Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!Uj fejlemeny van a thomson projektoros tv-vel.Kitakaritottam ahogy mondtad stevepapa.Eleg volt levegovel lefujatnom alaposan,nem mostam meg,de tiszta lett.Eltunt minden szennyezodes rola,ugy nez ki a lampakbol nem szivarog az olaj.Mivel ossze volt barmolva,a belso resze csak bele volt tolva,se bekotve se semmi,ossze legoztuk.De ket vezeteknek nem talaljuk a helyet.Az egyik,ha hatulrol nezzuk,az elso lampa paneljebol jon,egy 3eres szalagkabel.A masik a tapbol jon egy egyszalas fekete kabel,azt tudnam hova dugni,de tobb helyre is mehet.Proba keppen aram ala raktam,tartottam tole hogy valami nem a helyere lett csatlakoztatva,es majd elpukkan valami.Nagy meglepetesemre nem villogott semmi hiba kodot,csak folyamatosan pirosan villogott.Beugrott hogy ez csak a gyerekzar.Feloldottam,es tokeletesen uzemel a tv.Hogy lehet ez mikor ket csatlakozo nincs a helyen????
Valószínű, hogy valami testkábelek. A szalagkábel már érdekesebb , de ezt így meg nem mondom.
Ha jol lattam,a lampak sorba vannak kotve,es az elso lampa paneljebol jon ez a szalagkabel,de az a vicc hogy 2oran kersztul kerestem a helyet eredmenytelenul.Tortenhet vele baj ha nem lesz meg a helye,es igy hasznalom?Probalok majd kepet csinalni rola,a ket kabelrol.
ez már egy csere készülék. az előzővel is ez volt a gond. 2 vadiúj tvnek is szar lenne a tápja? angliában vagyok
Azt megfigyeltem mikor működik a led nem világít.. mikor ki van kapcsolva akkor folyamatosan világít.. mikor szarozik akkor a fény villog..
Nem sorban vannak, minden cső világít ?? A szalagkábel a középső cső paneljára megy, valószínű a fűtést viszi a kék ágyúra.
Az teljesen mindegy. Ha a biztosíték lenne rossz nem változna semmi. Nem fogod tudni megjavítani, hívj valakit, aki ért hozzá.
Stevepapa.Vilagit mind a 3lampa,szep kepe van.Akkor a kozepso lampa paneljan keressem a kabel csatlakozojat?
Ne, ne keresd. Inkább fotózd le. Problémája nem lesz ettől, lehet, hogy valamelyik korrekciós tekercs csatlakozója.
Reggel tudom csak lefotozni,es fel is toltom akkor a kepet.Koszonom szepen az eddigi segitseget.......
Sziasztok!
Van egy Philips 67 centis hagyományos képcsöves TV-nk. Pontos típust csak akkor tudok mondani, ha kibontom. Olyan hibát vettem észre, hogyha pl egy reklámnál álló kép van, elkezd "futni" a kép. De eddig csak állóképnél jelentkezett.. mitől lehet ez? A képe éles, más hibája nincs. Előre is köszi!
Az előbb remegett is, de csak néha jön elő.
AGC az pontosan mi?
Automatikus erősítésszabályzás, de ez csak antennabemenetnél működik, AV-nál nincs hatása.
Automata erősítés szabályzás De AFC hiba is lehet , hogy egyszerűbbé tegyem a megoldást. A tuner környékét nézd át, ha van rajzod azon általában az említett rövidítések szerepelnek. A kondikat cseréld az áramkörben
Igen de ezt eddig nem tudtam, tudtuk ?
AV-n van használva, didi settoboxal.
De most megfigyeltem, amikor fehér képet, vagy nagyon világosat jelenit meg, azonnal "fut" a kép, amint sötét, visszaáll. Ebből én azt következtetem le, hogy valamelyik kondi már rossz, és amikor csak fehéret jelenit meg, akkor fogyaszt a legtöbbet, leesik a feszültség, és "fut". Első körben én a mágnesező körül nézelődnék, mert szerintem attól van ez, de javítsatok ki, ha tévedek.
Azért írtan, hogy ha AV-ra van kapcsolva, akkor máshol lesz a baj. Majd mindjárt megmondja az üzemmódot.
A digi box tápját ellenőrizném !!! A napokban kb 20 ilyen gond volt, mind a digi box táphibája okozta.
RGB-re van kapcsolva a beltéri kimenete?
Én azt nem szedem szét, garis.
Gondolod/gondoljátok, hogy a digis nem működik rendesen? A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
Már nem volt időm szerkeszteni.
Természetesen igen, semmi módosítás nem volt, ma kezdett el futkosni!
Tehát eddig jó volt? Akkor tápgyengeség is lehet, akár a tévében is.
Eddig igen, most próbálom másik settoboxal, mindjárt írok, hogy mi a fejlemény.
Érdekes. Másik settoppal nem tudtam kipróbálni, mert az a smart kártya hibára panaszkodik, holott az előfizetésben is 2db settopbox van. Na nem számít, ennyit érnek ezek a ...
Nem tudom mi ez a minőségtelen, amit adnak, de ez már a 3. cserebdarab, egyet hoztak, zúgott a hang, hoztak még egyet, az be sem kapcsolt, ami meg itt van most, azon meg most néztem, fel van tépve a garancia-matrica, és nem én voltam. A szerintem nem a TV a hibás. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
Szia Stevepapa.Csinaltam kepet a szalagkabelrol,es az egy szalasrol.Remelem latszodik a lenyeg.A szalagkabel az elso lampa paneljerol jon,Bm 201 szam van melle irva.Az egy szalas fekete,arrol a panelrol indul,ahol a 3 soklabu scart csatlakozo van.A kepen piros csuszo erintkezo van rajta,Bv010 szam van melle irva
Valamiert csak kulon tudom feltolteni
Ez egy testkábel, azért sípoltasd össze a testtel a végét. A másik érdekesebb, de azt nem látom.
Vacakol,a kepfeltoltes
|
Bejelentkezés
Hirdetés |