Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A nyákon a fólia vastagsága attól függ, hogy milyen lemezt használsz. Pl. így van megadva. Ebből számolhatod az áram, megengedhető veszteség ismeretében a szükséges szélességet.
Udv mindenkinek ... Lenne egy kérdésem de inkabb kezdem az elejevel akkor . Arrol lenne szo hogy kell keszitsek egy olyan matrix kijelzot ledekbol , ami kiirja azt hogy " Hua " es " Eny " de felvaltva . En arra gondoltam hogy egy villogot keszitek es egy (teljesitmeny tranz. a bc -k helyet ) amivel majd felvaltva villogtatom a ket nevet . De aztan rajottem , hogy konnyebb harom 8 ast kiraknom ledekbol , es azzal is kiirhatom . Nalam az lessz a baj hogy nem tudom hogy kossem be a ledek ele a diodakat , hogy tudjam kiirni a 3 om 8 ssal a ket nevet .
Mert ugy szimplan , diodak nelkul , Az egesz ledd villogna . Plzzz segitsetek hogy tudnam megoldani a ledek ele a diodakat, Koszonom elore .
Hello!
Lerajzolod.. - Kipöttyözöd a Led-ek helyét (három 8-ast). Aztán bekarikázod különböző színnel, hogy a két névnél, melyik Led-eknek kell együtt világítani. - Lesz olyan ami mind két névnél égni fog, ezeket nem kell vezérelni sem. Lehet fix. - Lesz olyan, ami soha nem ég, ezt nem kell bekötni. - Lesz olyan, ami csak egyik-egyik névnél ég, ezek ráköthetők a közvetlen a villogó egyik vagy másik kimenetére. - Ez után, már csak csoportba kell foglalni a Led-eket, a tápfesz nagysága szerint, hogy hány db. köthető sorba a Led-ekből. Előtét ellenállást számolsz és ezek lesznek a "létra" fokai. Ha erre gondoltál.. üdv! proli007
Azon gondolkodtam en annyit hogy vajon nem lessz baj-e ha pl. egy ledre rakell kossem a villogotol mind a ket kijovetelt ! Nem fogg ennek : Bővebben: Link a villogo karara menni :-? ?
Szia!
Tessék, itt egy rajz. A kék ledek mindkettőben bennevannak, a pirosak csak az elsőben. Ezalapján be tudod őket diódázni. Egyébként ezek a rövidítések mit jelentenek?
*** ez már szuper ... koszonom szepen
Helló "qvasz2"!
Erre aztán végképp nem gondoltam, hogy valahol árulják is!(mert hogy ez olyan kis semmi).Köszönöm. Üdv: Kálmán
Szép gondolat.
Ha nekem Hua lenne a becenevem a barátnőmé meg Eny akkor én is megcsinálnám. Egyszerű kapcsolás és lehet belőle tanulni is.
Igen neki keszul .. a baratnomnek ... de szerintetek meg mit tudnak ledekbol kirakni ? . Gondoltam egy futofenyre is ... amibol egy szivet raknek ki ! Csak nem nagyon kaptam olyan futofeny rajzot aminek meg nyakrajza is van ... mert holnapra kene ... s nincs idom vacakolni a nyakrajzzal
Köszi a vágási ötleteket. A fúróm 17Von megy 18000 fordulatszámmal. Elbírna azt a vágó izét?
Hogy hívják azt az izét , amit a potikra raknak, olyan csavarónak. Tudjátok, úgy ráhúzzák!!!
Villogó szív, ezt írd be keresőbe. Én megépítettem, de hibás. A tranyó nem bírja el a sok ledet, ezért nem villog. Próbálj olyan megfelelő tranyót berakni ami jó. Egyszerű, 555 IC kell bele!
Üdv!
Potméter gomb azt hiszem. HE Store nál nézd meg ellenállások, potenciométerek alatt van egy egy olyan gombos téma.
Aha, tényleg. Köszi. Én máshol kerestem az oldalon, de semmit nem találtam... A satel.hu meg még mindíg rossz, s nem tudok árakat nézni Szegedről ...
Menj be a boltjukba ha van nekik aztán kérdezősködj vagy kérj egy körülbelüli árlistát.
De az a baj, hogy én külföldi vagyok, ritkán jutok el, s most sem én megyek , hanem elküldök valakit..
Forgatógombnak hívják.
Uhh... Ezt nem tudtam. Amúgy én úgy szoktam hogy megnézem a He oldalát meg Conrádét (nálunk Conrad kirendeltség van) és abból leszűrök egy körülbelüli árat. Néha bejön néha nem hogy mennyi is az annyi.
Én is hasonlóképpen! István: Köszi!
Gyors kérdés: Milyen hidat rakjak a dugasztápra, ami 17 V-os. Házi készítésű, s most nincs rajta híd, így , gondolom váltó van benne.
Sziasztok!
Szeretnék egy lábdobmikrofont használni. Az a lényeg, hogy hangszóróból kell készíteni a mikrofont és kell hozzá két ellenállás hogy megfelelően ossza a jelet és illeszthető legyen a mikrofon a keverőpulthoz. A kérdésem az az, hogy hogy kell bekötni a két ellenállást a hangszóró és az XLR kábel közé? Szóval egyáltalán, hogy lehet a hangszóróra megfelelően kötni az XLR kábelt, hogy az szabványos lábdobmikrofon legyen?
Sziasztok!
Egyik barátommal azon veszekszünk, hogy az autóhifis hangszórókat nem lehet lakásban használni, illetve dobozba építeni, legalábbis szerinte, mert az autóhifis az autóba való, az otthoni meg lakásba való...Szerintem semmi különbség nincsen =O Melyikőnknek van igaza? Előre is köszönöm! Szerintem pedig a nagybetű-váltó (SHIFT) billentyű nem ráz, nem harap, tehát bátran használhatod. Frankye
Az autós hangszórók jobban bírják a rázkódást. Ha megfelelő dobozba építed, használhatod szobában is. Fordítva gondok lehetnek: ha egy szobai hangszórót autóba teszel, az idő előtt széteshet, mert nem arra tervezték.
Sziasztok egy "blőd" kérdés az ilyen tipusu zavarszűrő kondinak van polaritása?
Vagy mindegy hogy hoyg teszem be? mert pl azt tudom hogy az elko kondikon a negatív lábnál vana csik az oldalán amibe van a akis negatív jel, és akkor azt rakom a pozítív polus felé a sima jelöletlen lábat meg a negatív polus felé mintha pl sorba kötném az ellemeket de ezeknél nem látok semmi jelölést. Köszi
WLAN-os cuccokon látok olyan csatlakozót, amit "uFL"-nek nevez a szaki. Pld ezen a lapon:
TR-53BC IQRF 868MHz FSK UFL csat. Erre kellene rádugnom olyan antennát, ami koax dugóra csavaros. Pláne a uFL csatlakozótól jó két méterre kellene vinnem a jelet kábellel, lehetőleg emberi veszteségek mellett. Hogyan szokás ezt szerelni? Mivel?
Akkor nem igy ahogy rajzoltam hanem fordítva ugye?
Szia!
A kondenzátor nem jó a led előtét ellenállása helyett. Főleg így nem. Egyébként annyit kell megjegyezni, hogy a kondenzátor pozitív sarka (azaz a nem jelölt sarka) legyen mindig a pozitívabb feszültség felé. Erősítők leválasztókondenzátorainál ez általában azt jelenti, hogy a pozitív sarok néz az erősítő belseje felé, és a negatív véghez férsz hozzá a külvilág felől. |
Bejelentkezés
Hirdetés |