Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
BarnaPili válaszát csináld meg a cxa ic-t hajszárítózd meg mikor még hideg a készülék kellemes kéz melegnél kapcsold ha megy akkor az ic cserés, ha nem akkor valóban jöhet az elkók kutatása .
Sok sikert A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
Helló mindenkinek.Kérem a segítséget egy Samsung ws32z419t-32z419t típusú tv hez.bekapcsoloma tv-t szét csúszik a kép oldalirányba és 2 mp múlva kikapcsolódás.De a piros led sem világítás.kihuzom a konektobol és újból kezdem akkor is ugyan ez a jelenség. Kérem a segítséget hogy mi lehet a baj és mennyi az anyagi kölcsége egy ilyen mutatvágynak.
Szia, ez egy slim készülék, a függ. eltérítés kondikat cseréld, esetleg még a párnatorzításban levőket is, általában ez segít ezen a leírt hibán .
Nem egy mai db a Tv de eddig probléma mentesen működőt. Köszi.Köszi a gyors válaszod külsőleg esetleg lehet e látni hogy melyik a hibás?? úgy értem hogy felfújódás elszíneződés vagy ilyesmi???Válaszodat köszönöm.
Ezeken a kondikon nemigazán látni, hogy rosszak, nem mind elektrolit ! Kiforrasztani, mérni, cserélni !
Sziasztok!
Egy Grundig hagyományos képcsöves tv-vel lenne egy kis problémám, kikapcsolás után visszakapcsoláskor elveszti a memóriáját. Tehát a beálított csatornákat "elfelejti" . Ezután beltérivel lett használva scart csatival, hogy ne kelljen csatornát beáálítani benne, de már most az utolsó menübeállítást is elfelejti, bekapcsoláskor nem áll automatikusan scart jelre, hanem a menű jelentkezik... idős szüleim nem nagyon tudják így mindig visszaállitgatni, van-e erre valami megoldás szerintetek? Köszi, üdv: Peti
Szia !
TV pontos típusa ? Be kell lépni a szerviz menübe (ha van) újra kell opciózni, de lehet más is. Több infót a pontos típus alapján !
Szia,. köszönöm a választ!
Egy Grundig Megatron, 100hz-es. Valami gyári számra is szükség lenne? A menüben van szervíz menű-menűpont, de jelszóval le van védve.... Tovább bonyolítja, hogy nincs Magyar nyelvű menűje... Üdv: Peti
A Grundig szervizkódja a 8900. Ha belépsz a szervizmenübe,ott óvatosan garázdálkodj !
Jól nézd meg mit állítasz el,és mi volt eredetileg. De nem vagyok benne biztos,hogy ezt a hibát szervizmenüvel orvosolni lehetne.Inkább egy memória IC cserével próbálkoznék első körben. István
Tisztelt BarnaPili !
Köszönöm a hozzászólást ! Meg tudod mondani hol találom a memória ic-t, és hogyan néz ki? Nem vagyok szakmabeli, de egy ic-t azért ki tudok cserélni... Üdv: Peti
Ez egy 100Hz Grundig, valószínűleg CUC 1837 (38). a szervízkódja 8500.
Legutóbb itt sikerült egy hasonló felejtős tv-t rendbe hozni, de nem kizárt a memó IC csere sem, meg forr. hibák sem.
Sziasztok!
Egy JVC AV-28BD5EE tvt szeretnék megjavítani. Jelenleg nem reagál semmire. Arra lennék kíváncsi hogy fogjak hozzá. Szerintem a tápegységgel lesz probléma, de nem tudom mekkora feszültséget kellene mérnem.
Az Ats- reset-et a service menű-ben kell csinálni? Bocs a lámaságért...
Nem a szervíz menüben !
A TV-t a főkapcsolójával kapcsoljad ki. A TV-n található "hangerő fel gomb" nyomva tartani, és közben bekapcsolni a TV-t a főkapcsolójával. Nagyon sok készülék így alapra áll. Ha így nem jön rendbe akkor egy Flash frissítés segít. Ha nem lehet akkor Eprom csere az NF modulon.
Üdv. Mindenkinek.
Kérdésem. Mivel helyettesíthetem még az ST1803DHI Sorvég tranyót?
Szia!
Alul a helyettesítő: Bővebben: Link.
Sziasztok!
Telefunken palcolor bs540v tv-t hozott át a szomszéd bácsi, mert. De még én sem láttam ilyen problémát! Javítható még?
Szia!
Azért valamilyen kép van, vagy csak csíkok és más semmi nem jön elő.
Szia!
Van olyan mikor bekapcsolom, közepén 25-30 centibe van kép 1-3 percig és utána már csak a csikok maradnak.
Ha valóban kicserélted az elkókat, akkor képeltérítő IC-csere.
Szia!
Megtudnád mondani melyik az?
Ez most bukta, mert ebben tirisztoros az eltérítés.
Az lehet, hogy tirisztoros, akkor nagyon régi TV lehet ennek a rajzát még nem láttam.
Sziasztok,
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Van egy Sony FE2 sasszi, és a 200V nincs meg a C panelen. Az A panelről már csak 132V megy fel a C panelre. Az R512 védőellenállás jó, a D512 dióda katódján is már csak 132V van. Ez a dióda lenne rossz? Nem forrasztottam ki, csak úgy mértem rá. Nyitóirányban 481mV, záróirányban szakadás. Vagy okozhatja ezt a C513 elkó is? |
Bejelentkezés
Hirdetés |