Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   816 / 2523
(#) storm válasza mandor hozzászólására (») Máj 12, 2011 / 1

Nézz át a VF2-es topikba
(#) reloop válasza reloop hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Akik később kapcsolódtak be azoknak itt a dap leírása.
A leírás végén közölt tömegadatok nehezen egyeztethetőek djsky 18Kg méréseredményével :no:
(#) storm válasza reloop hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

SZerintem is De legroszabb esetbe is 1600W hidalva biztos kijön belőle
(#) mandor válasza storm hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Köszönöm! Megnézem.
(#) Bassmester válasza reloop hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

A végtranyók alapján szerintem kb 2x400-as lehet.
Meg kéne mérni rajta legalább az üresjárati tápfeszt, (pl: az egyik panel két biztosítéka között)
ha már a terheléses mérés nem megoldható.
(#) djsky válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

és azt hogy kell?
(#) storm válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

De ha jól láttam, te csak a 2sc5200-as tranyókkal számoltál, viszont a borda másik oldalán is van még 3 tranyó, amik más tipusúak.
(#) Bassmester válasza djsky hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Digitális multiméterrel, DC -200V módban rámérsz a nyákon lévő biztosítékokra. Vigyázz nehogy zárlatot csinálj köztük a mérőcsúccsal!
(#) reloop válasza djsky hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Itt nem az ohm a lényeg, hanem az hogy a hálózatból felvehető max 2300W teljesítmény egy része hővé alakul (ránézésre lépcsős tápos, elég jó hatásfokú, de azért nem kapcsoló üzemű). Feltételezem, hogy a biztosíték is némi rátartással van számolva, így kalkuláltam 1400W össz kimenő teljesítményt.
(#) djsky hozzászólása Máj 12, 2011 /

Egy pár kép közelebbről.
(#) steelbird válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Én azt nem értem, hogy három pár tranzisztorral miért megy +/-110V feszültségről a végfok. 4 Ohmra (még 8-ra sem) nem jön ki sehogy az a teljesítmény, amit írnak.
4 Ohmra 1025 W szinuszos teljesítményhez 64V szinuszos kimenőfeszültség tartozik. Csúcsban pedig 90V.
A csúcsáram 1025W -nál 22,5A oldalanként (4 Ohmnál).
Az tranzisztoronként 7,5A.
Ez így ok -nak tűnik, de féltápfeszre kihajtva a végfokot, a 4 Ohmos terhelésen folyó áram 13,75A.
Az tranyónként 4,58A. A teljesítmény a tranzisztoron 55Vx4,58A, vagyis 251,9W. Az jóval több, mint a katalógusadatban szereplő 150W.
3 pár tranzisztor esetén rögtön elhaláloznának a végtranyók 4 Ohmos terheléssel, fél tápfeszre kihajtva a végfokot.
Valami nagyon nem jól van megadva, ez a végfok biztos, hogy nem tudja a megadott adatokat.
(#) djsky válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Bocsánat!
(#) Bassmester válasza storm hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Igen, azok a 1943-ak, az (npn) 5200-ak (pnp) komplementer párjai. Tűrés adataik megegyeznek.
Azért is írtam 3 párt csatornánként.

Kell közben szóljon a zene? Ami közben mérjem a biztosítékot?
(#) Bassmester válasza steelbird hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Amíg a végfok modulon nincs megmérve a tényleges DC tápfesz, addig nem lehetünk biztosak abban hogy +/-110V -ról megy. Nem a címkéken olvasott adatok alapján kell találgatni, hanem meg kell mérni mindent amit lehet.
(#) storm válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Akkor bocsánat!

Ha nem zavar, akkor tőlem szólhat
De nem kell hogy szóljon. Azért írtam üresjárati DC tápfeszt
Az eredményből hozzávetőlegesen ki lehet kalkulálni a maximális elméleti teljesítményt.
(#) reloop válasza steelbird hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Míg nem láttam a közeli fotókat reménykedtem, hogy a tranyók +/- 55-ról mennek és fet kapcsolja a felső tápra.

Bocsi, de már írtam, hogy nem vagyok műszerész, azt sem tudom néha miről beszéltek. Ja és hogy kell mérni? pirosat a biztosíték egyik oldalára a feketét meg a másik felére?
(#) djsky hozzászólása Máj 12, 2011 /

Még egy kép.

Igen úgy. Pirosat a + tápágra, feketét a negatívra. Ha felcseréled akkor sincs baj, csak lesz egy - előjel a műszer kijelzőjén. Vigyázz nagyon, nehogy megcsússzon a mérőcsúcs és zárlatot csinálj. Mérés előtt, kikapcsolt állapotban gyakorold be a fogást és a kézmozdulatokat, ne kapkodj semmivel.

De buta vagyok, itt próbálgatom mérni a négy közül az egyiket nem csoda hgy nem mutat semmit. Te a hátsóra gondoltál igaz?

Ez a pufferblokk. 10000u/80V-os kondik alapján feltételezhető, hogy a tápfeszültség nem haladja meg a +/-80V-ot.

Nem férek hozzá le van zsugor csövezve!

Ahol a kék tápvezeték a végfokra csatlakozik, van két db bizti. Ott mérj, a biztik végtranzisztorokhoz közelebb eső felén. Fokozott odafigyeléssel!

Tényleg nem értem bocsi. A fekete tapintót a fölső biztosíték végtranzisztorhoz közelebbi felére, a piros tapintót meg az alsó bizti végtran. közeli felére?

A 8A-es biztosítékokról van szó. A háta biztosíték az más miatt volt érdekes.

kb 109,6V a másik oldalon kb 112,7, változik tizedeket.

Akkor ez Palladium 400-as?

Ott mérted ahol bejelöltem?
Ha igen, akkor +/-55V -ról megy a végfok.
Legfeljebb 130W szinusz várható tőle 8 Ohm-ra, hidalva kb 500 körül...

DAP.jpg

Következő: »»   816 / 2523
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem