Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverter készítése

Témaindító: Tomy666, idő: Máj 24, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   20 / 60
(#) marksman válasza marksman hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Csak azért mer nekem nem ez a szakmám , csak hobbi.
Úgyhogy nem nagyon értek hozzá.

Ott a két kondenzátornál nem értem hogy milyen értékűnek kell lennie , úgyhogy nem jelöltem be a nyákterven.
(#) hapro válasza cimopata hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

IRFP240 akár megfelelő is lehet?
(#) cimopata válasza marksman hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Jó lesz! Bár egy pár száz wattos trafó nem fog elférni a nyákon.
(#) marksman válasza cimopata hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Tudom.
(#) marksman válasza marksman hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

A rajzonBővebben: Link a két kondi felett ez van (0.33 +0.047) uF
Ez most azt akarja jelenteni hogy a bal oldali 330 nF -os a jobb pedig 47 nF -os ?
(#) cimopata válasza marksman hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Igen! Így adja majd ki az 50Hz-et.
(#) bihari laci hozzászólása Márc 6, 2011 /

Sziasztok van egy 12v- 220ac lehetcséges ,forditva használni ,hogy a 220 lenne a bemenet ,és 12 a ki ,át kell alakitan vagy nem lehet semmit ?.
(#) marksman válasza bihari laci hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Idézet:
„van egy 12v- 220ac”

micsoda, transzformátor ?
(#) bihari laci válasza marksman hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Inverter 12v-220vac .
(#) marksman válasza bihari laci hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Ahhoz hogy 230V -ból 12V -ot csinálj ahhoz nem kell inverter, csak egy trafó.
:gumicsirke:
(#) bihari laci válasza marksman hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Szerintem nem értettél meg ,van 1 inverterem és ha forditva ,a220v adok rá és hogy 12v jönne ki lehet igy működtetni ,akkor ki ég vagy ,csak átalakitás utján fog működni.
(#) otto54 válasza bihari laci hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Helló!
Normál inverter üzeme nem fordítható meg.
Lehetséges,hogy speciális feladatra készítettek valahol olyat is,hogy fordítva is dolgozik,de én még ilyenről nem hallottam.

Üdv. Ottó
(#) kisedison hozzászólása Márc 9, 2011 /

Hello

Csináltam invertert. A kérdés hogy azt hogyan lehet megoldani hogy a windows érzékelje az akku állapotát (XP)?
(#) bihari laci válasza otto54 hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Köszönöm az infot
(#) foxi63 válasza kisedison hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Hali!
A windows nem tudja érzékelni, csak egy működő program, ami figyeli pl. a printer portot. De kell egy valamilyen komparátor, ami jelzi, ha kicsi már a tápfesz, vagy egy A/D átalakító szóval nem igen éri meg.
(#) Sword hozzászólása Márc 31, 2011 /

Egy kérdés:
A DC-AC inverterek miben különböznek azoktól az inverterektől, amikkel motorokat lehet meghajtani és szabályozni a fordulatszámukat?
Pl a klímákban az inverteres kompresszor.
(#) klimás56 válasza Sword hozzászólására (») Márc 31, 2011 / 1

Szia! A klimákban, legalábbis a kisebbekben, amik 230V AC-ról üzemelnek , ott 3 fázist csinál az inverter a kompresszor motorjának. Plusz a frekvencia is változik. A 3 fázis az alacsony fordulaton is szükséges nyomaték miatt kell.
(#) Sword válasza klimás56 hozzászólására (») Márc 31, 2011 /

És ez egyszerűbb/olcsóbb, mint egy frekvenciaváltó?
Vagy tulajdonképpen ez is az?
Mert a lényeg ha jól értem annyi, hogy a klíma/folyadékhűtő/hőszivattyú, stb ne KI/BE kapcsolgatással érje el a kívánt hőmérséklet tartását, hanem folyamatos működéssel mindig az éppen szükséges teljesítménnyel.
(#) (Felhasználó 20218) hozzászólása Ápr 3, 2011 /

Sziasztok!
Szeretnék építeni egy IV-6 csöves órát, ehhez már minden megvan, kivéve a szegmensek és a rács számára szükséges +30V tápot. Az input mindenképp +5V lesz.
Találtam a neten egy 74HC14-gyel épített 30V-os DC-DC konvertert és egy LM555N-nel épített 15-95V szabályozható konvertert is. Szívem szerint a szabályozhatót építeném meg, de nem tudom eldönteni a kapcsolási rajzból, hogy működhet-e. Szerintetek jó lehet? Valamint a kapcsolóüzeműben található BYV95C diódát nem találok ott ahol vásárolni szoktam, viszont BYW95C találtam helyette. Az adatlapokból nem látok lényeges különbséget, szerintetek ebben a kapcsolásban kompatibilisek lehetnek???
Köszönöm a segítséget előre is!
(#) vhr hozzászólása Ápr 3, 2011 /

