Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
De ami a leginkább ajánlott, és majdnem elfelejtettem írni: PICKit2 (akár klón, akár eredeti)
Nem értem hogy lehet fent egy olyan cikk amiben az adott kapcsolás nem is működik!
Szia!
A cikk 2007 -ben íródott, azóta (többször) kicserélődött a PC állomány, főleg a soros vonak kiépítése. Azokon a gépeken, amiken még van, más meghajtókat alkalmaznak, és sok esetben USB - serial átalakító van magán az alaplapon / illesztőkártyán.
A soros port lábait értettem ez alatt, pl.: PGD kapcsolódik a 8as lábhoz értsd.:a PIC 40es lába kapcsolódik a soros port 8as lábához
[OFF]Egy 2005 elején vásárolt Athlon XP asztali gépen és egy 2000es évekből vásárolt Pentium 3as gépen próbáltam Windows XP melett, egyiken se működött.
Elolvastad, hogy mi van ott piros betűkkel kiemelve? Nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni...
Igen, lemértem -11,9 V ot, mértem ott.
Szerintem potyo erre gondolt....
Idézet: „Figyelem! A JDM programozók csábítóan egyszerűek, de a folyamatosan változó számítógépes támogatottság miatt, használatuk problémába ütközhet. Javasolt, a párhuzamos port alapú, vagy USB-s programozó! (A szerző)”
Köszönöm a segítséget, kipróbáltam és működik.
janikukac írta:
Idézet: „Sziasztok. Elkészült a programozóm. Az lpt kábelemnél egy föld pontot nem találtam, de minden más pontosan kapcsolva van. Be dugtam a gépbe és előtte a picet ráraktam. Watt programját bekapcsoltam, mivel ugye WLPT-ről van szó. Minden úgy van beállítva. Kiválasztottam a PIC-emet, betöltöttem a hex fájlt, elindítottam az írást, és kiírta, hogy nincs észlelve a PIC.Vajon miért?” Be tudod jelölni a kapcsrajzon, hogy melyik az? Tudsz feltenni fényképeket, hátha kiszúrjuk a hibát..?
Na ennek örülök, nagyon szívesen!
Janikukac! Én a WLTP v4-nek csináltam nyákot, tökéletesen működött, egyben van az táppal, és az adapterrel. Ha megírod milyen PIC-hez kell, olyan adapter tervezek hozzá, és közzé teszem. Remélem tudok segíteni.
Szerintem van már nyákja. Én terveztem meg neki és gondolom, hogy el is készítette.
A terveidet azért felteheted, hiszen más is tudná majd használni. Csatolom az enyémet. Remélem nincs benne hiba és azért nem megy szegény Janinak az égetés...
No, Vic , remélem én is, hogy nem az a hiba.
Leírom, ide is, hogy miket csináltam: Elkészült a programozóm. Az lpt kábelemnél egy föld pontot nem találtam, de minden más pontosan kapcsolva van. Be dugtam a gépbe és előtte a picet ráraktam. Watt programját bekapcsoltam, mivel ugye WLPT-ről van szó. Minden úgy van beállítva. Kiválasztottam a PIC-emet, betöltöttem a hex fájlt, elindítottam az írást, és kiírta, hogy nincs észlelve a PIC.Vajon miért? Az lehet a baj, hogy ahol vannak gombok, vagy mik azokat rövidre zártam, hogy vezetés legyen, mert nem raktam gombot?! Vicsys, te érted mire gondolok?
Fel tudnád tenni böngésző által ismert formárumban is?
Ja, és Viktor, itt egy melléklet. Így kötöttem össze a Vpp, és Vdd feletti tüskesoromat... Ez baj?
janikukac!
Idézet: „Elkészült a programozóm. Az lpt kábelemnél egy föld pontot nem találtam, de minden más pontosan kapcsolva van.” Ez olyan, mint ha azt mondtad volna, hogy összeraktad az autót, csak a motort nem találtad, de minden mást a helyére tettél, miért nem működik! Az LPT csatlakozóban nem találod a földet, vagy a kábelben nincs földnek vezeték? Mindenképpen be kell kötni! A másik, hogy nem tudom hol olvastad, hogy kimérés nélkül egyből PIC-re kell kötni az égetőt! Lépésenként menj végig az oldalamon olvasható égetők élesztése cikken, és mérd ki a vonalakat! Írd ide miket mérsz mikor az ICSP kivezetéseken, illetve ha foglalatba akarsz égetni, akkor a foglalat megfelelő ICSP pontjain! (5pont összesen a táppal együtt!)
Hát a kábelen kéne lenni azt hiszem 7 vagy 8 földpontnak, de 1 nem lett meg nekem...
Méréseket meg nem tudom, hogy hogyan csináljam... Az oldaladat végig néztem.
Ebben a cikkben le van írva minden.
Idézet: „Hát a kábelen kéne lenni azt hiszem 7 vagy 8 földpontnak, de 1 nem lett meg nekem...” Ez a mondat nem érthető! Egy se lett meg, vagy mennyi lett meg és mennyinek kéne akkor lennie? És a kábelben nincs annyi vezeték, vagy a csatlakozón nem találod amit keresel? Próbálj meg pontosan és konkrétan fogalmazni, mert így nem tudunk segíteni!
A pirossal bejelölt föld nem lett meg, de a többi 7 mind földre ment.
Aztán azt csináltam, hogy ami a másik képen látható, a piros kocka össze lett ónozva, mert nem kapcsolót raktam, meg a kék kocka is. Aztán kiónoztam, de úgy sem volt jó... ((
Feladtam. Kész . Vége. A kábelom is vacak, meg az egész. Lehet a kapcsolás is rosszul van összerava vagy nem tudom. Úgy lehet összedobok egy Oshonosat. Az is kompatibilis Watt úr égetőjével? :wilting:
Vagy inkább egy másik nyákot készítek ebből, mert elrontottam a vasalást is...
Heló, heló! Miket kötözgettél össze?? Oda 2 db. kapcsoló jön! Azokat bekötötted? Nézd csak meg a kapcsolási rajzot és olvasd el a leírást is! Azokat menet közben kapcsolgatni kell!
Jani! Ne akarjál már egyszerűsíteni, hanem olvasd el a kezelési utasítást, Watt honlapján!
Szia! Köszi, megnéztem, szép nyákterv és minden rendben is van rajta, bár ezzel gondolom nem mondok újat, miután ha jól tudom megépítetted és működik!
Idézet: „Aztán kiónoztam, de úgy sem volt jó...” Figyu! Minden próbálkozással a PIC-edet ölöd! Mérd végig a linkelt leírás alapján! Olvasd el rendesen és ha érted mit miért és hol kell mérni, akkor mérj! Ha a mérések jók, akkor és csakis akkor tegyél rá PIC-et! Lehet, hogy már így is késő, bár nem könnyű tönkretenni őket, de azért tönkre lehet... A mérésekhez töltsd le a legújabb WPB-t az oldalamról.
Már kifáradtam, de mindenkinek köszi az eddigit is.
Nem raktam kapcsolót, de rakjak? Mikor melyiket kell kacsolgatni? Nekem ez full bonyesz... Idézet: „Nem raktam kapcsolót, de rakjak? Mikor melyiket kell kacsolgatni? Nekem ez full bonyesz...” A cikkben le van írva a használata is! Ha ez számodra bonyolult, akkor ez nem neked lett kitalálva!
:dumcsi: Hát, akkor majd meglátjuk mi lesz, de kell majd hozzá egy adapter meg egy rendes lpt dugó, amihez megint csak nyákot kell csinálnom, úgyhogy rajzot is kell szereznem..
Elolvastam mégegyszer, de én nem a COM-osat csináltam, meg nem is értem.
Miket mérjek meg pontosan és HOL az LPT-s áramkörben???
Ez kell neked: Bővebben: Link
Idézet: „Apropó vezérlés. A Vdd és a Vpp vezérlése az előző verzióhoz hasonlóan a mi kezünkben van. Először a Vdd-t kapcsoljuk be, majd a Vpp-t, majd mehet a programozás. Kikapcsolás sorrendje mindegy, csak mindkettő kapcsolót kapcsoljuk ki. Már sok PIC-et felprogramoztam ezzel a módszerrel, egyáltalán nem bonyolult, és teljesen veszélytelen a PIC-re nézve, még olyan véletlen kombinációknál is, mint amiket az előző cikkben említettem kerülni valóként. Nincs aggodalomra ok, ha véletlenül nem jó sorrendben kapcsoljuk a két kapcsolót. Kapkodni sem kell a műveletek során, van idő be és kikapcsolni őket.” Mi a kérdés? |
Bejelentkezés
Hirdetés |