Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock

Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   236 / 489
(#) kokozo válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

köszi
(#) telectro hozzászólása Ápr 25, 2011 /

Valaki hirdetett az apróban kész propeller panelt. Kérem keressen magánban. Köszi.
(#) patexati válasza telectro hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Beültetettet kly fórumtárs hirdetett az ő órájához valót..
(#) janocsi hozzászólása Máj 20, 2011 /

Sziasztok!
Már rég írtam ide, most egy másik projekt lett számomra izgalmasabb. Eközben bukkantam rá erre a régi videóra, (Bremen 1993), ahol vízszintes tengelyirányú dobbal történik az információ kiíratása négysoros ellentétes elrendezésben. (Két ellentétesen szerelt sor is jó lenne elsőre.) Mint érdekességet felrakom, a propellerek világában még nem merült volna fel ez a fajta megoldás?

Íme:
(#) dara válasza janocsi hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Szia.Ez nem semmi.RGB ledekkel király volna.Függőleges tengelyjel pár ledeset már láttam de ilyet még nem.
(#) kly válasza dara hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Csak kár ,hogy élvezhetetlen lenne a hanga miatt
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Minden elismerésem a készítőnek!! Az akkori technologiával ezt megépíteni nem lehetett egyszerű dolog! Ezt meg lehetne most már egy kétszárnyas kivitelben is szerintem nem lenne hangosabb mint az SMD propellereink mivel a kijelzésre két vékony kis nyák lenne csak két oldalon meg egy tárcsa melyen az elektronika helyet tudna foglalni és esetleg ez burkolva is lenne így a légellenállása szinte semmi nem lenne.. Négy szeletseben meg rá lehetne felezni a fordulatot és a tévé kkészülékekhez hasonlóan felváltva dobni össze a képet így tökéletes lenne az állókép már olyan 1000 fordulat körül is.. Ez megoldható lenne RGB-ben is de az nem lenne olcsó mulatság.. Az a jó itt sok hely álna rendelkezésre az áramköröknek a két oldalsó tárcsán a "lamellákon" csak a meghajtók és a ledek helyezkednének el.. Ez egyszerűbb lenne jóval mint a propeller és a 3D led Globe.. Elgondolkoztató mivel mint írtam a mai technológiával ez jóval egyszerűbb lenne a tápellátás a kétoldalt elhelyezett csúszógyűrőkön tökéletesen megoldható lenne az adatátvitelre is többféle megoldás kínálkozik A hangjáról annyit,hogy már eszebe jutott a propeller óránál is egy olyan lehetséges megoldás melyben a légzajt egy hangszórón megfelelő periódusú zajjal oltanánk ki mint pár modernebb autóban.. Nem kéne teljesen kioltani de jelentősen csökkenhetne az a kis zaj is mi van (a mostai óráim mellett is nagyon jól alszom 1400 fordulat mellett a számítógép venti hangosabb a tápban mint a rotor mit egy ugyanolyan venti hajt Ezt az állításomat szerintem itt többen is alá tudják támasztani
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Szia Patexati!

Nagyon örülök, hogy tetszik ez a fajta vízszintes elrendezésű "propeller" dob. A síkban történő pl. szövegkiírások is jelentősen javulnának egy ilyen szerkezeti összeállítással. Érdemes lenne egy ilyen egyszerűsített (szöveg, stb.) megjelenítésére alkalmas eszközt megtervezni, kivitelezni. A nyákterveket, egyebet, úgyis rád bíznánk, akkor biztosan működne is a berendezés.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Szia! Fogok pár tesztet végezni a mechanikai kialakításokkal! Lehet ezt variálni lehet kisebb-nagyobb,rövidebb-hosszabb! Majd megkeresem mi optimális.. Jókora mátrixot lehetne vele helyettesíteni
(#) sanykaraj hozzászólása Máj 23, 2011 /

Üdv csak egy kérdés menyire hangos úgy átlagban egy ijen óra
(#) patexati válasza sanykaraj hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Szia! A mérettől függ.. A lapos kis légellenállású SMD verzióknak alig van hangja a hagyományosak azért suhognak rendesen főleg az 5mm-es ledekből készültek :yes:Ha próbapaneles és huzalos kötözésű akkor meg még jobban..
(#) patvorys hozzászólása Máj 28, 2011 /

Hello everyone You all building great clocks and even awesomly crazy modifications Does anyone of you have any flowcharts or any drawings to understand how the code works? If you have any information that could help, please send at ***@***.com. Thank You and good luck in new projects!
(#) Moderátor hozzászólása patvorys hozzászólására (») Máj 28, 2011

Hello
Welcome to the forum! Do not give the public an e-mail address, please! Thank you. Moderator
(#) kly hozzászólása Jún 9, 2011 /

Sziasztok

Elkezdtem a fejlesztését egy RGB LED verziós propeller órának. A szokott helyen mindent megpróbálok ismét dokumentálni.
Célom egy olyan óra megépítése ami a látványt tekintve mindenben felülmúlja az eddigi verziókat ami a NET-en fellelhető.

Remélem sikerül

Az első fotók már fent vannak.

Bővebben: Link

rgb.JPG

(#) zolee1209 válasza kly hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Szuper lesz!

Színmélységről, LED meghajtóról mondasz valamit?

Ugyanilyen LED-eket vettem a "LED POV"-omhoz, csak az mechanikai gondok miatt félbeszakadt.

szerk.: Közben az egyik képen feltűnt, hogy ott van a túloldalon a meghajtó... Gugli szerint ez egy buffer, így feltételezem, hogy 8 színt fog tudni majd az óra.
(#) kly válasza kly hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

szia

8-nál többet mivel trükközni fogok
(#) janocsi válasza kly hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Szia Kly!

Ez nagyon bonyolult áramköri tervezet, hány rétegű lett a nyák, vagy sikerült kétoldalasban megvalósítani?
(#) kly válasza janocsi hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

szia

4 réteg

Aki ezt megcsinálja 2 oldalasban ekkorában azelőtt megemelem a kalapom. A LED-ek körül 0402 méretű SMD-k vannak. Majd befontam a szemöldököm mire beforrasztottam....

Tegnap felraktam rá a kontrollert is , már villognak a ledek
(#) trudnai válasza kly hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

En az ilyenekhez mar nagyitot hasznalok, illetve az USB mikroszkopbol atalakitott SMD mikroszkopom alatt -- azonban az alatt megtanulni dolgozni is bele kerul egy kis idobe

Amugy jobban jar az ember ilyennel mar ha stencilekkel, onpasztaval stb berakja az egeszet a sutobe.
(#) kly válasza trudnai hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Nem az nehéz ,hogy levegővel megforrasztod hanem ,hogy az alkatrészeket rápakold a pasztára elkenődés , elmozdulás nélkül. Ez több száz alkatrész
(#) kly válasza trudnai hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Meg aztán olyan kicsik a távolságok az alkatrészek között ,hogy ha kicsit is remeg a kezed ellököd a mellette már beállítottat is aztán lehet újra pasztázni.....elölről kezdeni
ha nagyon elcsúnyult. Szóval elég nehéz de azért megoldható

USB mikroszkóp nálam is játszik
(#) patexati válasza trudnai hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Szia! Ha van sablon hozzá akkor nem nehéz pasztázva beültetni! Nem kell azt nagyon igazgatni csak rászórni a padok ha jól vannak méretezve szépen helyrehúzzák! Tovább tart a ledeket kiválogatni,hogy helyes pozícióban legyenek és ne fejtetőn..
(#) trudnai válasza patexati hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Nekem a 0402 rendszeresen felegyenesedett... lehet a paszta baja is volt persze.

Amugy a LED-ek nem szalagban (vagy orson) vannak? Vagy nem tudod ugy kivenni, hogy kozben ne valtsal fogast (ne keveredj ossze)?
(#) titi válasza trudnai hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Idézet:
„rendszeresen felegyenesedett..”

A felfűtéssel kell "játszani", lasabban kell emelni a hőfokot, ill a paszta olvadáspontja alatt kicsivel hőntartást kell csinálni. (lépcsős hőprofil)
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Hát nekem se stencilem se sablonom nem volt csak egy fecskendő és levegős forrasztó. Pár helyen kellett csak pákával rájavítani.

különben egész jó lett így is semmi sem ment tönkre , zárlat se lett sehol.

Nem elég csak rászórni a cuccokat ,be kell állítani, itt 0.2mm van két alkatrész között ,simán elmozdítod.
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Szia! Ha csináltatsz stencilt hozzá az nagyon jó mert nem kerül rá felesleges paszta és ha a padok jó méretűek akkor mikor melegíted szépen megy a helyére nem igen kell igazítani semmit.. Ha sok a paszta akkor az eltolja,megemeli,stb.. Persze nem mindegy milyen a paszta.. Én Amtech pasztát használok és ólmosat.. Nekem nem sikerült számomra elfogadható minőséget produkálni fecskendős adagolással.. Egyszerűen nem lesz egyforma és nem megfelelő a mennyiség...1206 mérethez azért jó mert az nagy..
(#) kly hozzászólása Jún 12, 2011 /

Sziasztok

Ma beszórtam a maradék alkatrészeket és elindítottam az új RGB órámat. Most már csak a könnyebbik része van hátra a programozás

Bővebben: VIDEO
(#) vicsys válasza kly hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Aaaaz, igen! Gratula!
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Szia! Emelem a kalapom Bevallom kételkedtem bent,hogy működöképes lesz a 64 led RGB de minden elismerésem a tied Most már érdeklődve várom a fejleményeket! Ha sikerül a garafikai kijelzés RGB keverésben legyen az bármilyen összetételű az már szinte világrekord ebben a műfajban mivel nem láttam még önmagát vezérlő rotort a propeller órák világában mi képes volt kezelni a 3x64 ledet! Az AVR vezet a technikában de ha ez összejön akkor nem sokáig
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Szia

Köszi.
Akkor ez már világrekord ? Pedig messze nincs még kész.

Én is meglepődtem mennyi craft van még a kontrollerben, a régivel nem ment egyszerre az óra és a vektorgrafika itt aztán meg sem döccen . Kíváncsi vagyok hol a vége....azt hiszem rajzolok valami bonyolultabb dolgot mint egy kocka meg beszínezem az oldalait.

Bővebben: VIDEO2

PICT0002.JPG

Következő: »»   236 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem