Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Akik később kapcsolódtak be azoknak itt a dap leírása.
A leírás végén közölt tömegadatok nehezen egyeztethetőek djsky 18Kg méréseredményével :no:
SZerintem is De legroszabb esetbe is 1600W hidalva biztos kijön belőle
A végtranyók alapján szerintem kb 2x400-as lehet.
Meg kéne mérni rajta legalább az üresjárati tápfeszt, (pl: az egyik panel két biztosítéka között) ha már a terheléses mérés nem megoldható.
és azt hogy kell?
De ha jól láttam, te csak a 2sc5200-as tranyókkal számoltál, viszont a borda másik oldalán is van még 3 tranyó, amik más tipusúak.
Digitális multiméterrel, DC -200V módban rámérsz a nyákon lévő biztosítékokra. Vigyázz nehogy zárlatot csinálj köztük a mérőcsúccsal!
Itt nem az ohm a lényeg, hanem az hogy a hálózatból felvehető max 2300W teljesítmény egy része hővé alakul (ránézésre lépcsős tápos, elég jó hatásfokú, de azért nem kapcsoló üzemű). Feltételezem, hogy a biztosíték is némi rátartással van számolva, így kalkuláltam 1400W össz kimenő teljesítményt.
Egy pár kép közelebbről.
Én azt nem értem, hogy három pár tranzisztorral miért megy +/-110V feszültségről a végfok. 4 Ohmra (még 8-ra sem) nem jön ki sehogy az a teljesítmény, amit írnak.
4 Ohmra 1025 W szinuszos teljesítményhez 64V szinuszos kimenőfeszültség tartozik. Csúcsban pedig 90V. A csúcsáram 1025W -nál 22,5A oldalanként (4 Ohmnál). Az tranzisztoronként 7,5A. Ez így ok -nak tűnik, de féltápfeszre kihajtva a végfokot, a 4 Ohmos terhelésen folyó áram 13,75A. Az tranyónként 4,58A. A teljesítmény a tranzisztoron 55Vx4,58A, vagyis 251,9W. Az jóval több, mint a katalógusadatban szereplő 150W. 3 pár tranzisztor esetén rögtön elhaláloznának a végtranyók 4 Ohmos terheléssel, fél tápfeszre kihajtva a végfokot. Valami nagyon nem jól van megadva, ez a végfok biztos, hogy nem tudja a megadott adatokat.
Igen, azok a 1943-ak, az (npn) 5200-ak (pnp) komplementer párjai. Tűrés adataik megegyeznek.
Azért is írtam 3 párt csatornánként.
Kell közben szóljon a zene? Ami közben mérjem a biztosítékot?
Amíg a végfok modulon nincs megmérve a tényleges DC tápfesz, addig nem lehetünk biztosak abban hogy +/-110V -ról megy. Nem a címkéken olvasott adatok alapján kell találgatni, hanem meg kell mérni mindent amit lehet.
Akkor bocsánat!
Ha nem zavar, akkor tőlem szólhat
De nem kell hogy szóljon. Azért írtam üresjárati DC tápfeszt Az eredményből hozzávetőlegesen ki lehet kalkulálni a maximális elméleti teljesítményt.
Míg nem láttam a közeli fotókat reménykedtem, hogy a tranyók +/- 55-ról mennek és fet kapcsolja a felső tápra.
Bocsi, de már írtam, hogy nem vagyok műszerész, azt sem tudom néha miről beszéltek. Ja és hogy kell mérni? pirosat a biztosíték egyik oldalára a feketét meg a másik felére?
Igen úgy. Pirosat a + tápágra, feketét a negatívra. Ha felcseréled akkor sincs baj, csak lesz egy - előjel a műszer kijelzőjén. Vigyázz nagyon, nehogy megcsússzon a mérőcsúcs és zárlatot csinálj. Mérés előtt, kikapcsolt állapotban gyakorold be a fogást és a kézmozdulatokat, ne kapkodj semmivel.
De buta vagyok, itt próbálgatom mérni a négy közül az egyiket nem csoda hgy nem mutat semmit. Te a hátsóra gondoltál igaz?
Ez a pufferblokk. 10000u/80V-os kondik alapján feltételezhető, hogy a tápfeszültség nem haladja meg a +/-80V-ot.
Nem férek hozzá le van zsugor csövezve!
Ahol a kék tápvezeték a végfokra csatlakozik, van két db bizti. Ott mérj, a biztik végtranzisztorokhoz közelebb eső felén. Fokozott odafigyeléssel!
Tényleg nem értem bocsi. A fekete tapintót a fölső biztosíték végtranzisztorhoz közelebbi felére, a piros tapintót meg az alsó bizti végtran. közeli felére?
A 8A-es biztosítékokról van szó. A háta biztosíték az más miatt volt érdekes.
kb 109,6V a másik oldalon kb 112,7, változik tizedeket.
Ott mérted ahol bejelöltem?
Ha igen, akkor +/-55V -ról megy a végfok. Legfeljebb 130W szinusz várható tőle 8 Ohm-ra, hidalva kb 500 körül... |
Bejelentkezés
Hirdetés |