Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Van körülötte 1,4.7,10,47,470µ bevallom töredelmesen az 1,és 4.7 nem cseréltem ki se vettem nem találtam itthon lehet ez bajság?
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2015
Ha régebben jó volt a képméret, akkor eséllyel lehet rossz valamelyik kondi.
Igen kivettem mindkettö ki van száradva.Akkor ennyi egyelöre beszerzem és aztán meg látjuk.Köszi eddigieket!
Üdv! A sortáp semmit nem változik stabil 110V mutat a müszer. A vertikális végfok elkói cserélve lettek de semmit nem változott a helyzet. Nem tudom merre induljak el a hibakeresésben.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2015
Akkor meg a képméret-kompenzálás nem működik (ha van benne ilyen) vagy nem belevaló, olcsó, nagy belső ellenállású trafó került bele.
A trafó egy kínai után gyártott típus HR8768, eredetileg Orega 40337-69 volt benne.
Ezt a képméret kompenzálást merre keressem, erről még nem hallottam. 03TA018G a chassi.
Na ez az, mert a kisképernyősöknél nem szokás ilyen áramkört beépíteni.
Sziasztok van egy LG 32lc2rr LCD tévém, az lenne vele a gondom ,hogy bekapcsoláskor recsegő pattogó hangot ad a hangszórója, ami pár másodperc után megszűnik, minéll tovább volt kikapcsolt állapotban ez az idő annál hosszabb. Ha csak kevés ideig volt kikapcsolva pár percig akkor a következő bekapcsolásnál nem is csinálja például, illetve ha némára állítom a tévét akkor sem, ezért lenémítva szoktam megvárni a hang megszűnését. Mi lehet a baja? A válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
Kiszáradt elkók okozhatnak ilyen pattogásos problémákat.
Szia,cseréltem a kondikat egyik kiszáradt,másik dióda lett most már frankós.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2015
Szevasztok!
Van egy INNO-HIT nevű, ~35 cm átlójú lapos TV-je nejemnek. Bekapcsoláskor néha nincs kép, de normális a hang. Ha megjön a kép, -1-2 ki-bekapcsolás után,- teljesen normálisan működik. Minden egyéb rendesen működik. Ma nem sikerült képet varázsolni akárhány be-kikapcsolással sem. Adjatok valami tanácsot, kérlek. Előre is köszönöm.
Szia!
A bemelegedő de egyébként kiszáradt, púpos elkók szoktak ilyen hibát produkálni.
Van a sortrafónak ez az ABL nevezetű lába, amire van kötve pár alkatrész. Azokat nézd át, lehet, hogy van szakadt ellenállás ott.
Köszönöm, megnézem. Azért gyanús a dolog, mert a jelenség nagyon esetleges. Hetek óta most fordult elő. Eddig normális volt.
Szinte mindent cseréltem, de nem változott a helyzet.A figyelmem most ID41 re terelődött, ugyanis a tápját kevésnek vélem, 21-22V között ingadozik a hibajelnségtől függően. Most vagy ez terheli a sortrafót annyira hogy beáll ez a jelenség, vagy a trafó lessz a hunyó. Viszont egyenlőre félre teszem míg nem szerzek egy új IC, majd akkor meglátjuk hogy reagál a cserére.
Ha a nagy lapból képcsőnyak panelra, feljövő 3 szín vezérlés közül, közvetlenül a képcsőpanel, előtt.: A GREEN, -t rátettem, a panelon, RED (Piros) vezérlő szál, helyére, és közben a RED eredeti vezérlő szála közben, lógott a levegőben, csak kék szín volt, de ha rádugtam a lógó RED vezérlő szálát is, a GREEN re a képcső panelra. Azaz teljesen felcseréltam ahogyan ajánlotta, a RED, és a GREEN vezérlőszálakat, lett, ugyanúgy zöld, a kék, mellett, a két színből kikevert sárga szín is volt.
Így felcserélve lemérve, természetesen, hangyaháború mellett.: BK váltó.: 49,7 V egyen.: 82,98 V RK váltó.: 47,2 V egyen.: 84,4 V GK váltó.: 45,65 V egyen.: 90 V Ezután, ha a képcsőnyaknál, kikötöm, a két, ágyút, és közvetlenül rákötöm, a GK-t az RK-ra, mindemellett, RK, szakítva maradt (máramennyire meg bírtam csinálni, el bírtam választani őket, a panelon, idéglenesen, ónszippantóval, Wellerrel, és vezetékkel megpróbáltam átkötni. Sajnos elmegy a zöld. (Ebből por ésszel azt gondolom, segítségeteket utasításotokat, tanácsaitokat, olvasva, szakadt lehet a piros ágyú.??) De természetesen a profiknak a véleménye a döntő. ((Valahol azért bízom, reménykedem, még mindíg benne, hogy nem képcsöves. Képcső pontos típusa.: Samsung A68QCP693X800 H-01H50800019)) Előre is köszönöm válaszotokat, eddígi, segítségeteket, és mostanit is, türelmeteket, is meg mindent. További szép sikerekben gazdag napot kívánok mindenkinek. Üdv.: Zsolti A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2015
Ez egy LCD tv ugye? Pontos típusa ismert?Ha kivülről megvilágítod akkor sincs kép?
A sárga szín a piros és zöld keveréséből jön ki a szubsztraktív színkeverésnél. Tehát ezek szerint a piros színt egy esetben sem sikerült előcsalni?
Kösd le a 3 katódot, és egy 10k ellenállással vidd le őket sorban testre. Amelyik szín előjön az az ágyú jó. Az világítás erősségéből lehet következtetni az ágyúk "jóságára" Ha így sem lesz piros akkor qka a cső.
6cm vastag. IHI595 IDTV LCD 15". Hangyaháború bekapcsoláskor megjelenik, a kép FF-ben megjelenik 0.5s, aztán eltűnik. Megvilágítva sem látszik semmi, teljesen fekete; amúgy minden teljesen normálisan működik. Ilyet csinált 1-2 évvel ezelőtt is néha, de mindig rendesen működött hónapokig. Se tegnap, se ma nincs kép, csak a bekapcsolási felvillanás (FF kép).
Tiszteletem.
Sajnos pirosat az utolsó hozzászólásomban leírtakkor, a piros színt, sehogyan, egy pillanatra, egyszer sem sikerült.. De ha lessz majd rá kedvem, időm, stb.. újra lemegyek a garázsba, és kipróbálom stevepapa 10k elenálásos módszerét is. Majd ismételten, megírom a végeredményt. További szép sikeres napot. Üdv.: Zsolti
Így első nekifutásra én kontakt hibára gyanakodnék vagy elengedett forrasztás.
Nekem is ez a véleményem, bár nem sikerült semmiféle mozgatás, ütögetés által előidézni, vagy megszüntetni a hibát. 2 hét múlva kezelésbe veszem (most elutazom szüretelni).
Tehát képcsőnyaknál lekötöm, azaz alaposan kiszippantom ónszippantóval a három.:
BK RK GK katódokat, és testre érintem szigetelt fogaval eggyenként, egy 10 k elenáláson keresztül ugye? ha jól értem. Tehát nem a nagy panelról képcsőnyak panelhoz feljövő, 3 kis vezérlőszálnál, hanem közvetlenül a képcsőnyaknál az ágyúk előtt kell megtennem?? Előre is köszönöm segítségeteket. Üdv.:Zsolti A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2015
Van hogy ütögetésre nem reagál de a KH mégis ott van..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |