Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Fogalmam sincs hogy jó e 130 v !
Ok megtaláltam ezek szerint jó a feszkó. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
Van egy Orion tévénk, ami totálisan "megőrült", ugyanis véletlen időnként lefelé váltja a csatornákat (van, amikor csak egyet, de van, hogy többet is), és ettől olykor már alig lehet valamit nézni! (Már elegünk van belőle!) Megkérdeztünk egy profi szerelőt, ő azt mondta, hogy agyhibás, azaz javíthatatlan, így sikeresen kreáltunk egy e-hulladékot. Ti mit mondtok? Ti tudtok esetleg valami mást, vagy higgyük csak el, amit mondott?
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
Szia!
Valószínű, a készüléken valamelyik előlapi, esetedben a program - gomb időszakosan átvezet. Érdemes mindet kicserélni. A gombsor csatlakozóját lehúzva behatárolható a hiba. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
Pedig a gombjait egyáltalán nem használtuk, mindig távirányítóval kezeltük! Egyenlőre amíg nincs helyette másik tévé, addig sajnos ki kell bírnunk, úgyhogy fojt. köv. ...
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
A feszkó jó a 100u kondit cseréltem de meg mindig rezeg a sor.Egyébként stabil a kép.
Úgy néz ki sortrafó ha rákoppintok elmegy a G2.
Viszont van másik .
Valami hidegforrasztás, vagy repedés lehet, ha a kopogtatásra reagál. Láttam már feketére égett eltérítő tekercs csatlakozót, és olyan ellenállást is, ami kiforrasztotta magát. Grundig egyébként szeret rosszul forrasztani. Hacsak nem az is már Kínában készül.
Mielőtt kivettem volna átforrasztottam és meggyógyult ami azt jelenti hogy már nem reagál kopogtatásra. Most kicserélem a sormeghajtó vezérlőjében lévő kondit. Van még a egy kettő a tranzisztornál de lassan haladok mert nem akarom magam megütteni. Nézem a repedéseket, szakadásokat . Van egy donor tv ugyan olyan csak annak kiment a függőleges IC-je elfüstölt a katód ellenállás , de a kondik jók benne, mert működött eddig. Jelen pillanatban erős bevillanások széteső kép és lemegy fekete fehérre. Valamit nem veszek észre csak nem tudom mit.
Csak kicseréltem a sortrafót, és az impulzus kondikat aminek következtében a sor remegés megszűnt.Viszont most van egy olyan jelenség hogy különböző színbeütések bevillanások jelennek meg , a képtartalom megremeg néha kontraszt szegény lesz.Elképzelhető hogy képcső hibás?
Akkor a képcső nyakát ha kocogtatod, arra jönne elő a hibája. Régen a fekete-fehér korszakban volt néhány rács-katód zárlatos képcsövem, sőt olyan is, ami csak felfűtve zárlatosodott le, de színesnél én még nem tapasztaltam ilyet, viszont olyan volt, ami kéken szikrázott a búrán belül ( Levegős lehetett.). Ha van hozzá még türelmed kilesed, hol húz át, és mi, vagy melyik feszültség változik olyankor? Lassan már a működőképes CRT TV-k közül is egyre több kerül kidobásra, mióta megjelentek a laposak.
Mondjuk kb 3 évig nem üzemelt ez a cső, lehet hogy igazodott. Átforrasztottam még egy vagon forrpontot és most nem tudom minek köszönhetem de stabil a jószág.(eddig)
Sziasztok! Horizon márkájú tv-vel van valakinek tapasztalata? Most egy ilyennel szemezek Horizon tv, csak tévézésre kellene, semmi egyéb extra. A 3 év garancia elég szimpatikus, csak utána is jó lesz-e?! Meg még ezt a kettőt néztem: Toshiba, LG.
Érdemes-e rádobni a +10E HUF-ot, meg -1 évvel kevesebb a gari. Előre is köszönöm a tapasztalatokat. A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2016
Tényleg csak eddig! Már dobozában volt mikor egy utolsó próbaként ismét bekapcsoltam . Kb 5 perc után kicsit össze ment a kép, aztán megint és lekapcsolt. újra indítva a led csak villog.Most megint bekapcsoltam és indult a készülék de most ki is kapcsoltam mert még vizsgálni kell, ezek szerint van még remény.
Helló mindenki! Van egy Orion T 2835STX-S Tv, ami Grundig XDK190-06, de valójában Beko K2!!! Olyan gond van vele, hogy a képen szines szellemképek vannak, "zászlóval" mozognak a képen, olyan mint amikor képcsöves! A feszültségek rendben, csak a 200 V helyett 176 V van. Fény váltásokkor "lélegzik" a kép . Nagyfesz lehet?
Szia!
G2-tekerésére javul?
Igen. javul. Az volt eredetileg, hogy nagyon nagy volt a fénye , és akkor nagyon mosott volt a kép. Most valamelyest nézhetőre beállítottam, de nem tökéletes!!
Sziasztok!
Egy kis segítségre volna szükségem egy LG RZ-29FA34RB kapcsán.(MC-036A) A készenléti led világit, a relé be is húzz ha indítani akarom, de nem csinál semmit. Képcső panel átforrasztva, elkók cserélve. A táp rész átforrasztva, sorkimenő átfosztva. Előre is köszönöm a segítséget.
Miket mértél már rajta?
A tápot méricskélem, az egyik relé nem húzbe.
Pontosabban RL801 relét nem húzza be a készülék.
Szia! Tehát standby ból nem indul?
A tanyán nagyon jó manuál van lépésről lépésre leírja mit csinálj annak fügvényében hogy mit nem csinál a készülék.
Hello!
Addig eljutottam, hogy már ha megnyomom a bekapcsolást kattog a táp de kis idő múlva kb:20mp vissza ál stand-by-ra.
Szia
Pont olyan,mint amelyiknek elhasználódott a képcsöve.
Helló
Át ütött a nagyfeszültség jó párszor,valószínűleg ki készítette a sorkimenő trafót.
Hello!
Meg néztem, de nem jutottam előrébb, ugyan úgy csinálja a holott minden alkatrészt kimértem.
Teljesen egyetértek,a válasszal,túlvezérlődik a sorvégfok.Valószínűleg az a baja.
Helló
A szomszédos csatornán tv műsor van,és nem elég jó hozzá a tévéd szelektáló képessége.Nincs mit tenni.
Sziasztok,
Van egy videoton Tv, ez az újabb fajta "kocka" forma. Tegnap elkezdett pattogni, de közben működött. Kb másodpercenként kattant benne valami, nem a hangszóróból jött a kattanás. Majd egyszer csak elment a kép egy hangos zizegés után. Innentől ha bekapcsolom felül középen egy nagyfeszes zizegéssel, egy fehéres folt jelenik meg és ennyi. Nagyfesz probléma lenne? Köszönöm előre is! |
Bejelentkezés
Hirdetés |