Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.
Szerintem kérdezd meg a hq tól. Lehet hogy csak más értékeket kell beállitani a szabájzóban. (Én mikor beszéltem a hapsival a szavaibol,ezt vettem ki amit irtam pár sorral fejebb...) Nem mintha nagyon értenék hozzá,de azért megkérdeztem mi is a különmbség ha már ugyis fel kellet hívnom.
Ez nagyon szép munka, mármint a vzoole féle project. És akkor a többiek nevében hadd köszönjem meg a munkáját, igazán profi kivitelezés és dokumentálás.
Eldöntöttem, ezt fogom megépíteni! Viszont mivel még csak most kezdtem, - de azért majd belejövök - szinte semmilyen cuccom nincs, nem tudok panelt gyártani hozzá. Ezért az lenne a kérdésem, valaki tudna nekem egy ilyen panelt maratni? Természetesen nem ingyen gondoltm, és a kisebbik verzió kellene, vzoole lapján a v3.3 (9x5cm) néven szerepel.
És még valami: hol lehetne hozzávaló (és aránylag olcsó) trafót szerezni? Mert nekem csak egy 13V-os van.
Mivel én végigolvastam a topicot, azt hiszem mindkét kérdésedre ott van már a válasz készen, éspedig:
-JLT-02-höz van fejlesztve, de a SL10/20/30 és SL20N/30N az épp ennek a JLT-02-es állomásnak a tartalék pákája (vagyis pont olyan). Tehát használható. -Azt írták (előző oldalon van, és vzoole írta), hogy: "Én már 3 újfajta pákát is vettem (sárga gumi, RoSH felírat), de nincs semmi különbség a régi és az új között. (leszámítva hogy ólommentes" Vagyis összefoglalva, használható vele.
Igazad van, bocsánatott kérek figyelmetlen voltam pár hozzászólást a jelek szerint kihagytam.
Találtam a lomok között egy régi PIKO trafót (azt hiszem vonatkészlethez volt), ennek két 12V-os szekunder oldali tekercsét sorosan kötve 22.5V - 22.6V az üresjárati feszültség.
Azt sajnos nem tudom hány wattos, de a két tekercs tök egyforma, a huzal 0.8mm-es, és vagy 2kg a súlya. (jó öreg NDK-s cucc, még gyerekkoromból ) Ez jó lenne szerintetek? Vagy kevés az üresjárati 22.5V? Azért kérdem, mert a páka mégis csak 24V-os.
elég neki a 22V is (valaki 18V ról üzemelteti)
mérd meg a trafó magjának a területét ebből közelítőlegesen ki lehet számolni teljesítményét (az E középső részének terulete) ezt négyzetreemelve megkapod közelítőlegesen a teljesítményét P~=A*A A [cm2]
Kb 2.5x7cm. Vastagsága pedig 2.5cm
Akkor ez nagyjából 300W-os lenne? (soknak tűnik) 2.5x7=17.5 17.5x17.5=306.25 itt pl : 2,2cm,2,4cm P~=(2.2*2.4)^2 P~=27.8W
Ekkora méretekkel ez nem hiszem hogy 300W. Számolj a 2,5 x 2,5 -ös oldallal, így ~40W jön ki ami reálisabb. De azért várd meg mások véleményét is. 2kg? Esetleg kép róla?
Jogos, benéztem
Én nem a kersztmetszetet (ami tényleg 2.5x25) , hanem a téglalap alapterületét számoltam (ami 2.5x7) Szóval akkor ez csak 40W. akkor elég ehhez, vagy vennem kell valami mást?
Csináltam képet is (sajnos csak a telefonomban van kamera):
Az alsó képen 3cm-nek néz ki valamiért, de többször megnéztem, csak 2.5cm. - KÉP TÖRÖLVE - (Moderator)
/off
Sajna nem tudom lemérni. A trafót még csak tegnap/vasárnap/ rendeltem egyéb alkatrészekkel, amik között van olyan, amit csak rendelésre szereznek be ök is, én kérni szoktam, hogy egybe küldjenek el mindent. Ezért lövésem sincs mikor lesz meg a trafó. off\ -- on -- Olyan 5polusú aljzatot honnan lehet keríteni? A HQnál nem találtam. Mi neki a pontos neve? Csak azért, hogy tudjam mit is keressek. Sziasztok.
Nem láttam még a pákát élőben, de a kép alapján ez nem egy sima 5 pólusu DIN csatlakozó? Az aljzata pedig ilyen: KATT
Igazad van! Megint beégettem megam. De mentségemre legyen szólva hogy engem a http://www.underspeed.xte.hu -n található kép tévesztett meg.
De igen a páka képe alapján tényleg 5 pólusu DIN csati. By all. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2014
Kicsit fáradtan, vagy álmosan bárkivel előfordul, ez nem égés. Az tévesztett meg, hogy van ott valami dísz takarólap, vagy valami ilyesmi.
A Hq-ban már a sárga nyelű pákán is ott van "ROHS Conform” jelölés, másmilyen már nincs is.
Ettől -a Hq szerint- maga a páka a régebbi fajta sima, csak egy matricát kapott pluszban. A valóban ólommentes kizárólag kék nyéllel készül. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2014
Ha megérkezik légyszives mérd le mert akkor olyan dobozt rendelek hozzá amibe belefér.
Szia
A kérdésedre, amit a kék színű pákáról feltettél, talán ezen az oldalon megtalálod: http://pa-elektronika.fw.hu Mintha itt a kék színű pákával lenne megépítve a kapcsolás. Remélem tudtam segíteni.
Ez lenne az erdeti, de ez elfogyott. Helyette az egyel feljebb linekt van készleten.
Szerintem nagyon hasonló. De mégis, mi a különbség?
A fentebbinek van még egy 7V-os tekercse, de egyébként más paramétereiben ugyanazok
Köszi az infót, azt nem, tudod hány Wattos? (ezek szerint használható lenne?)
48VA-es..... 24V*2A (+ 7V*0,7A =4,9VA hogyha a fentit nézed)
Használható lenne hozzá éppen |
Bejelentkezés
Hirdetés |