Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » X / Y szkenner galvóépítés

Témaindító: Djatis, idő: Feb 22, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 41
(#) Tomi20 válasza telectro hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Értem, és milyen módon lehet összehozni azonos hullámhosszú lézereket, hogy egy sugárba világítsanak?
(#) laszlo987 válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Létezik erre egy kocka, ami 2 prizmából van össze rakva. Ilyen van a DVD iró fejben ism ami a piros és az IR lézer sugarat egyesíti.
(#) telectro válasza laszlo987 hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Igen létezik, de kb. minden 3 ik fajtából tudsz kiszedni olyat ami erre jó, mert többféle is van benne.
De inkább menjünk át az erre alkalmas topikba :

Bővebben: Link

és ott folyatassuk.
(#) p.attila hozzászólása Ápr 19, 2011 /

Sziasztok!

Elkezdtem egy galvo scanner építését, viszont kissé akadályokba ütköztem. Átolvastam a fórumot, elég sok ismeretre sikerült szert tennem, a DAC már készen is van, viszont PD és meghajtó hiányban szenvedek. Ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogy valakinek van e esetleg egy működő kapcsolási rajza. A DAC kimeneteim + gnd -. Amiket találtam itt a fórumon azoknak a bemenetei mind csak + és gnd. Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) szlaci001 válasza p.attila hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Szia!
Sajnos én is a + gnd félét használom, építettem. működik így is szépen. Néztem már sokfele én is a + - gnd rajzot, de nem találtam még. Pedig régóta keresem. Max egy gyárit kellene visszarajzolni, lekoppintani, ezen gondolkodom.
(#) p.attila válasza szlaci001 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Szia!
Értem. Ez elsőre annyira nem jó hír mert akkor lényegében fölösleges volt megépíteni a dacot. Vagy veszek egy gyárit. De az úgy nem kihívás.
Szerintem próbálkozom még aztán majd kiderül mire jutok.

Vagy épitesz egy másik, átalakítod a DAC-ot. A galvoid kész vannak hozzá?

Vagy épitesz egy másikat, átalakítod a DAC-ot, vagy nemtudom. Én feladtam a keresést, inkább a másik DAC mellet döntöttem. A galvoid kész vannak hozzá?
(#) dB_Thunder válasza p.attila hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Idézet:
„A DAC kimeneteim + gnd -.”

Ezt tegyük tisztába! Mert nem túlságosan érthető.
Esetleg ha tennél be egy kapcsolásit róla akkor átjönne az infó.
(#) p.attila válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Erről a kapcsolásról lenne szó.
(#) szlaci001 válasza p.attila hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

ha az R4 és az R9 elől veszed le a jelet, (és a GND), onnantól kezdve teljesen jó mondjuk ehhez a szabályozóhoz.Bővebben: Link
(#) epyn hozzászólása Ápr 20, 2011 /

Amivel Nektek dolgotok van az az asszimm/szimmetrikus meghajtás.(unbalanced/balanced)
Ld.:professzionális audiótechnikai jelkábelezés
A szimmetrikus be/kimenet(+ gnd -) zavaroltó funkciót képvisel,egyesitve a hosszú kábelek(>10-50m) minőségveszteség nélküli meghajtásával.
Ha a szervó bemenete csak kettő vezetéket fogad(+ és a gnd).akkor a DAC + és a gnd kimenetét kell csak bekötni,a -(minusz) az lógjon a levegőbe.
(#) p.attila hozzászólása Ápr 20, 2011 /

Azthiszem megvan a gond, bár ez elég érdekes mert olyannal még nem találkoztam hogy a 7805-ös feszstab gyárihibás lenne. Bemenetére megkapja a 15 voltot, a kimenetén viszont csak 0,3 van. Tényleg hibás lenne vagy ez valami más miatt van?
(#) Tomi20 válasza p.attila hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Szia

A kimenő oldalra tegyél 10u-s elkót (nagyobb nem ajánlott), és 100n-s kondit. Elképzelhető, hogy begerjed. Ha ez sem segít, akkor vedd ki a panelból, és úgy terheld le például egy 12V-os 10W-os izzóval, ha így sem jó, akkor lehet hibás, bár még én sem találkoztam hibással, de előfordulhat.
(#) p.attila válasza Tomi20 hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Rajtavan a 10 mikros is meg a 100 nanos is ezért nem nagyon vágom h mi a baja.Valószínűleg emiatt nem kap a 2 darab lm324 tápot és valószínűleg ezért nem megy.

Esetleg külön forrásból (ha van szabályozható tápegységed) próbálj adni külön 5V-ot, de előtte vedd ki a 7805-öt, mert nem szereti a visszafelé kapott tápot. Vizsgáld át a panelt nincs-e valahol zárlat.

Nem szabályozható tápom van hanem egy háromkimenetes ipari stab 5 voltal meg +/- 15-el szóval lehet az lesz a dologból de még nézegetem a nyákot hogy lehet a gond.

A tápod áramkorlátos?

Bizony! Viszont megoldódott a probléma! A 7805 nem kapott földet. Mostmár elvileg minden oké, a két lm324 is megkapja a tápot, holnap lehet bemegyek a laborba és ráakasztom megint a szkópra. Remélem több gixer nem lesz már.
(#) p.attila válasza p.attila hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Feladom! NLS látja a dac-ot, ha elindítok bármilyen animációt a lézer kimenetek működnek, az lm324 megkapja az 5 V-ot, az R4 és R9 elől veszem le a jelet, a gép és a dac közötti lpt kábelt is átnéztem viszont a kimeneten semmi továbbra is. Ezek az IC-k mennyire érzékenyek a hőre? Lehet hogy hiba volt beforrasztani? Már totál tanácstalan vagyok mi lehet a baj...
(#) jenebala válasza p.attila hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Mért az R4 és R9 elől veszed a jeleket?
(#) Noo válasza p.attila hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Epyn írta, hogy a + és a gnd jelet kell használni. A kábeled milyen gyári vagy te csináltad? Ha nem gyári akkor hogy van bekötve?
Mondjuk én nem spóroltam volna a helyedben a 60 forintos IC foglalaton. Könnyebb cserélni ha valami nem okés.
(#) p.attila válasza Noo hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

A kábel így lett bekötve. Az ic foglalat meg azért esett ki a dologból mert nem kaptam precíziósat a másikat meg felülről szinte lehetetlen forrasztani! Ezért inkább ez lett.
(#) Szebence válasza p.attila hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Ezt mivel nyitod meg?
(#) Noo válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Office 2007-től felfelé

Hú de korán van ezekhez a számokhoz.
Milyen szisztéma alapján lett bekötve? Ez a gép-dac közé megy vagy a dac-lézer közé?
Mert az elsőhöz egyenesre bekötött kábel kell a másodikhoz meg célszerű az ilda szabványt használni.
(#) Noo hozzászólása Ápr 23, 2011 /

Jut eszembe, ezzel át kellene mennünk a lézershow-s topicba mert itt nincs nagyon jó helyen.
(#) p.attila válasza Noo hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Gép-Dac közé és a szebence által használt dacot használom én is. A fő gondom szimplán az, hogy elméletben minden jó, gyakorlatilag a kimeneten csak zaj van, és fogalmam sincs, hogy mi miatt.

Csinálj egy egyenes kábelt.
(#) telectro válasza p.attila hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Idézet:
„Feladom!”

Aki feladta sohasem lett győztes.
Aki győztes lett sohasem adta fel.
Következő: »»   34 / 41
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem