" betűnél keresd, mint "Villamos forgógépek tekercselése" c. könyvet és töltsd le magadnak.
Próbálkoztam de nem sikerült. Csak fizetősen lehet ezt?
Gondoltam hogy csak ügyetlenkedtem. Majdnem jó helyre mentem rá. Köszönöm szépen!
Sziasztok!
Én is megkaphatnám a két könyvet? Elöre is köszönöm.Üdv! info.jozsefnagy@gmail.com
Sziasztok
Ha lehetne nekem is küldjétek el. Előre is kösz. schulcz69@gmail.com
Sziasztok!
Eltudnátok nekem is küldeni könyveket? Előre is köszi mindenkinek! atysdoktor@citromail.hu
Sziasztok!
Én is megkaphatnám a két könyvet? Elöre is köszönöm.Üdv! satalorincz@citromail.hu
Villamos forgogepek tekercseles konyvet el tudnad kuldeni nekem nagyon megkoszonnem
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! "Dualsky xm2826" BLDC motromat áttekercseltem! méghozzá az alábbi oldal alapján: http://forum.rcmodell.hu/index.php?topic=6507.0 De valami oknál fogva a kismotor nem hajlandó műkődni! szinte minden frekvencián kipróbáltam ami lehetséges! Van amikor épp elindul de 3 pörgés után leáll és utána elveszti a szinkront! Kizárt tényezők: tekercselés zárlatos// végpont összeforasztás nem jó "delta tekercselést kapott mint azt az adott honlapon is látni"// ->tekercs vastagság 0,5 mm ->tekercsenként 15 menet ->ügyeltem a kivezetéseknél - le van szigetelve! -> két szállas tekercseléssel valósítottam meg a 15 menetett! eredetileg 3 szálas volt ha valaki tud valami jó hozzá fűznivalót szívesen fogadom! akár milyen tapasztalat vagy meglátást is!
A mágnesek megfelelő polaritással és számban kerültek felragasztásra?
A kismotor mágneseihez nem nyúltam hozzá!
a kismotort leégettem egy rövid zárlattal, így került sor a tekercselésre! Ugyhogy szimplán az emlitett honlap alapján csak a tekercselés lépet életbe, méghozzá 2 szállas 0,5 mm-es dróttal! a motor egy 3 fázisú bldc motor melynek típusa: "Dualsky XM2826CA-18"-as. Lehet hallani mikor rákapcsolom a motorvezérlőt, hogy végig szalad benne a freki! van kigyorsítási állapot is és ha nagyon alacsony azaz a tekercseken sokáig van áram, akkor 3-mat tökéletesen elfordul, de utána megáll és többet nem kapja el a szinkront!! csak melegszik a motor - mivel áll!! Motorvezérlő tökéletes mivel egy másik BLDC motrom is van és ha azt rákötöm a saját frekvenciájával tökéltesen kigyorsul és megy!!! ugyhogy most nem tudom mi tévő legyek! Létezik, hogy kevés neki a 2 szálas drót 0,5 mm-es! 3 szálba kellene feltekerni, mint volt? de akkor nem férbe csak tekercsenként 10kör a 15 kör helyet. ??? Szerintetek mi lehet a gond?
Ha véletlenül nem rontottad el a tekercselést, akkor mennie kéne, ezért csak erre tudok tippelni.
3-madjára ugrottam neki már perfektül tudtam mindent mint, hogy merre kell tekerni, hogy kell át vinni egy másik tekercsre a drótott kivezetések és így tovább! szóval abban biztos vagyok, hogy a tekerésben most nincs hiba! le is ellenőriztem multiméterrel összerakás előtt, mielőtt még össze foraszgattam, de már fel volt tekercselve, hogy zárlatos-e ! de semmi!
Olyan mintha nem lenne erő benne! mágnes kiment benne? de azt nem hiszem nem lenne elég erős a tekercselés menet száma vagy mit próbáljak ki?
még annyit had kérdezek már meg, hogy egyáltalán a honlap alapján jól tekercseltem meg a 12 tekercset? és lehet, hogy nem deltában kellen, hanem csillagba?
Szia!
A BLCD motorok kizárólag csillagban működnek, mert egyszerre csak 2 tekercs kap áramot, a 3. "pihen" az ebben keletkező feszültséget figyeli a vezérlő és váltja a pólust. üdv.: Foxi
Szia kila!
Eltudnád nekem küldeni azt a két könyvet(Karl Wilkinson: kis villamos motorok attekercselese.djvu Barabás Miklós - Karsai Tibor: Villamos forgógépek tekercselése. Én is nagyon örülnék neki, mert most igazán szükségem lenne rá. Előre is köszi. Csaba33. Email címem az adatlapomon van |
Bejelentkezés
Hirdetés |