Fórum témák
» Több friss téma |
és a Stand By funkciót meg lehet mérni ? mert már csak arra tudok gyanakodni
Helló! A stand-by feszültség osztójából kösd ki a 4,7k ellenállást, akkor pont olyan lesz mint a Pedrós hídkapcsolásban alkalmazott megoldás, másoknak is volt már ilyen gondja, amin ez segített.
A 4,7k ellenállást a bemenet test pontja mellett találod.
kivettem. de ez továbbra is csendben van : S
Csatlakozom Bassmester tanácsához, fotózd le a panelt alulról-felülről lehetőleg jó minőségben, azon ki lehetne szúrni a hibát, vagy utalni, hogy mit ellenőrizz le rajta.
Azon gondolom már túl vagy, hogy bemegy-e az IC lábakig a táp, a kimeneten 0V van-e és csatlakozik-e rendesen a hangszóró ![]()
A megfelelően méretezett transzformátornál teljesen mindegy, hogy egy vagy két blokkot hajt, csak értelemszerüen nagyobb kell a kettőhöz. Én most egy öt transzformátoros erősítőt használok, öt 7294 híd van benne, de csak azért van ött külön trafóm mert olcsón jutottam hozzá.
![]()
Köszönöm az infókat,én is hasonlóképpen gondoltam csak sajnos nehéz kifogni jó toroidot elfogadható áron.
A jelenleg használlt trafókat találtam itthon,sajnos nagyobbat nem,ill.találtam nagyobbat de az csak méretben volt nagyobb teljesítményben pedig kisebb volt.
Figyelgesd a vaterát is, meg van itt az oldalon is valaki aki foglalkozik a készítésével, azt hiszem fleta az, de kérdezzz rá a többiektől, mert nem vagyok biztos benn, Ő jó áron megoldja neked!
Köszönöm. Azt szeretném még kérdezni,hogy elészítettem a mellékelt kapcsolásokat,csak nem tudom hogy milyen sorrendban kéne beépítenem majd őket?
Igen Fleta trafotekeressel foglalkozik. Szamolj utana, lehet megeri magad is megtekerned. En peldaul magamnak tekertem a toroidomat. Nem nagy ugy. 2 este volt az egesz. Nekem megvolt hozza minden alapanyagom.
Fel vettem fleta-val a kapcsolatot,a bolti árhoz képest elég jó árban csinálja.
Es mar nagyon reg foglalkozik a dologgal. Szzoval vagy nala rendeld be, vagy magad keszitsd el. Komolyan nem nagy dolog magad elkesziteni. Nekem is o segitett a dologban.
Sziasztok!
TDA7294 végfokic-vel szeretnék építeni ismerősnek 2 csatornás végfokot. Az egész egy régebbi erősítőbe lenne beleépítve, aminek a tápfeszültsége egyenirányítás után üresjáratban +-33,5V. A trafó 330W teljesítményű. Egyelőre 8 ohmos hangfalak lennének rajta, de a későbbiekben előfordulhat, hogy 4 ohm is lenne rákötve, és ahogy olvastam, ekkora tápfeszültségnél nem szereti a 4 ohmot. Gondolom maximális terhelésnél leesik 2-3V-ot a tápfeszültség csatornával, úgy sem tolerálná szerintetek? Igazából mindenképp ezzel a trafóval kellene megoldani, a srác nem akar sokat költeni, csak ha már ott van akkor valamit kihozni a dologból. Régebben építettem LM3886-al végfokot, annál például +-35V-os tápfeszültséggel is gyönyörűen ki lehetett hajtani 4 ohmon a 68W-ját, olyan 78W környékén lépett be a védelem, a TDA ezt nem tudná megcsinálni? Köszönöm előre is!
A 7294 is bőven tudja azt amit a 3886. A 330VA-es trafóhoz két szimpla csatorna passzol, bírná a 4 Ohm-ot még +/- 40V -ról is.
kivettem azt a 4.7k ellenállást, csend van továbbra is, viszont ezzel a stand by ki lett kapcsolva, kérdés már csak az, hogy a Mute funkciót hogyan lehet ki iktatni? kapcsoló van rajta, de akkor se megy: S
Van valakinek elképzelése hogy mi lehet a baj ? esetleg az ic lenne rossz ?
Helló! Közöld, hogy testhez képest mekkora feszültség mérhető a 2,3,9,10,13,14,15 lábakon, szívesen segítek.
Helló, megmértem, 2 (0v) 3 (0v) 9 (16.9v) 10(0v) 13(34.5v) 14 (0v) 15 (-34.5v)
Bemeneti fesz: +- 74 v És itt a kapcsolás: http://bolthely.hu/mikroshop/id/00536_KIT_erosito_mono_vegfok_1x_10...IC-vel Remélem így már valami kideríthető.
Szia! Azért nem szól mert a 10-es lábon (mute) alacsony a feszültség. Legalább 3,6 V -nak kéne lenni, nézd meg a hozzá vezető ellenállást -szakadás-, és a kondenzátort -zárlat- szempontjából. Az IC a mérésed alapján jó.
Megnézem: ) volt egy tanács hogy a bemenet föld pontja és föld közötti 4.7k ellenállást vegyem ki, az is kapcsolódik a mute-hoz, de ezzel ki lett kapcsolva stand by funkció, mert be volt kapcsolva.
Aki nem szeretné ezt a két funkciót használni, annak célszerű egy nagy mondjuk 470k ellenállással +tápra kötni mindkettőt, ezáltal a koppanásgátlás is meg van oldva, mivel akkor kapcsolnak ki amikor már stabilizálódott a táp.
üdv ![]()
Itt egy a lényeg, a 9 és 10 es lábakon 3,6V -nál nagyobb legyen a feszültség, ekkor szólal meg.
A 9 láb stand-by azaz készenlét. Ha be van kapcsolva (0-1,5V) az erősítő alig vesz fel teljesítményt. Nem működik, csak készenléti állapotban van. A 10 láb mute azaz némítás. Ha be van kapcsolva (0-1,5V) az erősítő bár üzemkész, de a bemenő jel nem jut a kimenetre.
És mi lenne ha egy másik kicsi táppal adnám rá a körülbelül 4 v-ot?
Nincs értelme kívülről táplálni. Azt nézd meg először, hogy a 10. lábra menő kondenzátor zárlatos-e! Az a legvalószínűbb. Összeérhet a beforrasztásnál is. Ellenőrizd, hogy a kondenzátor jól van-e beültetve, "-" a GND-hez, "+" a 10-es lábhoz.
A 10µF kondi rossz volt és kicseréltem, de semmi változás, a többi cucc rendben van.
Most mekkora a feszültség a 10-es lábon?
A 10-es láb és a test között hány ohm az ellenállás kikapcsolt állapotban?
Mérhetettlen, elindul -430 ig aztán le nullára és felszámol "1'-ig 2000k-ba van a multimeter.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |