Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1133 / 1274
(#) belfi2 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /

Fogalmam sincs hogy jó e 130 v !
Ok megtaláltam ezek szerint jó a feszkó.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Ápr 21, 2016 /

Van egy Orion tévénk, ami totálisan "megőrült", ugyanis véletlen időnként lefelé váltja a csatornákat (van, amikor csak egyet, de van, hogy többet is), és ettől olykor már alig lehet valamit nézni! (Már elegünk van belőle!) Megkérdeztünk egy profi szerelőt, ő azt mondta, hogy agyhibás, azaz javíthatatlan, így sikeresen kreáltunk egy e-hulladékot. Ti mit mondtok? Ti tudtok esetleg valami mást, vagy higgyük csak el, amit mondott?
(#) IQNUKU válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /

Szia!

Valószínű, a készüléken valamelyik előlapi, esetedben a program - gomb időszakosan átvezet.
Érdemes mindet kicserélni. A gombsor csatlakozóját lehúzva behatárolható a hiba.
(#) Udvari Zsombor válasza IQNUKU hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /

Pedig a gombjait egyáltalán nem használtuk, mindig távirányítóval kezeltük! Egyenlőre amíg nincs helyette másik tévé, addig sajnos ki kell bírnunk, úgyhogy fojt. köv. ...
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /

A feszkó jó a 100u kondit cseréltem de meg mindig rezeg a sor.Egyébként stabil a kép.

Úgy néz ki sortrafó ha rákoppintok elmegy a G2.
Viszont van másik .

Nem az volt!
(#) fecameca válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /

Valami hidegforrasztás, vagy repedés lehet, ha a kopogtatásra reagál. Láttam már feketére égett eltérítő tekercs csatlakozót, és olyan ellenállást is, ami kiforrasztotta magát. Grundig egyébként szeret rosszul forrasztani. Hacsak nem az is már Kínában készül.
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /

Mielőtt kivettem volna átforrasztottam és meggyógyult ami azt jelenti hogy már nem reagál kopogtatásra. Most kicserélem a sormeghajtó vezérlőjében lévő kondit. Van még a egy kettő a tranzisztornál de lassan haladok mert nem akarom magam megütteni. Nézem a repedéseket, szakadásokat . Van egy donor tv ugyan olyan csak annak kiment a függőleges IC-je elfüstölt a katód ellenállás , de a kondik jók benne, mert működött eddig. Jelen pillanatban erős bevillanások széteső kép és lemegy fekete fehérre. Valamit nem veszek észre csak nem tudom mit.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /

Csak kicseréltem a sortrafót, és az impulzus kondikat aminek következtében a sor remegés megszűnt.Viszont most van egy olyan jelenség hogy különböző színbeütések bevillanások jelennek meg , a képtartalom megremeg néha kontraszt szegény lesz.Elképzelhető hogy képcső hibás?
(#) fecameca válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /

Akkor a képcső nyakát ha kocogtatod, arra jönne elő a hibája. Régen a fekete-fehér korszakban volt néhány rács-katód zárlatos képcsövem, sőt olyan is, ami csak felfűtve zárlatosodott le, de színesnél én még nem tapasztaltam ilyet, viszont olyan volt, ami kéken szikrázott a búrán belül ( Levegős lehetett.). Ha van hozzá még türelmed kilesed, hol húz át, és mi, vagy melyik feszültség változik olyankor? Lassan már a működőképes CRT TV-k közül is egyre több kerül kidobásra, mióta megjelentek a laposak.
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /

Mondjuk kb 3 évig nem üzemelt ez a cső, lehet hogy igazodott. Átforrasztottam még egy vagon forrpontot és most nem tudom minek köszönhetem de stabil a jószág.(eddig)
(#) Digitalpimp hozzászólása Ápr 23, 2016 /

Sziasztok! Horizon márkájú tv-vel van valakinek tapasztalata? Most egy ilyennel szemezek Horizon tv, csak tévézésre kellene, semmi egyéb extra. A 3 év garancia elég szimpatikus, csak utána is jó lesz-e?! Meg még ezt a kettőt néztem: Toshiba, LG.
Érdemes-e rádobni a +10E HUF-ot, meg -1 évvel kevesebb a gari.
Előre is köszönöm a tapasztalatokat.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2016
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 24, 2016 /

Tényleg csak eddig! Már dobozában volt mikor egy utolsó próbaként ismét bekapcsoltam . Kb 5 perc után kicsit össze ment a kép, aztán megint és lekapcsolt. újra indítva a led csak villog.Most megint bekapcsoltam és indult a készülék de most ki is kapcsoltam mert még vizsgálni kell, ezek szerint van még remény.
(#) kovacspista hozzászólása Ápr 25, 2016 /

Helló mindenki! Van egy Orion T 2835STX-S Tv, ami Grundig XDK190-06, de valójában Beko K2!!! Olyan gond van vele, hogy a képen szines szellemképek vannak, "zászlóval" mozognak a képen, olyan mint amikor képcsöves! A feszültségek rendben, csak a 200 V helyett 176 V van. Fény váltásokkor "lélegzik" a kép . Nagyfesz lehet?
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Ápr 25, 2016 /

Szia!
G2-tekerésére javul?
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2016 /

Igen. javul. Az volt eredetileg, hogy nagyon nagy volt a fénye , és akkor nagyon mosott volt a kép. Most valamelyest nézhetőre beállítottam, de nem tökéletes!!
(#) jolly joker hozzászólása Ápr 27, 2016 /

Sziasztok!
Egy kis segítségre volna szükségem egy LG RZ-29FA34RB kapcsán.(MC-036A)
A készenléti led világit, a relé be is húzz ha indítani akarom, de nem csinál semmit.
Képcső panel átforrasztva, elkók cserélve. A táp rész átforrasztva, sorkimenő átfosztva.

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) BarnaPili válasza jolly joker hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

Miket mértél már rajta?
(#) jolly joker válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

A tápot méricskélem, az egyik relé nem húzbe.
(#) jolly joker hozzászólása Ápr 27, 2016 /

Pontosabban RL801 relét nem húzza be a készülék.
(#) kowi válasza jolly joker hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

Szia! Tehát standby ból nem indul?
A tanyán nagyon jó manuál van lépésről lépésre leírja mit csinálj annak fügvényében hogy mit nem csinál a készülék.
(#) jolly joker válasza kowi hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

Hello!
Addig eljutottam, hogy már ha megnyomom a bekapcsolást kattog a táp de kis idő múlva kb:20mp vissza ál stand-by-ra.
(#) Qeeman válasza kovacspista hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /

Szia
Pont olyan,mint amelyiknek elhasználódott a képcsöve.
(#) Qeeman válasza luxmanpower hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /

Helló
Át ütött a nagyfeszültség jó párszor,valószínűleg ki készítette a sorkimenő trafót.
(#) jolly joker válasza kowi hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /

Hello!
Meg néztem, de nem jutottam előrébb, ugyan úgy csinálja a holott minden alkatrészt kimértem.
(#) Qeeman válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /

Teljesen egyetértek,a válasszal,túlvezérlődik a sorvégfok.Valószínűleg az a baja.
(#) Qeeman válasza Mircsof hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /

Helló
A szomszédos csatornán tv műsor van,és nem elég jó hozzá a tévéd szelektáló képessége.Nincs mit tenni.
(#) Pixi hozzászólása Máj 1, 2016 /

Sziasztok,
Van egy videoton Tv, ez az újabb fajta "kocka" forma. Tegnap elkezdett pattogni, de közben működött. Kb másodpercenként kattant benne valami, nem a hangszóróból jött a kattanás. Majd egyszer csak elment a kép egy hangos zizegés után. Innentől ha bekapcsolom felül középen egy nagyfeszes zizegéssel, egy fehéres folt jelenik meg és ennyi. Nagyfesz probléma lenne?
Köszönöm előre is!
(#) kadarist válasza Pixi hozzászólására (») Máj 1, 2016 /

Szia!
Igen az, de meg kellene keresni az elromlott alkatrészt is.
Következő: »»   1133 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem