Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » FM rádióantenna Jack csatlakozójának bekötése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) TBC hozzászólása Jún 20, 2007 /

A TV Tuner kártyámhoz akarok antennát szerkeszteni. A csatlakozó egy sztereó jack dugó. Anyi lenne a kérdésem, hogy az antenna két drótját hová kell csatlakoztatni? Mert a sztereo jackben ugye 3 helyre lehetne kötni.
(#) vega55 válasza TBC hozzászólására (») Jún 20, 2007 /

Biztos, hogy nincs rajta RCA csati ?? En meg nem lattam jack antenna-csatlakozos tuner kartyat...
(#) sirály12 válasza TBC hozzászólására (») Jún 20, 2007 /

Milyen kari ez? Mert általában nem jack dugó szokott az antennacsati lenni.

(Sőt szerintem biztos, hogy az nem antennacsati)
(#) sirály12 válasza vega55 hozzászólására (») Jún 20, 2007 /

Gyorsabb voltál.
(#) TBC válasza sirály12 hozzászólására (») Jún 20, 2007 /

Lehet kissé félreérthetően fogalmaztam, az FM rádióvevőjéhez akarom ezt az antennát elkészíteni. A kártya típusa AVerTV GO 007 FM PLUS.
(#) sirály12 válasza TBC hozzászólására (») Jún 20, 2007 / 4

Télleg jack dugós a rádió antennája.
Illyet még nem láttam.

Szerintem egy sima jack dugót bedugsz a tunerbe és rámérsz, ha nincs ott fesz, akkor próba cseresznye módszerrel. Jobbat sajnos nem tudok.
(#) Topi válasza sirály12 hozzászólására (») Jún 20, 2007 /

A szpeszifikésön azt mondja, hogy az a remote controlnak a jack-e...

Tehát magyarul a szóban forgó aljzat a távirányító infra vevőjének a csatija...
(#) sirály12 válasza Topi hozzászólására (») Jún 20, 2007 /

Szerintem nem.
Bővebben: Link
(#) TBC válasza sirály12 hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

Rendben, valószínű ezt fogom tenni. Sajnos jelen pillanatban nincs feszültségmérőm, de mihelyett lesz leméregetem. Aztán kipróbálom hogy a legjobba a vétel.
(#) vega55 válasza TBC hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

...biztos, hogy nem az egyetlen antennacsatlakozo szolgal a TV es FM vetelre is... ??
(#) qcu hozzászólása Jún 27, 2007 /

Volt nekem is régebben hasonló tunerem,(az még Brooktree névü Btxxx csippes volt és nem Conexant Btxxx) azon is jack csatis volt az fm antenna. Persze az antennával amit adtak hozzá csak az volt a baj hogy jól csak a gép zaját fogta. Ha jól emlékszem a jack hegye volt az antenna, a kábel felöli érintkező meg az árnyékolás a középsőt meg nem használta semmire. Bocs a moricka rajzért.

jack.GIF

(#) TBC válasza vega55 hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

Biztos.
A kártyán az alábbi csatlakozók vannak: egy csatlakozó a távirányító-szenzorhoz, egy csatlakozó a TV-antennához, egy az FM rádióantennához, egy az S-Video kábelhez és egy az Audiokábelhez... szóval 100% hogy külön van tv- és rádióantenna.
(#) qcu válasza TBC hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

Megtaláltam a régi kábelt, jól emlékeztem, úgy volt bekötve ahogy írtam, erősítős antennáról használtam annó. Jut eszembe volt 8 bites isa foglalatos fm rádióm is és annak is jackes antennája volt, a kábel annak idején még annak készült és azt használtam a tv tuner rádiójához is. De rég volt, és milyen jól szólt a G U S hangkarival.
(#) Márk válasza vega55 hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

A képet nézve eléggé szalagdipólnak tűnik. Azzal jó vételi viszonyok között is csak pár csatorna jönne be a tévén.
(#) TBC válasza qcu hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

Köszönöm a választ, csak az a gond, hogy nem koaxkábeles antennát, hanem szalagkábeleset akarok hozzákötni. Az vajon működőképes ötlet, hogy a jack hegyéhez kötöm az egyik drótot, a másikat meg a jack "hátsó" feléhez?... Vagy lehet ettől valami baja a tunernek, ha nem jól kötögetem össze?
(#) TBC válasza Márk hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

A szalagdipól az a rádióantenna, tévéantennát nem mellékeltek hozzá.
(#) MaTe193 hozzászólása Dec 11, 2009 /

Üdv!

Vettem egy jack-dugót és a kérésem az lenne :mit hova kössek???Nekem 2 db kimenetet kellene,de milyen lábakat kössek össze?A képen látható a foglalat.

Előre is köszönöm a válaszokat!

fel.jpg

(#) mindenes válasza MaTe193 hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Szia!
Én ennyit találtam róla, remélem jó lessz :Jack

jack.jpg

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem