Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Stúdió minőségű erősítő - masteringhez, mixdownhoz
Témaindító: gabass, idő: Márc 27, 2009
Témakörök:
Van különbség, ha rozsdás csípőfogóval, vagy újjal vágtad le a kábelt?
![]() Tréfa félre... nagyon erősítő ![]()
Számodra nincs. Ez nem jelenti azt, hogy akkor már ember nem lehet a földön, aki hall külömbséget. Ha pedig van ilyen ember, akkor igaz az állítás, hogy van külömbség.
Nagyon off az ablakok vs alma vita szerintem
![]() ![]()
Én sem akarok belefolyni.
Elhiszem hogy 1000x jobban ismered a win-t De itt az első krdés: mért kell egy átlag vagy annál jobb tudású felhasználónak kernel szinten ismernie egy rendszert ahhoz hogy használja? Eléggé ismerem sajnos 5 évig hülyítették a fejemet vele ![]() windows + én lassan 9 éves közös multunkra tekintünk vissza ugyhogy elhiheted hogy kitapasztaltam valamennyire sézp volt hosszu volt de vége ![]() egyébként érdekelne mert barátomnak mai napig sose sikerül normálisan felrakni.... pedig nincs nete és 3 dolog megy rajta: need for speed underground (eredeti) cubase sx 3 fl studio 8 xxl és ennek ellenére néha fogja magát, és meghal a hangkártya benne és csak a driverek reinstallja segít van hogy ki kell szedni bekapcs-kikapcs hangkártya vissza bekapcs driver telepítés és igy működik hangkártya: e-mu 0404 az ilyenek miatt lett elegem egyébként mikor lassan 3 hete dolgozunk egy track-en és váratlanul bejön a kékhalál.... ![]() nagyon idegesítő ám
E-MU 1212m van a gépemben, immár harmadik éve. Van valahol szaktéma itt, ahol tudjuk ezt vesézni?
Egyébként az apple UNIX alapokon csücsül!
BSD kernellel Tehát ő is a harmadik megoldás ![]() Csak fizetsz is érte azért,hogy ne kelljen heteket szopnod a configurálással OFF-END
A nevető harmadik?
![]() Érdekes terminológia, meg IGBT-k, impozáns adatok. Majd ha hallani is lehet ![]()
Hallani.. Gondolkodok rajta, hogy megépítem majd, ha lesz kis szabadidőm, kb nyáron. Valahol megvan nekem ennek a magyar fordítása is, ha megtalálom, és nem ütközik jogi akadályba, felteszem ide a cikket.
![]()
leopárd egyébként nem valami jó...
tele van még hibákkal a soundtrack pro például attól lefagyott egy macbook pro-n hogy visszatért a kpernyővédőből egy majdnem 8 órás felvétel utolsó 10 percében mikor le akartam állítani a felvételt az egész esti buli felvétele elveszett állítólag már javították a hibát.... de nekem itthon egy g4es van ,tigerrel semmi baja nem volt még, egyszer sem fagyott le a stúdiónkban lévő példányra vissza is raktam a tiger-t (pm g5 dual)
Érdekes lehet, kíváncsian várjuk. Termékmintában a drágább dolgok megjönnek hozzá jól.
Gabass: Az ég világon semmi baj sincs vele, a műverősítőket lecseréltem az analóg kártyán, aztán ennyi.
Lenne egy kérdésem:
milyen config-ot ajánlasz windowshoz, hogy működjön rendesen? audio workstationnek Van amit csak win alatt tudunk megoldani (fl studio) a mi gépünk: abit be7 2.8 cerka radeon 9600 pro 2g ram e-mu 0404
Szia! Lenne kérdésem a témával kapcsolatban: Mitől "STUDIÓ" ez a STK erősítő?Az alacsony zajon kívül hanyadik harmonikoson mérted ezt a torzítást, milyen jelkombinációval,mekkora ez a névleges tejesítményen egy óra elteltével,mekkora a termikus torzítás???
Hívatkozok itt Cs.Kádár Pétere,Sípos Gyulára.Szerintem a studió és a HF, HEND nem ugyan az. Más dolog a marketing! Az ujra tekercselt hangszoró többé nem ugyan az,biztos hallod, csak ,hogy korrektek legyünk!Üdv!
Ez az amit a Linux 0 millió forintért nyújt. Játékok meg a van rá még több is mint Windowsra...
Szerintem home stúdióba teljesen megfelel az LM3886, vagy az LM2876. Mindkettő "High Performance Audio".
Feltétlenül szükséges-e osztályba besorolni az erősítőt?
Ezt mire érted? A,B,C,D, vagy a High Performance -re?
Nem a HP re értettem hanem maga az erősítő a, ab vagy d esetleg h, mit tudom én hogy milyen...
A "mit tudom én hogy milyen..." az amivel a gondod van, és nem az osztályok szerinti besorolás.
A :google: Bővebben: Link
Azt tudom hogy hogy vannak az erősítők besorolása de hogy egy stúdió erősítő milyen osztályban dolgozik azt nem!
A működési elvük más, mindegyiknek van előnye, hátránya... az sem mindegy, milyen célra szánod.
Míg az A, B és AB osztályúak ugyanazon az elven működnek, csak a munkaponti beállításuk más, addig a D például teljesen más elven működik. Mellékesen, van még egy jó haszna az osztályba sorolásnak. Ha erősítőt akarsz brutál kimenőteljesítménnyel és kis hűtőbordkkal, de nem annyira fontos a high-end minőség, akkor rákeresel arra, hogy D osztályú erősítők, ha meg high-end cuccot akarsz, akkor rákeresel az A osztályú végfokokra... ![]()
Ez így rendben van de keresgéltem és hát : Presonus Central Station ö az aki lead 40 va mellett 2x18 wattot.
Ezek az adatok után kezdtem el kételkedni hogy van d osztályos stúdió erősítő is.
A stúdió erősítőknél, nincs kőbe vésve hogy milyen osztályúak lehetnek. Kijelenteni azt pl. hogy "csak A osztályú lehet a stúdióban használatos" butaság. A, AB, D osztályban is találhatóak ilyen célú erősítők, tehát nem ez a meghatározó.
A hányendséget meg megint nem vesszük egy kalap alá a stúdió technikával, hiszen mások a célok.
Sziasztok! Remélem jó helyen kérdezek...Szeretnék építeni egy ilyesmi vasat:
http://victor-custom.com/en/mastering-master-triple-saturator/ Viszont sehol nem találtam kapcsolási rajzot vagy egyéb dokumentációt hozzá. Van aki már épített ilyet?
Talán ebben egy ilyen lakik.
![]()
Egy 8 évvel ezelőtti hozzászólásra válaszoltál, észrevetted?
![]() ![]()
![]()
Engem nem nyűgözött le, viszont az ötödik videóban lévő zene címe meg előadója (ha van neki) az érdekelne.
Nekem is megvan, de csak a címe, nem tudom kinek a szerzeménye:
"A small engine got lost in the forest" |
Bejelentkezés
Hirdetés |