Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Normál transzformátorban 1.6-2.2A-ig használható, ha réz.
A 0,9 az átmérő ( mm ), keresztmetszet ( mm2 ), AWG, SWG?
Szia!
A prellmentességet a 10 nF-os kondenzátor biztosítja.
Valakinek van ötlete, hogy a PIC mikrovezérlőm, miért csak debug módban hajlandó elindulni? Ha rákötöm simán a tápot, semmit nem csinál, viszont ha felprogramozom és debug-al elindítom, és utánna lehúzom a pickit2-t és / vagy leállítom a debug-ot akkor szépen megy, míg lenem húzom a tápot.
Sziasztok!
Ha jól gondolom, akkor nem tud prellezni, mert a gombnyomáskor kiegyenlítődik a két kondenzátor feszültsége. (A közös feszültség a C2 feszültségéhez lesz közel). Újabb gyors gombnyomásra nem történik jóformán semmi. A tápfeszültség ráadásakor a C1 még üres, és egy ideig úgysem éri el a felső triggerszintet, vagyis a kapcsolás a kikapcsolt állapotba rántja magát. Viszont egy rövid (akár pár másodperces) tápfesz kimaradás idejére megőrizheti az állapotát.
Nem a kegyenlítődés a lényeg, hanem a 10 nF-os kondenzátor egy integráló tagot képez a többi rákötött alkatrésszel együtt és mintegy megyszűri a gomb prellezéséből adódó zavarokat.
A forrast "Release" modban kellene leforditani.
Köszönöm a választ mindenkinek. A szimulátorban is csak akkor vált, ha a két gombnyomás között eltelik egy kis idő.
üdv:atiotezer
Ohh, nagyon köszi. Sikerült megcsinálnom, bár nem tudom mit csináltam, és hogy ennek mi köze volt ahhoz, hogy jó legyen Annyi volt, hogy beállítottam a konfig biteket, és felprogramoztam, majd a pickit2-nél a "release from reset" gomb megnyomása után eltávolítottam a pickitet. Kihúztam a tápot, kicsit vártam és vissza és most rendesen elindult a programja. Azt nem értem, hogy ezelött is így csináltam, kivéve, hogy a Release from reset-et nem nyomtam meg, szóval nem értem most miért jó. De a lényeg, hogy jó.
Jövök 1 sörrel
Ahogy vesszük. A C1 az R3-mal együtt valóban integráló tag, de ez az U1:B kapu kimenetére van kötve, nem a gombra. Így az U1:B kapu hatását tompítja (késlelteti), ami a kiegyenlítődés alatt és az U1:A kapu átbillenése közben még a régi "parancs" szerint cselekszik, vagyis a kiegyenlítődés alatt feltöltődő C1-et kisütni igyekszik, vagy a kisülő C1-et feltölteni igyekszik.
A fene. Na most, ahogy ezt leírtam, látom már, ugyanazt mondjuk, csak Te tömören. C1 nélkül is működne csak prellezne.
Ebben a formában a kérdés értelmetlen.
Nem 0dBm-es (0dBmV) szintre vagy kiváncsi?
Helosztok.
Orosz telefonban találtam háromkivezetéses piezót. Miféle jószág ez?
Hali!
Oroszoktól bármi kitelik.Szerintem arra jó,hogy két hangon tud csipogni.
Szia!
A harmadik kivezetést visszacsatolásra szokták használni. Nemcsak az oroszok használnak ilyet, telefonokban, játékokban, zümmerekben is van ilyen.
A dBm az nem dBmV, hanem dBmW ( Bővebben: Link)
600 Ohmon 1 mW egyébként 775 mV-nak felel meg, ahogy mex is írta. Nagyfrekvencián sokszor 50 Ohmos tápvonalakat használnak, 50 Ohmon 1 mW teljesítményt 223 mV feszültség hoz létre.
Helló!
Nézd meg a videókat ott találod a transzformátor házilag,van táblázat.
Teljesen igazad van.
Viszont bizonyos területeken (pl. kábel TV) a feszültséget használják alapmértéknek, így a dBmV helyett is csak röviden dBm-t írnak, ami persze akár félreértéshez is vezethet. Hozzám egyébként a mikrohullámú kommunikáció területe áll közelebb, így természetesen a dBm nekem is dBmW-ot jelent. (...Pláne hogy ez a hivatalosan elfogadott hozzárendelés is.) A kérdező is feszültségre kérdezett rá anélkül hogy közölte volna hogy milyen rendszerről van szó, ezért nekem itt egyből a dBmV merült fel. Ja és nem tudom hogy a 600Ω-os impedanciát hol alkalmazzák, de szerintem inkább 50 és 75Ω-os rendszerekkel találkozik az ember.
Aha.Hát sajnos azon a grafinkonon én nem igazán igazodok el.(Biztos bennem van a hiba)
4A hez hányas drót kellene?
Sziasztok ! Én azt nem értem, hogy a HEKIT : 227, 233 között mi a különbség? Ezek PIC-esek egyáltalán? Fel vannak programozva? Aztán a HEKIT 007-es labortáp, vagy a többi labortáphoz, adnak trafót? Vagy, hogy megy ez?
Igen én úgy látom PIC-esek és ezek már fel is vannak programozva
És mi a különbség köztük? Ja, meg a labortápos cucc? Amúgy köszi a választ !
Kedves Jani@!
Miért nem veszed a fáradságot és nézed meg, hogy ezek mik? Hol látsz te itt PIC-et Az egyik TTL a másik CMOS IC-re alapul. Tápegységgel kapcsolatban ismét csak ezt tudom kérdezni! Megnézted a kapcsolást? Látsz te ott trafót? Egyáltalán megnézted az árát és azt, hogy egy hozzá való trafó mibe kerül? [off] Komolyan mondom néha túlzásba viszed a....
Konkrétan mire gondoltál? Ha már privátban is megkérdezted, akkor itt elmondom, hogy a tranzisztor áramerősítésre való, a transzformátor pedig feszültség és áramerősség átalakításra (fordított arányban). A trafó nem erősít.
Én valami olyanra gondoltam hogy van egy trafom ami egyenirányitva 2x30,4V de kb 5-6 amper ! Na azt szeretném megerősiteni 10-15 amper-ra ez lehetséges valahogy a tekercselésen kivül ?
Felejtős :no:
Miért ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |