Fórum témák
» Több friss téma |
Tiszteletem Bigbrother
Az említett két páka közt annyi a különbség, hogy először a TCP-24 jelent meg a piacon, majd tovább fejlesztették és így lett belőle TCPS-24. Igazándiból a nyele változott és a nyélben található panel rögzítését oldották meg. Ha érdekel jobban a téma keress meg privátban. Üdv: Dani
Bocsánat ez off lesz, de pákának páka.
Szóval még a suliban weller, és puskás-féle pákákkal is "dolgoztunk". Ez utóbbiak megtévesztően hasonlítottak a wellerekre, csak alul a felirat leplezte le őket. Ezek már akkoriban is jóval olcsóbbak voltak, de nem voltak sokkal rosszabbak. Nekem egy ilyen is jó lenne, mivel a lényeg hogy leltárkor meg tudjam mutatni hogy megvan, és amennyit használom, a munkára is megfelelne. Más pákákat is néztem, de ezek teljesen mások, meg a weller hegye sem jó hozzájuk, és feltűnő lenne a különbség a többi kollega szerszámához képest. A kérdés igen egyszerű (vagy talán mégsem?). Létezik e még ez a termék, vagyis ez a puskás-féle páka, és ha igen akkor hol lehetne hozzájutni?
Szia!
Én is jónak találtam a Puskás pákákat ( az 50W-osakat, mert létezett 20W-os is!). Írtad, hogy nem érzed biztonságosnak a Vatera-t, itt az apróhírdetések között is szokott lenni, a múltkor láttam 10000 Ft-ért, leírás és fénykép szerint új állapotban! Szerintem ez jó ár, bár néha 5000 Ft-ért is lehet látni, bár az használtabb! Steve
A C+F kft forgalmazza a Wellert Magyarországon, eléggé horror árak vannak. Ha érdekel egy páka, régebbi TCP 50W weller, kék nyelű keres meg privátban.
Nos...
Sikerült szerezni egy pákát (TCP-S 24), de trafó nélkül nem tudom használni majd. A kérdés, hogy mekkora trafó kell hozzá? Elég 50W -os, vagy esetleg nem árt egy kicsit nagyobb? Kérdés, hogy mekkora feszültséget visel el?
Mivel minden alkatrész drága a pákához ezért azt javaslom, hogy 20-22 voltnál nagyobb feszültségről ne járasd, így a fűtőtest hosszabb életű lesz. A trafó elvileg lehet 50 wattos mert szakaszosan van terhelve de javaslom a 63 wattost. Nekem 63 wattos van és az elmúlt 23 év látszik rajta. A weller hegy is húzós árban van, egy kis ügyeskedéssel a Solomon hegyet is lehet használni ami csak 300.- Ft-ba kerül. A hosszából kell vágni, és régi rossz hegyről át kell tenni a hőérzékelőt.
A Puskás pákához valami ilyen állomás van nekem:
http://www.transzform.hu/index.php?oldal=termekunk A Puskás Ipari Szövetkezetnek van honlapja: http://www.puskas-szov.hu/ Azt írják hogy gyártanak pákát, sőt mintaboltjuk is van. Majd lehet elmegyek arra felé aztán benézek. Amúgy a Puskás páka szerintem hobbi célokra teljesen megfelelő. A Weller hegyek is belemennek. Majdnem Weller minőség, Made in Hungary :yes: . Futi
tavalyelőtt vettem ilyen 24V/50W puskás fűtőbetétet 2 db-ot tartalékba. mikor elhalt az eredeti, cseréltem, kb 1 hónapot bírt, bosszankodva cseréltem a másodikra, ami fel sem fűtött, csak éppen langyos lett a páka és az örök vadászmezőkre költözött (nem trafó/kapcsoló miatt). Igy azért baromira nem volt olcsó
Szerintem simán használhatod. Mint előttem is írták, alacsonyabb feszről hosszabb életű lesz a fűtőbetét. Annyi hátránya van, hogy picit lassabban fog felfűteni a páka.
Így később fűt fel és kevesebb teljesítményt is ad le. (kb. 30 Watt)
Esetleg egyenirányíthatod Schottky diódákkal(pl. PC tápból bontott) és FET-tel kapcsolgatod rá a DC-t. 2A-rel terhelve 19V a feszültsége? Attól függ, mire akarod használni a pákát. Ha SMD-re kell (1206,0805,SO-8...) akkor elég lesz a teljesítménye. :yes:
Sziasztok
Hakko márkáju digitális kijelzős forrasztó állomásom 24 voltot kér papir szerint, de ha ráteszem akkor összevissza pillogtat a kijelzőm s nem értem mi a baja, minden alkatrész ok benne, kimértem... lehet hogy kevés neki a 24 volt?
Az én Wellerem egy 24V-os hálózati trafóról megy, semmi DC, váltakozó feszt kap. Már kb. 25éve teszi a dolgát. A trafó 63VA-es.
Még elfelejtettem megjegyezni, ugyan az a betét van benne, soha nem cseréltem.
Szia,
a 24Volt nem kevés,esetleg a trafód gyenge... Tudod hány Wattos Ha van érőssebb trafód megpróbálhatod...
A tarfo 24V egyenaram 5A , de páka nélkül is villog, holott nem kéne, hanem normálisan kéllene müködnie, de nuku.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van egy rossz Weller fűtőtestem. A fűtőszálról leégett a szigetelés (belül), de sikerült szétszednem a fűtőtestet, és megtisztítottam. Szeretném megjavítani. Azt is tudom, hogy kb. 12 Ohmra kellene megtekercselni. Volna valami ötletetek, hogy mivel, és hogyan tudnám újratekerni, hogy újra jó legyen? Gondolok itt a huzalra, és a szigetelésre, amelynek nagymértékben hőállónak kellene lennie. (gondolom 500-600 C-fokig). Van itthon némi selyemszigetelésű manganin huzalom, de gondolom valami speciális szigetelés kellene rá. Segítségeteket előre is köszönöm!
Hali szerintem ne kisérletezz vele tapasztalatbol mondom nekem volt eredeti huzalom is nem lett jo venni kellett ujj fütötestet.Söt nem hencegés de van weller szppancsom is és ahoz 40 000-ért kellett vennem fütöbetétet hidd el megprobáltam hátha és mégis venni kellett eredetit.
Köszi a választ! Megkérdezhetem, hogy miért nem sikerült? Nem úgy tekerted, vagy zárlatos lett? Hogyan próbáltad megcsinálni? Igazából szentimentális okból szeretném megjavítani, mert azt a fűtőtestet (a pákával együtt) még nagybátyámtól kaptam, és az egy kicsit vékonyabb, mint a mai betétek, emiatt is jobban tetszik.
Vannak külömböző hőmérsékletű kantál huzalok ugyanazon átmérőn. Lehet ott van a bibi. Engem is érdekel, mert nekem is van wellerem. Amúgy tetszik a restaurálás , amit elkezdtél.
Ez érdekes amit írsz, majd megnézem a kanthal huzalokat. Még mindig kérdéses a szigetelés... Megnéztem egy jó Weller fűtőtestet, és az oldalán van egy pici lyuk. Azon benézve, valami fehér színű kitöltőanyag van beöntve, gondolom amiatt egyenletes a hőátadás a vékony lemezen. (Lehet hogy ezért nem sikerült megjavítani Swedhart kolléga Úrnak a fűtőtestet, de csak találgatok.) De nem tudom, hogy ez a fehér kitöltő anyag maga a szigetelés, vagy volt a huzalon egy plusz szigetelés, és ez a kitöltő anyag csak a hőátadás miatt van beletöltve.
Megmértem a régi fűtőszál adatait: - Fűtőszál hossza=42+11,5+9,5=63cm, ebből 42cm a fűtő rész, és a két kivezetés 11,5cm, és 9,5cm hosszú volt. - Átmérő=0,25mm - Keresztmetszet=0,04906mm2=>kb. 0,05mm2 - A 42cm-es darabnak pontosan 12 Ohm az ellenállása. (Ez mondjuk érthető: 24Vx2A=48W) A régi fűtőtest belső csövén az is látszik, hogy a fűtés rész csak az elején van kb 17-18mm hosszúságban.
Megnéztem a Kanthal huzalokat, valószínű, hogy tényleg ebből van elkészítve a fűtőtest, mert kiszámoltam a 42cm-s darabnak 12 Ohm az ellenállása, ha a Kanthal fajlagos ellenállásával számolunk, a 0,05mm2 keresztmetszettel.
Már csak a hőálló szigetelés a probléma. Olyan kellene ami jó hővezető, és bírja olyan 650-700 C-ig.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy tud-e valaki beszerzési forrást IC ügyben. Van egy EC2002 Weller forrasztó állomásom és az SL443A IC megadta magát. Ha bárki tudna segíteni nagyon megköszönném. Gábor
Mert a porszerü szigetelö anyagot nem tudtam beszerezni sajnos üdv Tamás
A porszerű szigetelő anyag nem helyettesíthető ennek a cégnek a termékeivel? Van szigetelőcső ami 1000 C-ig bírja a gyűrődést, és van hőálló ragasztójuk is ami 1100 C-ig hőálló Ez a cég
|
Bejelentkezés
Hirdetés |