Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   49 / 82
(#) cNobody válasza Gál Norbert hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

De ami a leginkább ajánlott, és majdnem elfelejtettem írni: PICKit2 (akár klón, akár eredeti)
(#) Gál Norbert válasza cNobody hozzászólására (») Máj 14, 2011 /

Nem értem hogy lehet fent egy olyan cikk amiben az adott kapcsolás nem is működik!
(#) Hp41C válasza Gál Norbert hozzászólására (») Máj 14, 2011 /

Szia!

A cikk 2007 -ben íródott, azóta (többször) kicserélődött a PC állomány, főleg a soros vonak kiépítése. Azokon a gépeken, amiken még van, más meghajtókat alkalmaznak, és sok esetben USB - serial átalakító van magán az alaplapon / illesztőkártyán.
(#) Gál Norbert válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 14, 2011 /

A soros port lábait értettem ez alatt, pl.: PGD kapcsolódik a 8as lábhoz értsd.:a PIC 40es lába kapcsolódik a soros port 8as lábához

[OFF]Egy 2005 elején vásárolt Athlon XP asztali gépen és egy 2000es évekből vásárolt Pentium 3as gépen próbáltam Windows XP melett, egyiken se működött.
(#) potyo válasza Gál Norbert hozzászólására (») Máj 14, 2011 /

Elolvastad, hogy mi van ott piros betűkkel kiemelve? Nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni...
(#) Gál Norbert válasza potyo hozzászólására (») Máj 14, 2011 /

Igen, lemértem -11,9 V ot, mértem ott.
(#) cNobody válasza Gál Norbert hozzászólására (») Máj 14, 2011 /

Szerintem potyo erre gondolt....

Idézet:
„Figyelem! A JDM programozók csábítóan egyszerűek, de a folyamatosan változó számítógépes támogatottság miatt, használatuk problémába ütközhet.
Javasolt, a párhuzamos port alapú, vagy USB-s programozó! (A szerző)”
(#) szenhidrat válasza mate_x hozzászólására (») Máj 14, 2011 /

Köszönöm a segítséget, kipróbáltam és működik.
(#) vicsys hozzászólása Máj 15, 2011 /

janikukac írta:
Idézet:
„Sziasztok. Elkészült a programozóm. Az lpt kábelemnél egy föld pontot nem találtam, de minden más pontosan kapcsolva van. Be dugtam a gépbe és előtte a picet ráraktam. Watt programját bekapcsoltam, mivel ugye WLPT-ről van szó. Minden úgy van beállítva. Kiválasztottam a PIC-emet, betöltöttem a hex fájlt, elindítottam az írást, és kiírta, hogy nincs észlelve a PIC.Vajon miért?”

Be tudod jelölni a kapcsrajzon, hogy melyik az? Tudsz feltenni fényképeket, hátha kiszúrjuk a hibát..?
(#) mate_x válasza szenhidrat hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Na ennek örülök, nagyon szívesen!
(#) berkesandor válasza vicsys hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Janikukac! Én a WLTP v4-nek csináltam nyákot, tökéletesen működött, egyben van az táppal, és az adapterrel. Ha megírod milyen PIC-hez kell, olyan adapter tervezek hozzá, és közzé teszem. Remélem tudok segíteni.
(#) vicsys válasza berkesandor hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Szerintem van már nyákja. Én terveztem meg neki és gondolom, hogy el is készítette.
A terveidet azért felteheted, hiszen más is tudná majd használni. Csatolom az enyémet. Remélem nincs benne hiba és azért nem megy szegény Janinak az égetés...

WLPT.LAY

(#) berkesandor válasza vicsys hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Ez az én nyákom.
(#) janikukac hozzászólása Máj 15, 2011 /

No, Vic , remélem én is, hogy nem az a hiba.

Leírom, ide is, hogy miket csináltam: Elkészült a programozóm. Az lpt kábelemnél egy föld pontot nem találtam, de minden más pontosan kapcsolva van. Be dugtam a gépbe és előtte a picet ráraktam. Watt programját bekapcsoltam, mivel ugye WLPT-ről van szó. Minden úgy van beállítva. Kiválasztottam a PIC-emet, betöltöttem a hex fájlt, elindítottam az írást, és kiírta, hogy nincs észlelve a PIC.Vajon miért?

Az lehet a baj, hogy ahol vannak gombok, vagy mik azokat rövidre zártam, hogy vezetés legyen, mert nem raktam gombot?! Vicsys, te érted mire gondolok?
(#) watt válasza vicsys hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Fel tudnád tenni böngésző által ismert formárumban is?
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Ja, és Viktor, itt egy melléklet. Így kötöttem össze a Vpp, és Vdd feletti tüskesoromat... Ez baj?
(#) watt hozzászólása Máj 15, 2011 /

janikukac!
Idézet:
„Elkészült a programozóm. Az lpt kábelemnél egy föld pontot nem találtam, de minden más pontosan kapcsolva van.”