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy valaki próbálkozott már nagy teljesítményű 230 V - 110 V inverter megépítésével? Amerikai szerszámok működtetésére szeretném használni. Boltban vettem olcsó fajtákat 5 perc után lefüstölnek a komolyabbak meg drágák.
(#) calibra válasza vhr hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Szia!
Neked egy sima transzformátorra lesz szükséged,nem inverterre.
Üdv!
(#) vhr válasza calibra hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Köszi a gyors választ! Bocsi nem nagyon értek hozzá tárgyi tévedés történt! Az a fő gond a boltival, hogy lead 1000 W nekem meg kellene 2000 W
(#) nem válasza vhr hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

http://toroid-transzformator.hu/
itt olyat csinálnak neked, amilyet akarsz.
(#) vhr válasza nem hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Köszi!
(#) ludus hozzászólása Ápr 11, 2011 /

Üdv Mindenkinek!
Beírtan már egy másik topicba is de talán ide jobban illik...
Szóval adott egy 60L-es hűtőszekrény ami ugye kb. 100W-ot fogyaszt ha már megy benne a kompresszor de indulásnál ennek a teljesítménynek a többszörösét is felveszi. A hűtő egy kis hétvégi házban van ahol nincs vezetékes áram csak egy kis napelemes rendszer 150Ah akkumulátor kapacitással és egy kis 300W-os inverterrel ami nem indítja el a hűtőt viszont gyönyörűen megy róla a világítás, stb. A fűtőbetétes hűtő sem megoldás mert jóval többet fogyaszt mint a kompresszoros társa.
Szükségem lenne egy olyan kapcsolásra ami szinuszos kimenetű, néhány pillanatig le tud adni akár 8-900W-ot is amíg elindul a hűtő utána bőven elég ha tud kb. 2-300W-ot.
Tudtok ajánlani ilyen rajzot/doksit nekem? Esetleg a meglévő kis Belkin invertert fel lehetne valahogy turbózni? Most ha rádugom a hűtőt, túlterhelést jelez és letilt.
(#) (Felhasználó 20218) válasza ludus hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Ez tipikusan egy lágyindítónak való feladat. Nem tudom, hogy miként lehet olyat építeni, de szerintem megoldaná.
(#) MWatt válasza ludus hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Szerintem olcsoban josz ki ha veszel egy ujat,már apro pénzért.Nekem jelenleg is kettő van,egy 12v300w és 24v500w.A 12v hamar beadta a kulcsot(egy régebbi gyártmány),a 24v ma is mükődik és méghozzá nagyon jol.Töbször teszteltem és akár 1400w-os fogyasztot is kész üzemeltetni.pl.porszivo,sarokcsiszolo,stb.melegedés nélkül.Ha kell küldök egz linket hol szerezhetö be olcson.
(#) ludus válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

martinov:
Na én is valami ilyesmire gondoltam...
MWatt:
Köszi, megnézném azt a linket ha lehet...
(#) Lacaboy hozzászólása Ápr 12, 2011 /

Sziasztok!
Megépítettem az oldalon lévő máodik feszültség kétszerezőt. Teljesen jól működik tápegységről,de 12V-os akkuról nem indul be csak 3Hz-es frekivel kapcsolgatja a rátett 24V-os izzót. Mi lehet a baj?
(#) MWatt válasza ludus hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Én ezt a tipust "nyüvöm" ma is,a24V-os változatát.Szerintem árban,és hatásfokban jó.Én már lassan 1 éve használom ojkor egésy nap,és ma is müködik kifogástalanul.De egy hibáját vettem észre:nem szereti a folyamatos 28V-rol valo üzemeltetést,ojankor kb.20-30perc után el kezd melegedni még terhelés nélkül is.Ez van.más hibáját nem észleltem.Én is most egy hasonlot szeretnék megépiteni ami tudná a 12V/24V-os müködést külsö beavatkozás nélkül.Remélem még ebben a honapban még meg tudom valositani.Bővebben: Linkhttp://www.tehnoelectric.ro/home.html?page=shop.produ..._id=67

Amit most terveztem,még csak elmélet remélem estére már a gyakorlatban is be fog válni.

inverter.sch

Következő: »»   20 / 60
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem