Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1108 / 1274
(#) szikkancs81 hozzászólása Dec 31, 2015 /

Na vegre sikerul

Ez jon a lampa panelbol

Sipoltattuk,de ugy nez ki nem test kabel
(#) Mircsof válasza szikkancs81 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Szia!
Ők ott nincsenek rokoni kapcsolatban esetleg?

Nem tudom,van picivel alatta is egy ilyen kiallo Matyi.Tud gondot okozni ha radugom?

Ettol kapok fraszt,hogy az elozo mokus csak beledobalta a belsejet,mondvan ugyis szemet az egesz.Ha en szereltem volna szet,legalabb ossze jelolom,nem?
(#) Mircsof válasza szikkancs81 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Igaz látom, hogy van egy másik is kicsit lejjebb sípoltasd meg a kettőt egymáshoz képest kapcsolatban vannak-e, és nézd meg azt is, hogy GND csatlakozok-e. Ha igen akkor valószínű, hogy oda tartozik, de ez csak elmélet...
(#) stevepapa válasza szikkancs81 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Honnan jön az egyszálas fekete vezeték? Lehet, hogy képcsőárnyékolás.

Megint nem tudok kepet feltolteni

Talan ezen jobban latszodik igy egyben,egy ic van kozvetlen mellette
(#) stevepapa válasza szikkancs81 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Igen emlékeim szerint oda is megy vezeték, pont olyan mint amit mutatsz. Rajzról kellene megkeresni.

Hol jutok hozza 46rh40e kapcsolasi rajzhoz?Nem mai gyerek mar.Sajnalom hogy a ket kabel miatt meg mindig pihentetnem kell a tv-t.
(#) BarnaPili válasza szikkancs81 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

(#) kissek hozzászólása Dec 31, 2015 /

Sziasztok,
olyan kérdéssel fordulok hozzátok segítségért, mely egy Thomson projektoros tv-vel kapcsolatos.
Nem mai darab, de eddig megszolgálta a bizalmamat. Most bekapcsolás után a kép a képernyő közepe körül kb. 20-30cm-ig tökéletes, de onnantól kezdve a széléig szellemképes lesz körkörösen. Egyszer volt csak javítva eddig, akkor valami behúzó kapcsolót kellett rajta cserélni, bár sajnos nem értek hozzá egyáltalán, így lehetett más a hibája, már nem emlékezem rá pontosan mit mondott a szakember. Az a javíttatás nem két Ft-ba került, ezért gondoltam, hogy először megpróbálkoznék a kérdéssel felétek, hátha van valakinek valami okos ötlete. Köszi előre is.
(#) BarnaPili válasza kissek hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Konvergenciaprobléma lesz. Meg tudod írni a típust és a sasszi számot?
(#) kissek válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Sajnos nem vettem amit írtál, én ezeket az adatokat találtam a hátulján, nem tudom rajta van-e, amit szerettél volna...

Igen. Az ETC 210 a sasszinak a száma.Tudsz képet föltenni a hibáról is?Rajz a TV-hez,
István
(#) kissek válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Azt csak holnap tudom megtenni, mert most üzemen kívül van, nincs semmi, amit rá tudnék csatlakoztatni képileg. Szóval, holnap küldöm, köszönöm, hogy foglalkozol vele, Békés Új évet kívánok neked.

Köszi!
BÚÉK neked is!
(#) szikkancs81 hozzászólása Jan 1, 2016 /

BarnaPili,Stevepapa!Koszonom a segitsegeteket,koszi a kapcsolasi rajzot,meg lett a csatlakozasi helye a ket kobor csatinak.Tokeletesen uzemel a tv.KOSZONOM SZEPEN! BUÉK
(#) stevepapa válasza szikkancs81 hozzászólására (») Jan 1, 2016 /

:) Örülök a sikernek ! BUÉK !
(#) BarnaPili válasza szikkancs81 hozzászólására (») Jan 1, 2016 /

Jól kezdődik az év. Maradjon is így
(#) kissek válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 1, 2016 /

Szervusz, mára ígértem képet. Most láttam csak, hogy nagyít is, vagyis a kép egy rész nincs is a látható zónán belül...
(#) stevepapa válasza kissek hozzászólására (») Jan 1, 2016 /

Tipikus konvergencia hiba.
(#) kissek válasza stevepapa hozzászólására (») Jan 2, 2016 /

És az javítható, vagy ilyen esetben hagyjam az egészet és gondolkodjak egy új vételben?
Ha javítható az kb. mennyibe kerül, azt esetleg tudod?
(#) stevepapa válasza kissek hozzászólására (») Jan 2, 2016 /

Igen javítható, sőt ebben nincs hibrid. Általában a tápot kell átvizsgálni, a konvergencia lapon a tranyókat átméregetni. A sortáppal kezd, annak változása is okozhatja a hibát.
(#) jdani hozzászólása Jan 2, 2016 /

Üdv. Egy CTV2134ről van szó. (egyértelműen ez van ráírva)
Ezt a rajzot találtam hozzá, de a rajz és a Tvben található alaktrészek értéke (néhol a rajz is) eltér.
Mondjuk van benne egy pörkölt alaktrész, ami a rajzban benne sincs. Mi más rajzot nézhetnék akkor?
(#) vidfred válasza jdani hozzászólására (») Jan 2, 2016 /

Próbáld meg ezt:

Bővebben: Link
(#) jdani válasza vidfred hozzászólására (») Jan 2, 2016 /

Azaz, kösz
(#) jdani hozzászólása Jan 2, 2016 /

Van egy Másik TV, Sencor STV 1402.
Megyen AV-n, sneki nem nyúl hozzá, és AVról átkapcsol rendes adásra. (bejövő jel sincs a tuneren..)
Scart dugót átforrasztottam, de akkor is csinálja. Mi tehet ilyet?
Következő: »»   1108 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem