Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
A D/A egy 8 bites dac08 amit találtam, a PIC A/D jét 8 bites módba hajtom, elvileg így 1:1 be mehet majd. A hang minősége még kérdéses. Ha lesz időm holnap össze is rakom próbapanelen. A Benefonos hány bites volt? Mintavételezések közt menyi idő telhet el?
Hali
R-2R DAC nem jo? R-2R DAC. Regen a DOS-os vilagban hasznaltuk mint hangkartya. A felvetelnek viszont nagyon gyenge a PIC, mert lassu az AD. Esetleg a 18F2431, mert abban gyors az AD. Udv Vili
Gondoltam az R-2R re de találtam egy dac08 at, gondoltam jobb lesz. A PIC egy 16F877 lenne mert nincs más
Hali
Az a baj ezzel a PIC-el hogy a teljes AD konverzio kb 20 uS. Ezzel kb 40 kSample/s sebesseget lehet elerni maximum. Melle meg jon a jel feldolgozasa, memoriaba tarolasa, egyeb muveletek. A maximalis freki amit fel tudsz igy dolgozni, kb 1 kHz. Jobb lenne a kulso gyors AD es kulso memoria. Ha szetnezel a digitalis oszcilloszkop temaban itt a forumon, talasz 1-2 megoldast. Ott is igy csinaljak. Udv Vili
Bővebben: Link
itt van egy "kicsit" bonyolultabb ebben atmega128-van meg külön AD elvileg meg talán DA is van benne a program nincs fent de nyákterv meg kapcsolási rajz van... meg youtube videó a kész kütyüről
8 bites volt, a konverziós időket nem tudom, de volt benne egy spec IC, ami ún delta kód modulált, oda és vissza. Majd előásom, ha érdekel
Minden info érdekel, összeraktam a szerkezetet, még a progin dolgozok.
abcdabcd, sajnos az AVR ekhez nem értek, ezért szeretném PIC el.
A program úgy sincs meghozzá a honlapon, ez csak egy ötletet meg egy kapcsolást ad így
Majd előásom, az egész lényege ez az IC delta kodek, ez lassít is, tömörít is. Beszédre elég jó a hangja.
Ok, egy benefon bétát sikerült beszereznem.
Benefon class, vagy forte. ebben volt, de külön beépíthető.
Kinéztem magamnak egy ISD1616-os hangrögzítőt. Bővebben: Link A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék line kimenetről feltölteni rá hanganyagot. Az elektret mikis bemenet AGC-vel nekem egy kicsit kusza és nem akarom tönkretenni a chipet sem.
Akinek sikerült, kérem, hogy segítsen.
Nem építettem még ilyet, de a rajz alapján az egyetlen gubanc, hogy a mic bemenet földszimmetrikus földfüggetlen jelet kér. A földfüggetlenséget a C4, C5 kapacitás biztosítja. Szerintem, ha egy zsebrádió kimenőtrafót, (vagy valami hasonlót) kötsz a kondikra, a primer körre ráadhatod a vonalkimenetet. (vagy egy kicsit leosztva). A szöveg szerint ez egy differenciálerősítő bemenet, úgyhogy minden jelet csak kondin keresztül.
Az AGC -n csak egy kondi van ami a szöveg szerint a legtöbb beállításhoz megfelelő, szerintem az időállandót szabályozza.
Köszi mindkettőtöknek! Ez az 1K trimmer nem jutott volna eszembe, de tuti megoldásnak tűnik. Ki fogom próbálni! Köszönöm mégegyszer!
Helló!
Van egy régi hangrögzítőm, ami legoból van. 10 mp-ig vesz hangot. 3 voltos és amikor benyomom a gombot pityegett egyet, hogy rögzít, de még régen rá lett kapcsolva 9v, akkor egy hangos pittyegés volt és azóta nem működik. Most szétszedtem és ezt találtam(kép). Fel van nyílva a ic és kilátszik egy fémdarab.
Ennél rosszabb képet nem is tehettél volna fel! Ennek így mi értelme??
Ennél jobbat sajnos nem tudok, de látni rajta, hogy kicsit fel van nyílva.
Akkor azzal nem tudok mit csinálni?
Kössz a választ. Akkor ez van.
Szia!
Amit készítettél hangrögzítőt az milyen időtartalmat tud felvenni? Tudnál nekem segíteni? Olyat szeretnék ami legalább 1 percet tud,de nem baj a 2 percet is elvisel.
helló!
Van egy új kapcsolás.A neve:Hangrögzítő dallamcsengő. Az lenne a kérdésem hogy a ISD 1730 IC kb. mennyibe kerül? Ennyi lenne.Kösz
:google:
nektek is nagyon zajos a visszajátszott hang?
amikor felveszem (feed_through_n=0, legmagasabb mintavételi freki 12kHz talán), akkor tisztán szól a kimenet
Sziasztok!
ISD 1730-at keresek. Ha valaki tudna esetleg eladót, megköszönném ha szólna. Köszi
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni, hol találok leírást a hangrögzítő, hanglejátszó IC-kről? Előre is köszönöm szépen a segítséget. Üdv.: Peti
Hali! Ez nem jó?
Valahogy olyan érzésem van, hogy csak kérdezel, de nem nézel vissza, hogy kapsz-e választ.
Legalábbis abból a 24 HSZ-ből, amit eddig írtál, nekem ez jön le...
Most vagy igazam van, vagy válaszra se méltatsz...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |