Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdv. Ugyanez a hiba.
Bővebben: Link Ezúttal az ellenállás cseréje nem oldotta meg a gondot mint azelőtt párszor, az ellenállás ugyanúgy kiég. Tippje valakinek mitől? Bővebben: Link
Szia! Mi van még az ellenállással sorba kötve?
A vele sorba kötött 430nF volt hibás. Olyat tettem vissza, de mi ha 470est tettem volna? Abból van több itthon is, ha máskor is ilyen hiba lenne..
Próbáld ki és megtudod. Lehet, hogy sorméret-eltérés vagy geometriahiba lenne, de az is lehet, hogy semmit nem veszel észre.
Végzetes hibát akkor nem okozna? (valami durranás, tönkremenés)
Max a kép lenne másabb?
Az a baj, hogy nem ismered ennek az áramkörnek a működését. Itt pár tíz nF eltérés semmilyen túlterhelést nem okoz, tehát ne aggódj.
Hello mindenki!
Van egy Samsung LED tv-m ami azt produkálja hogy a képen túl sok a piros szín. Az emberek arca erős rózsaszínű, mondjuk egy szürke háttér amire esik egy kis fény az meg sötétlila. A fura az hogy csak film lejátszásánál látható, a menű és minden egyéb kijelzésénél a színek jók. Olvastam róla hogy ez LCD tv-knél általában gamma korrektor/driver ic hiba volt. LED tv-kben is van ilyen ic, vagy ez teljesen más elven működik? Egyébként a tipus samsung ue32f4000awxxh. A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2016
Szia!
A LED-tévé is LCD-tévé, csak a háttérvilágítást nem fénycsövek, hanem LED-ek adják.
Ha az az ic lenne , akkor mindenféleképpen olyan lenne a kép minősége .Az ic nem tud különbséget tenni film , vagy reklám , vagy menü közt.Ha az rossz , akkor mindegy neki , és mindenféleképpen rossz lenne.Máshol keresendő a hiba.
Milyen videojelet kap a TV? A hiba a zöld jel hiányára utal. Nézd át a csatlakozásokat,és beállításokat.
István
Pendriveról megy a film. Service menü beállításai nem állítódhatnak el valamitől?
Mert ha elállítódhat akkor lehet hogy megvan a megoldás.
R off-128 G off-12 B off-128 R gain-64 G gain-128 B gain-131 Ha a G off-ot szintén 128ra emelem akkor tökéletes a kép. Ebbe biztos hogy még soha senki nem nyúlt bele. Újonnan vettem a tv-t eddig semmi baja nem volt. Ezért is fura számomra a dolog. Hagyhatom így a beállítást vagy lehet tőle valami baja? A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2016
Ha így jó a kép,így kell hagyni. Előfordulhat ,hogy elállítódik,de azt,hogy mitől,ne kérdezd. Elektronika...
István
Sziasztok!
Lenne egy félig idevágó problémám. Invitel digitális rendszerre váltottam a napokban, ami azt jelenit hogy feltettek egy set-up-boxot az antenna zsinór végére , majd scart a tv-be (digitális ) antenna loop a vidóba az analóg jelnek.Na most , ha a box be van kapcsolva minden nagyon szép, de ha stand by-ben van , akkor rázavar az analóg jelre. Olyan mintha 2-3-5 másodpercenként, valamilyen tűimpulzus bevillanna egy sötét vékony csík formájában , de néha több is. Ha kihúzom a videóból és közvetlenül a TV-re teszem az antenna jelet, akkor is ugyan az a helyzet. Ha kihagyom a boxot és szintén közvetlenül a TV-re csatlakozom akkor gyönyörű tiszta. Van egy másik TV is a szobába , egy"éjszakai" és azon szintén érzékelhető a zavar jel.A kérdésem az lenne hogy volt e valakinek hasonló problémája , és mit lehet vele kezdeni?
Szia!
Nem se-up box, hanem set-top box, magyarul doboz a tévé (set) tetején. Annyit tudsz tenni, hogy megkéred az Invitelt, hogy legyen szíves cserélje ki a dobozát egy jól működőre. Vagy ha nem tudja teljesíteni a kérést, akkor el lehet menni a fogyasztóvédelemhez.
Szia!
Fogalmam nincs miért írtam up-ot a top helyett de ez már így veszett.Tegnap beszéltem egy ügyintézővel aki azt ajánlotta nézzem meg más készülékekkel mert ők ilyen hibát soha nem tapasztaltak.Már a 3. tv-nél járok,de még a hiba ugyan az.De ha mégis nálam van a gond akkor 7000 huf , amit többször is megemlített a fiatalember.Most arra várok hogy egy ismerős elhozza a sajátját, és azzal is kipróbáljuk . Ha a hiba megszűnik azt teszem amit tanácsoltál.
Sziasztok!
Daewoo,Kapcsolás CP-330 sasszival Kérnék egy kis segítséget egy TV-vel kapcsolatban. Barátnőméknél tegnap panaszkodtak hogy valami nem ok a tv-vel. A képen fölűl szűréshibára utaló fehér csíkok, és a kép villog, néha összehúzódik elsötétülve aztán vissza, mintha erősen ingadozna az áram. De az kizárva mert olyankor az kikapcsolt mindig így gondoltam rögtön hogy valami a magas trafó körül lessz. Aztán közelebb hajolva a cucchoz hallom hogy serceg. Kikapcsoltam és elég erős színes foltok maradtak a képen, itt gondoltam hogy valami túláram lessz. Mondtam hogy ne kapcsolják be mert így még könnyű lessz a javítás. De hát milyen a női agy....... Persze ma bekapcsolták na ekkor már nem jött be a kép. Ma szétkaptam, méregettem. Hát különös tápfelfutásra lettem figyelmes a magas trafó után, és a képcső tetején a pipa alatt sercegett. Pld a CRT panelen 190V helyett 287-et mértem, 28v helyett 52v-ot, és így tovább. A felfutás oka meglett, a trafó booster kivezetésén a 22uf-es kondi 0,2uf volt. Cseréltem, helyreálltak a feszültségek, rajz szerint minden ok, de a kép nem jön elő. Gondoltam ha a 28V elfutott akkor az eltérítő IC is laska, természetesen el is volt csattanva. Kiszedtem, gondoltam ő zár valamit, hogy a vízszintes csík se jön be, de nem mert halott IC nélkül sincs fény a képernyőn. Elméletileg a vízszintes csíknak be kellene jönni, de itt még valami halott. Mit kell még átnéznem, mit ölhetett meg a felfutás?
Szia!
Tekerd fel a sortrafón lévő Screen potméterrel a G2 feszültséget. Ha így megjön a csík, akkor a függőleges eltérítést kell megjavítani.
Az nyílvánvaló, hogy a függőleges eltérítés halott mert az IC elpukkant a túláramtól. De ahoz a potihoz nem volt nyúlva, így is kellene a csík hogy legyen. Később megpróbálom.
Ha így sem jön elő a csík, akkor hová tovább? (Az eltérítő IC ki van szedve)
Minden esetre a tápfeszültségek ellenőrzése most már , hogy meg van e minden , aminek meg kell. Legalább is erre tovább egyenlőre.
Tápok rendben, legalább is a rajz szerint.
Próbáltam, kábel TV-ről csatornákat vált, hang van, scartról szintén. Elvileg az agya működik.
Nem kellene csíknak lenni, mert a vezérlő letilthatja a képcső katódvezérlését, ha nem kap függőleges jelet. Tekerd csak fel.
Ahaaaa, értem!
Később megyek barinőmnél és megpróbálom!
Ha nincs kép , akkor nekem gyanús , hogy nincs meg a táp kimenetén a nagyfeszültség.Ha még is meg van , akkor a sormeghajtás áramkörét kell megnézni , illetve a sorkimenőt , hogy egyáltalán jó e nem szakadt e meg.stb .
A sormeghajtás működik. A magasfeszültség és minden egyéb megvolt.
A másik dolog, hogy nem tudok tda3653b IC-t venni, viszont 3654q-t igen. Olvastam hogy helyettesítehető, igaz ez?
Megjött a csík a tekerés után? Vehetsz B-set: Bővebben: Link.
Ma megyek megpróbálni mert még nem volt időm.
Nem tudok itt venni 3653B-t. Ukrajna, Beregszász |
Bejelentkezés
Hirdetés |