Ez olyan, mint ha azt mondtad volna, hogy összeraktad az autót, csak a motort nem találtad, de minden mást a helyére tettél, miért nem működik!
Az LPT csatlakozóban nem találod a földet, vagy a kábelben nincs földnek vezeték? Mindenképpen be kell kötni!

A másik, hogy nem tudom hol olvastad, hogy kimérés nélkül egyből PIC-re kell kötni az égetőt! Lépésenként menj végig az oldalamon olvasható égetők élesztése cikken, és mérd ki a vonalakat! Írd ide miket mérsz mikor az ICSP kivezetéseken, illetve ha foglalatba akarsz égetni, akkor a foglalat megfelelő ICSP pontjain! (5pont összesen a táppal együtt!)
(#) janikukac válasza watt hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Hát a kábelen kéne lenni azt hiszem 7 vagy 8 földpontnak, de 1 nem lett meg nekem...

Méréseket meg nem tudom, hogy hogyan csináljam... Az oldaladat végig néztem.
(#) watt válasza janikukac hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Ebben a cikkben le van írva minden.

Idézet:
„Hát a kábelen kéne lenni azt hiszem 7 vagy 8 földpontnak, de 1 nem lett meg nekem...”

Ez a mondat nem érthető! Egy se lett meg, vagy mennyi lett meg és mennyinek kéne akkor lennie? És a kábelben nincs annyi vezeték, vagy a csatlakozón nem találod amit keresel?
Próbálj meg pontosan és konkrétan fogalmazni, mert így nem tudunk segíteni!

A pirossal bejelölt föld nem lett meg, de a többi 7 mind földre ment.
Aztán azt csináltam, hogy ami a másik képen látható, a piros kocka össze lett ónozva, mert nem kapcsolót raktam, meg a kék kocka is. Aztán kiónoztam, de úgy sem volt jó... ((
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Feladtam. Kész . Vége. A kábelom is vacak, meg az egész. Lehet a kapcsolás is rosszul van összerava vagy nem tudom. Úgy lehet összedobok egy Oshonosat. Az is kompatibilis Watt úr égetőjével? :wilting:

Vagy inkább egy másik nyákot készítek ebből, mert elrontottam a vasalást is...
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Heló, heló! Miket kötözgettél össze?? Oda 2 db. kapcsoló jön! Azokat bekötötted? Nézd csak meg a kapcsolási rajzot és olvasd el a leírást is! Azokat menet közben kapcsolgatni kell!
Jani! Ne akarjál már egyszerűsíteni, hanem olvasd el a kezelési utasítást, Watt honlapján!
(#) vicsys válasza watt hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Bocsi. Mindig elfelejtem...

WLPT_PCB.pdf

(#) watt válasza vicsys hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Szia! Köszi, megnéztem, szép nyákterv és minden rendben is van rajta, bár ezzel gondolom nem mondok újat, miután ha jól tudom megépítetted és működik!

Idézet:
„Aztán kiónoztam, de úgy sem volt jó...”

Figyu! Minden próbálkozással a PIC-edet ölöd! Mérd végig a linkelt leírás alapján! Olvasd el rendesen és ha érted mit miért és hol kell mérni, akkor mérj! Ha a mérések jók, akkor és csakis akkor tegyél rá PIC-et! Lehet, hogy már így is késő, bár nem könnyű tönkretenni őket, de azért tönkre lehet...

A mérésekhez töltsd le a legújabb WPB-t az oldalamról.

Már kifáradtam, de mindenkinek köszi az eddigit is.
Nem raktam kapcsolót, de rakjak? Mikor melyiket kell kacsolgatni?

Nekem ez full bonyesz...

Idézet:
„Nem raktam kapcsolót, de rakjak? Mikor melyiket kell kacsolgatni?

Nekem ez full bonyesz...”

A cikkben le van írva a használata is! Ha ez számodra bonyolult, akkor ez nem neked lett kitalálva!

:dumcsi: Hát, akkor majd meglátjuk mi lesz, de kell majd hozzá egy adapter meg egy rendes lpt dugó, amihez megint csak nyákot kell csinálnom, úgyhogy rajzot is kell szereznem..

Elolvastam mégegyszer, de én nem a COM-osat csináltam, meg nem is értem.
Miket mérjek meg pontosan és HOL az LPT-s áramkörben???
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Ez kell neked: Bővebben: Link
Idézet:
„Apropó vezérlés. A Vdd és a Vpp vezérlése az előző verzióhoz hasonlóan a mi kezünkben van. Először a Vdd-t kapcsoljuk be, majd a Vpp-t, majd mehet a programozás. Kikapcsolás sorrendje mindegy, csak mindkettő kapcsolót kapcsoljuk ki.
Már sok PIC-et felprogramoztam ezzel a módszerrel, egyáltalán nem bonyolult, és teljesen veszélytelen a PIC-re nézve, még olyan véletlen kombinációknál is, mint amiket az előző cikkben említettem kerülni valóként. Nincs aggodalomra ok, ha véletlenül nem jó sorrendben kapcsoljuk a két kapcsolót. Kapkodni sem kell a műveletek során, van idő be és kikapcsolni őket.”

Mi a kérdés?
Következő: »»   49 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem