Fórum témák
» Több friss téma |
Ha gondolod, akkor Oldman által feltett rajznak, tesztelt paneltervét tudok adni, ha érdekel. Én azt építettem meg, és jól működik, tapasztaltam.
Köszönöm szépen a választ, és a felajánlást. Ha megküldöd azt nagyon megköszönném, és a jövő héten meg is csinálom.
Én nem a kapcsolási rajzra gondoltam, hanem terveztem hozzá panelt, és azt gondoltam elküldeni.
Itt már javítva van a dióda helyzete is.
Engem az is érdekelne, hogy hogyan tesztelitek a kész villanypásztort?
Én nem merném taperálni. Ne adj' isten valamit elszúrtam és elterülök mint a Nagy Alföld.
Én is inkább a macskán próbálom ki először!
Szegény kutyám nem tudta először mi az, és szépen megnyalta vezetéket.
Például így.http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/7d/7d735e9538f06602b0d561ffdb6b949e.jpg
Íme amit én készítettem el.
A 100nF-os kondiból csak 1 kell, de minimum 350-400V-os legyen! Azért van két kondi egymáson, mert nem tudtam melyiket fogom használni. És agyon fontos a földelés, ami írva is van rá!
Sirály12-nek nagy köszönet. Legyen példája iránymutató a fórumozó társaknak. Igyekszem a jövő héten elkészíteni és beszámolok a fejleményekről.
Ez így már nagy segítség az ilyen hozzám hasonló lelkes amatőröknek. Nem ipari alkalmazásra kell, hanem saját kis kertünk védelmére, hogy ne szökdössön el a kutya. na meg idegen se nagyon mászkáljon.
Lehet, hogy csak én vagyok láma, de az a szegény 2N3055 a végén, nem fog átütni...? Szerintem kéne rá egy zener. Javítsatok ki ha valamit nem jól értelmeztem.
BU326 való oda, vagy BU69.
Szerintem csak 2N3055 volt a tervezőben TO3 tokozással... Idézet: „Sirály12-nek nagy köszönet. Legyen példája iránymutató a fórumozó társaknak.” Már bocsánatot kérek,de álljon meg a gyalogmenet.Van itt a fórumon több komplett leírás,fóliaterv hozzá és elegendő kommentár a megépítésről és üzemelésről,én is innen merítettem ötletet,építettem készüléket,megmutattam s leírtam a tapasztalataimat,mint más fórumtársak is tették.Az általad hozott példa nem egyedi,csak figyelmesebben kellett volna átolvasni a fórumot.
Tényleg, ezt elfelejtettem, oda bu326 került nekem is.
Sziasztok!
Megépítettem az inverteres villanypásztort. Szépen dolgozik is 1cm szikraközzel,csak melegszik a kistrafó,ez normális dolog? 1,8VA nyáktrafó van be építve, próbáltam 7VA-os trafóval is és azzal is melegszik. Az áramfelvétel 700-800mA. Uli nyákterve alapján készült a villanypásztor. Köszi mindenkinek érte!
Jó ez a pásztor is, de nagyobb hosszúság esetén (>50m) a kocsi gyújtó trafót egy kb 30VA-es 4V/220V trafóval kell helyettesíteni. A gyújtó trafó GYENGE hosszabb vezetőnél! El lehet felejteni. A trafó teljesitményét kell növelni, ha szükséges mig a fesz maradhat 4V/220V. Bekapcsolni pedig csak a vezetőre kötve ajánlatos, mert szikrázik. (Előbb már leirtam a működését.)
Köszi a választ. Azért építettem meg ezt a kapcsolást, mert ehhez volt alkatrészem itthon. Meg nekem 400-500m kerítésre kellene a villanypásztor. Első sorban a kóbor kutyák ellen, mert össze tapossák a kertet és bemerészkednek már a baromfi udvarba is. Át kaparnak a drót kerítés alatt.
Hi
Az a baj,hogy a hálózati transzformátor NEM nagyfeszültségű transzformátor előbb utóbb valahol a tekercs át fog ütni ezzel megpecsételve a trafó sorsát.
Helló!
A kitöltési tényezővel lesz a probléma. Túl sokáig van feleslegesen terhelve a trafó és ezért melegszik, ezért sok az áramfelvétel. Próbáld meg , hogy a potit nullára tekered. Akkor mit csinál? Elvileg akkor nem kellene melegednie. (Én nem is tudom az a poti miért úgy van a panelon, ahogy be van kötve) Nekem ez a kapcsolás 55mA-t fogyaszt úgy , hogy egy 1µF-os kondit tölt kb 260V-ra
Szia!
A 20k potira gondolsz? Nekem egy 2µF/400v kondi van rá akasztva.
Sziasztok
Szeretnék csinálni egy villanypásztort birkáknak,de nem tudom hogy,merre,miképp Valakki tudna segíteni hogy milyen alkatrészek kellenek hozzá. köszönöm szépen!
Szia attol függ 12v-rol akarod üzemeltetni vagy hálozatrol ***
*** A fórum itt van helyben !
Szia!
Sikerült meg csinálni a villanypásztort. A 20k potit kivettem és egy átkötéssel megoldottam. A trafót is kicseréltem picit nagyobbra, meg a kondít is, mert kicsit gyengécske volt ezen a távon. Nem találtam csak 10µF-os kondít itthon. Szegény cica neki dörgölődőt a vezetéknek, 3méter messze ugrót, és nem állt meg csak a 3. szomszédban,és onnan nézett vissza.
Szia ime egy nagyon jo kapcsolás .Jo lenne ha valaki készitene nyáktervet hozzá köszi.
ha meg lehetne oldani akkor mindkettő,de ha nem akkor akumlátor 12v
Helló!
Örülök hogy segíthettem! Reméljük így már nem lesz nálad egy betolakodó sem!
Hali feltettem a rajzát az előbb nézted ? nagyon olcson összerakhato max 3e-böl 12V-rol megy vagy adapterröl is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |