Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Stúdió minőségű erősítő - masteringhez, mixdownhoz
Témaindító: gabass, idő: Márc 27, 2009
Témakörök:
Van különbség, ha rozsdás csípőfogóval, vagy újjal vágtad le a kábelt?
Tréfa félre... nagyon erősítő <------- vélemények?
Számodra nincs. Ez nem jelenti azt, hogy akkor már ember nem lehet a földön, aki hall külömbséget. Ha pedig van ilyen ember, akkor igaz az állítás, hogy van külömbség.
Nagyon off az ablakok vs alma vita szerintem Én spec egy harmadikat használok, de tökmindegy, ki mit használ, ha tudja használni, és meg van vele elégedve. Na vissza a tranyákhoz, ne kockuljunk, emberek!
Én sem akarok belefolyni.
Elhiszem hogy 1000x jobban ismered a win-t De itt az első krdés: mért kell egy átlag vagy annál jobb tudású felhasználónak kernel szinten ismernie egy rendszert ahhoz hogy használja? Eléggé ismerem sajnos 5 évig hülyítették a fejemet vele windows + én lassan 9 éves közös multunkra tekintünk vissza ugyhogy elhiheted hogy kitapasztaltam valamennyire sézp volt hosszu volt de vége egyébként érdekelne mert barátomnak mai napig sose sikerül normálisan felrakni.... pedig nincs nete és 3 dolog megy rajta: need for speed underground (eredeti) cubase sx 3 fl studio 8 xxl és ennek ellenére néha fogja magát, és meghal a hangkártya benne és csak a driverek reinstallja segít van hogy ki kell szedni bekapcs-kikapcs hangkártya vissza bekapcs driver telepítés és igy működik hangkártya: e-mu 0404 az ilyenek miatt lett elegem egyébként mikor lassan 3 hete dolgozunk egy track-en és váratlanul bejön a kékhalál.... nagyon idegesítő ám
E-MU 1212m van a gépemben, immár harmadik éve. Van valahol szaktéma itt, ahol tudjuk ezt vesézni?
Egyébként az apple UNIX alapokon csücsül!
BSD kernellel Tehát ő is a harmadik megoldás Csak fizetsz is érte azért,hogy ne kelljen heteket szopnod a configurálással OFF-END
A nevető harmadik?
Érdekes terminológia, meg IGBT-k, impozáns adatok. Majd ha hallani is lehet
Hallani.. Gondolkodok rajta, hogy megépítem majd, ha lesz kis szabadidőm, kb nyáron. Valahol megvan nekem ennek a magyar fordítása is, ha megtalálom, és nem ütközik jogi akadályba, felteszem ide a cikket.
leopárd egyébként nem valami jó...
tele van még hibákkal a soundtrack pro például attól lefagyott egy macbook pro-n hogy visszatért a kpernyővédőből egy majdnem 8 órás felvétel utolsó 10 percében mikor le akartam állítani a felvételt az egész esti buli felvétele elveszett állítólag már javították a hibát.... de nekem itthon egy g4es van ,tigerrel semmi baja nem volt még, egyszer sem fagyott le a stúdiónkban lévő példányra vissza is raktam a tiger-t (pm g5 dual)
Érdekes lehet, kíváncsian várjuk. Termékmintában a drágább dolgok megjönnek hozzá jól.
Gabass: Az ég világon semmi baj sincs vele, a műverősítőket lecseréltem az analóg kártyán, aztán ennyi.
Lenne egy kérdésem:
milyen config-ot ajánlasz windowshoz, hogy működjön rendesen? audio workstationnek Van amit csak win alatt tudunk megoldani (fl studio) a mi gépünk: abit be7 2.8 cerka radeon 9600 pro 2g ram e-mu 0404
Szia! Lenne kérdésem a témával kapcsolatban: Mitől "STUDIÓ" ez a STK erősítő?Az alacsony zajon kívül hanyadik harmonikoson mérted ezt a torzítást, milyen jelkombinációval,mekkora ez a névleges tejesítményen egy óra elteltével,mekkora a termikus torzítás???
Hívatkozok itt Cs.Kádár Pétere,Sípos Gyulára.Szerintem a studió és a HF, HEND nem ugyan az. Más dolog a marketing! Az ujra tekercselt hangszoró többé nem ugyan az,biztos hallod, csak ,hogy korrektek legyünk!Üdv!
Ez az amit a Linux 0 millió forintért nyújt. Játékok meg a van rá még több is mint Windowsra...
Szerintem home stúdióba teljesen megfelel az LM3886, vagy az LM2876. Mindkettő "High Performance Audio".
Feltétlenül szükséges-e osztályba besorolni az erősítőt?
Ezt mire érted? A,B,C,D, vagy a High Performance -re?
Nem a HP re értettem hanem maga az erősítő a, ab vagy d esetleg h, mit tudom én hogy milyen...
A "mit tudom én hogy milyen..." az amivel a gondod van, és nem az osztályok szerinti besorolás.
A :google: Bővebben: Link
Azt tudom hogy hogy vannak az erősítők besorolása de hogy egy stúdió erősítő milyen osztályban dolgozik azt nem!
A működési elvük más, mindegyiknek van előnye, hátránya... az sem mindegy, milyen célra szánod.
Míg az A, B és AB osztályúak ugyanazon az elven működnek, csak a munkaponti beállításuk más, addig a D például teljesen más elven működik. Mellékesen, van még egy jó haszna az osztályba sorolásnak. Ha erősítőt akarsz brutál kimenőteljesítménnyel és kis hűtőbordkkal, de nem annyira fontos a high-end minőség, akkor rákeresel arra, hogy D osztályú erősítők, ha meg high-end cuccot akarsz, akkor rákeresel az A osztályú végfokokra...
Ez így rendben van de keresgéltem és hát : Presonus Central Station ö az aki lead 40 va mellett 2x18 wattot.
Ezek az adatok után kezdtem el kételkedni hogy van d osztályos stúdió erősítő is.
A stúdió erősítőknél, nincs kőbe vésve hogy milyen osztályúak lehetnek. Kijelenteni azt pl. hogy "csak A osztályú lehet a stúdióban használatos" butaság. A, AB, D osztályban is találhatóak ilyen célú erősítők, tehát nem ez a meghatározó.
A hányendséget meg megint nem vesszük egy kalap alá a stúdió technikával, hiszen mások a célok.
Sziasztok! Remélem jó helyen kérdezek...Szeretnék építeni egy ilyesmi vasat:
http://victor-custom.com/en/mastering-master-triple-saturator/ Viszont sehol nem találtam kapcsolási rajzot vagy egyéb dokumentációt hozzá. Van aki már épített ilyet?
Talán ebben egy ilyen lakik. Ezt hallgatom egy ideje. Anno a RT. újság leírása alapján készítettem és még lehetett venni Toshiba IGBT-ket itthon.
Egy 8 évvel ezelőtti hozzászólásra válaszoltál, észrevetted?
kómában voltam, ne csodálkozz...előtte Napóleonnak írtam, ne menjen Waterloo felé - magyarul viziló - mert kellemetlen környék. Megkapta vajon?
Engem nem nyűgözött le, viszont az ötödik videóban lévő zene címe meg előadója (ha van neki) az érdekelne.
Nekem is megvan, de csak a címe, nem tudom kinek a szerzeménye:
"A small engine got lost in the forest" |
Bejelentkezés
Hirdetés |