Fórum témák
» Több friss téma |
Csak azért mer nekem nem ez a szakmám , csak hobbi.
Úgyhogy nem nagyon értek hozzá. Ott a két kondenzátornál nem értem hogy milyen értékűnek kell lennie , úgyhogy nem jelöltem be a nyákterven.
Jó lesz! Bár egy pár száz wattos trafó nem fog elférni a nyákon.
A rajzonBővebben: Link a két kondi felett ez van (0.33 +0.047) uF
Ez most azt akarja jelenteni hogy a bal oldali 330 nF -os a jobb pedig 47 nF -os ?
Sziasztok van egy 12v- 220ac lehetcséges ,forditva használni ,hogy a 220 lenne a bemenet ,és 12 a ki ,át kell alakitan vagy nem lehet semmit ?.
Idézet: „van egy 12v- 220ac” micsoda, transzformátor ?
Inverter 12v-220vac .
Ahhoz hogy 230V -ból 12V -ot csinálj ahhoz nem kell inverter, csak egy trafó.
:gumicsirke:
Szerintem nem értettél meg ,van 1 inverterem és ha forditva ,a220v adok rá és hogy 12v jönne ki lehet igy működtetni ,akkor ki ég vagy ,csak átalakitás utján fog működni.
Helló!
Normál inverter üzeme nem fordítható meg. Lehetséges,hogy speciális feladatra készítettek valahol olyat is,hogy fordítva is dolgozik,de én még ilyenről nem hallottam. Üdv. Ottó
Hello
Csináltam invertert. A kérdés hogy azt hogyan lehet megoldani hogy a windows érzékelje az akku állapotát (XP)?
Köszönöm az infot
Hali!
A windows nem tudja érzékelni, csak egy működő program, ami figyeli pl. a printer portot. De kell egy valamilyen komparátor, ami jelzi, ha kicsi már a tápfesz, vagy egy A/D átalakító szóval nem igen éri meg.
Egy kérdés:
A DC-AC inverterek miben különböznek azoktól az inverterektől, amikkel motorokat lehet meghajtani és szabályozni a fordulatszámukat? Pl a klímákban az inverteres kompresszor.
Szia! A klimákban, legalábbis a kisebbekben, amik 230V AC-ról üzemelnek , ott 3 fázist csinál az inverter a kompresszor motorjának. Plusz a frekvencia is változik. A 3 fázis az alacsony fordulaton is szükséges nyomaték miatt kell.
És ez egyszerűbb/olcsóbb, mint egy frekvenciaváltó?
Vagy tulajdonképpen ez is az? Mert a lényeg ha jól értem annyi, hogy a klíma/folyadékhűtő/hőszivattyú, stb ne KI/BE kapcsolgatással érje el a kívánt hőmérséklet tartását, hanem folyamatos működéssel mindig az éppen szükséges teljesítménnyel.
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy IV-6 csöves órát, ehhez már minden megvan, kivéve a szegmensek és a rács számára szükséges +30V tápot. Az input mindenképp +5V lesz. Találtam a neten egy 74HC14-gyel épített 30V-os DC-DC konvertert és egy LM555N-nel épített 15-95V szabályozható konvertert is. Szívem szerint a szabályozhatót építeném meg, de nem tudom eldönteni a kapcsolási rajzból, hogy működhet-e. Szerintetek jó lehet? Valamint a kapcsolóüzeműben található BYV95C diódát nem találok ott ahol vásárolni szoktam, viszont BYW95C találtam helyette. Az adatlapokból nem látok lényeges különbséget, szerintetek ebben a kapcsolásban kompatibilisek lehetnek??? Köszönöm a segítséget előre is!
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy valaki próbálkozott már nagy teljesítményű 230 V - 110 V inverter megépítésével? Amerikai szerszámok működtetésére szeretném használni. Boltban vettem olcsó fajtákat 5 perc után lefüstölnek a komolyabbak meg drágák.
Szia!
Neked egy sima transzformátorra lesz szükséged,nem inverterre. Üdv!
Köszi a gyors választ! Bocsi nem nagyon értek hozzá tárgyi tévedés történt! Az a fő gond a boltival, hogy lead 1000 W nekem meg kellene 2000 W
http://toroid-transzformator.hu/
itt olyat csinálnak neked, amilyet akarsz.
Üdv Mindenkinek!
Beírtan már egy másik topicba is de talán ide jobban illik... Szóval adott egy 60L-es hűtőszekrény ami ugye kb. 100W-ot fogyaszt ha már megy benne a kompresszor de indulásnál ennek a teljesítménynek a többszörösét is felveszi. A hűtő egy kis hétvégi házban van ahol nincs vezetékes áram csak egy kis napelemes rendszer 150Ah akkumulátor kapacitással és egy kis 300W-os inverterrel ami nem indítja el a hűtőt viszont gyönyörűen megy róla a világítás, stb. A fűtőbetétes hűtő sem megoldás mert jóval többet fogyaszt mint a kompresszoros társa. Szükségem lenne egy olyan kapcsolásra ami szinuszos kimenetű, néhány pillanatig le tud adni akár 8-900W-ot is amíg elindul a hűtő utána bőven elég ha tud kb. 2-300W-ot. Tudtok ajánlani ilyen rajzot/doksit nekem? Esetleg a meglévő kis Belkin invertert fel lehetne valahogy turbózni? Most ha rádugom a hűtőt, túlterhelést jelez és letilt.
Ez tipikusan egy lágyindítónak való feladat. Nem tudom, hogy miként lehet olyat építeni, de szerintem megoldaná.
Szerintem olcsoban josz ki ha veszel egy ujat,már apro pénzért.Nekem jelenleg is kettő van,egy 12v300w és 24v500w.A 12v hamar beadta a kulcsot(egy régebbi gyártmány),a 24v ma is mükődik és méghozzá nagyon jol.Töbször teszteltem és akár 1400w-os fogyasztot is kész üzemeltetni.pl.porszivo,sarokcsiszolo,stb.melegedés nélkül.Ha kell küldök egz linket hol szerezhetö be olcson.
martinov:
Na én is valami ilyesmire gondoltam... MWatt: Köszi, megnézném azt a linket ha lehet...
Sziasztok!
Megépítettem az oldalon lévő máodik feszültség kétszerezőt. Teljesen jól működik tápegységről,de 12V-os akkuról nem indul be csak 3Hz-es frekivel kapcsolgatja a rátett 24V-os izzót. Mi lehet a baj?
Én ezt a tipust "nyüvöm" ma is,a24V-os változatát.Szerintem árban,és hatásfokban jó.Én már lassan 1 éve használom ojkor egésy nap,és ma is müködik kifogástalanul.De egy hibáját vettem észre:nem szereti a folyamatos 28V-rol valo üzemeltetést,ojankor kb.20-30perc után el kezd melegedni még terhelés nélkül is.Ez van.más hibáját nem észleltem.Én is most egy hasonlot szeretnék megépiteni ami tudná a 12V/24V-os müködést külsö beavatkozás nélkül.Remélem még ebben a honapban még meg tudom valositani.Bővebben: Linkhttp://www.tehnoelectric.ro/home.html?page=shop.produ..._id=67
Amit most terveztem,még csak elmélet remélem estére már a gyakorlatban is be fog válni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |