Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Gyenge pontjuk ennyi idősen a sortrafó, általában áthúz. Valamint a függő ic zárlata, mindenek előtt a tápot kell tüzetesen átvizsgálni.
szia(!)
11ak30a14-ben 2sc5388 volt, vagy van. Nincs benne D619 D616, majd megírom meddig bírta az s2055af-el(.) A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2016
Szia !
Szerintem ha nem akarod az egész TV-t újrakondizni, nagy segítség egy ESR-mérő. Tapasztalataim szerint nem csak a púpos kondi csinál galibát
Sziasztok! Távirányító volt koszos az azóta rendbe jött. Viszont távval továbra sem kapcsol be kicseréltem a trafó meletti 220 mikrós 350 Voltos kondit és egy 22 mikrós 350 voltost. A többi kondi évekkel ezelőtt ki lett cserélve. Most viszont továbra sem kapcsol be távval főkapcsolóra pedig míg nyomva tartom behúz a relé mikor elengedem elenged és ennyi. Készenlét van. Mi lehet a baj, hogyan tovább??
Na én rontottam el. Egy csatit nem dugtam vissza. De viszont továbbra sem kapcsol be távról.. Valami tipp mi lehet még??
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Legutolsó generációs Pana síkképcsöves 100Hz-es (72cm) tv (TX29PS... sorozat) furcsa hibát produkál. Feszültség alá helyezve a készüléket kattog a relé benne és villog a bekapcsolást jelző LED. Bekapcsol kikapcsol bekapcsol kikapcsol bekapcsol kikapcsol. Az a furcsaság az egészben, hogy ha KI kapcsolom a főkapcsolót a készüléken akkor IS ezt csinálja. Áttanulmányozva az áramkört ezt fizikailag lehetetlennek tartom, mert a kapcsoló egyből a bejövő vezetéken van. Banális kapcsoló hiba lehet, vagy valami egészen más? Ha be van kapcsolva a kapcsoló akkor is ezt csinálja már. Köszönöm a választ !
Szia!
Ha van műszered, akkor egykönnyen igazolhatod a feltevésedet.
Kinyitottam a hátulját,
próbáltam tekergetni a potmétert, majd a másik kettőt is, de a kép nem lett jobb. Van még ötleted?
100Hz-es? Ha a screen-tekerésére nem lett jobb. akkor a digitális rész betegedett meg.
Igen, 100 Hz samsung, nagy képernyős katódsugaras.
Hello
Univerzum ft 8131 sm.- ra lenne szuksegem (11ak52b6) A tv power gomb benyomasa utan zoldre valt a led 6 mp utan kattan a rele, a hangszorokbol sisterges majd 2mp multan kikapcsol. A 33 v helyett 2 v , a 8 v helyett 7v , a14v helyett 12.1 v merheto a 8 mp uzem kozben. Valakinek van otlete hogyan tovabb.
szép napot lehet kifogtok nevetni.
kaptam egy 72 cm Tv Schneider bekapcsolásnál becsíkozik . de hátulján nincs meg a típus száma , de megtaláltam a problémát tápegységében van külön álló rész. hogy tudnám kicserélni alkatrészt ? ha nem tudom tekercs vagy elenálás
Érdekes amit írtál, honnan tudod, hogy mi rossz ha azt sem tudod mi, micsoda ?
látom hogy elvan égve de egy kis tekercs
Értem, valami szám a panelon?
http://www.njuskalo.hr/crt-televizori/tv-marke-schneider-72-cm-prod...402959 ez a fajta tv
itt a szám a panelről FP104
Inkább a gyanúsított részről kellene egy kép
stevepapa Schneider 33424-1000242 ez van a különáló tápegység panelyján mert ezt külön lehet szedni állitva van belecsaverva
stevepapa Schneider 33424-1000242 ez van a különálló tápegység panelyján mert ezt külön lehet szedni állitva van belecsavarva
FP104 alá ez van írva A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2016
Sziasztok. Új vagyok még itt, de amatőr szinten érdekel az elektronika és segitségre lenne szükségem. Adott egy Panasonic képcsöves tv most a tipusát nemtudom megmondani. A hiba az hogy használtan vettem, kb kettő napot használtuk és a kép egyszercsak elment, hang az volt. Szétkaptam kicsit porolgattam, hibát szemre nem találok. A screen potit ha tekertem csutkára akkor vízszintes csíkok előjöttek a képernyőn de fekete háttérrel. Szétbarmolni nemakarom de ha nem egetrengető a gond talán megtudnám csinálni. Ki mit mondd merre induljak el eme hang van kép nincs problémánál?
Illetve kaptam egy másik panasonic tv-t picit régebbit a tv végülis jó csak bekapcskor általában először pár másodpercig jó a kép, majd kifehéredik csíkokkal, aztán elkezd ugrálni a jó kép és a fehér kép között, ez zajlik kb 1 percig és megjavul.ezután akár 24 órát is mehet semmi gond. Kiszáradt kondira gyanakszom de érdekel a véleményetek. Alaplapi forrasztásokat még nem néztem át.
Szia!
Én meg inkább rossz, kilazult, kitörött forrasztásra gondolok mindkét esetben. Bővebben: Link.
Általánosságba bármit is írhatnánk , de azzal nem igen mennél sokra , mivel egy hiba sok rétű lehet. Viszont , ha méregetnél itt ott az meg nekünk lenne támpont , ami után szinte pontosan be lehetne határolni a hiba helyét.
Ma darabokra szedtem a tv-t, amit lehetett ujraforrasztottam, kondikat amiket a multim kimér azokat megnéztem jók. Van egy ellenàllás a tápoldalon ami zárlatot mutat viszont kimérve jó az érték a manual szerint. A hiba ugyanaz változatlan eddig. Feszkókat nem mértem mert a 3 éves gyerekem körbe körbe rajtam így elég nehéz.
Ja az első tv ről van szó aminek nincs képe. Csak csikozódik. A nagyfesz gondolom megvan mert a be és kikapcs kép az megvan. Csak kép nincs, csak csík.
Hát pedig a feszkók lenének érdekesebb itt .Valahogy old meg a körülményeket mérj a manual szerint.És visszatérhetünk a problémára.
Csütörtöktől megy az én drága kisfiam óvodába, akkor kezd, én a héten szabin vok csütörtökön megejtem. Van itt egy nagyon jó szaki amúgy háznál javít vagy 20 éve meg Debrecenben dolgozik szervizbe főállásban, sztem 3e megcsinálná, de nekem ez a kihívás hogy én csináljam meg. Eddig akármilyen hibájú tv-t vittünk max 7e ért rendbehozta. Kb 6-7 tv ről van szó hasonló hibákkal. Na de nem is ez a lényeg hanem hogy kicsit tanuljak énis. Az út a fontosabb nem a cél ahogy szokták mondani.
Szervusztok!
Lenne egy kis problémám: Van egy Daewoo DTZ-29G2K típusú televíziónk. Egy ideje már problémázott be kapocsláskor, nem mindig sikerült neki képet adnia, csak a visszajelző led váltott zöldre, ilyenkor a főkapcsolóval kellett ki-bekapcsolni,hogy működjön. Ám sajnos most súlyosbodott az állapota, most már eleinte csak villog a piros-zöld led (hallatszik,hogy próbál bekapcsolni), majd később néha beadja a képet, majd újra elveszti és kb. 10-20 perc kell neki,mire meg bírja tartani a képet, utána már jól működik. Szeretnénk megjavíttatni, ehhez keresnék hozzáértő szakembert. Előre is köszönöm. Üdv:Gábor
Szia! Érdemes a forrasztások átnézésével kezdeni a javítást. Amikor nincs kép, akkor fény sincs? Nagyfeszültség van?
Szia!
Amikor nincs kép, olyankor teljesen sötét a kijelző. Pici pattogással hallatszik,hogy próbálkozik és a led is össze vissza villog, hol erősebben,hol gyengébben. Ha be is jön a kép, néha összeugrik és elmegy, majd visszajön,de ez már csak kb. 10-20 perc után,addig csak halk pattogás és ledvillogás. Sajna nem értek hozzá(nem szedném szét), keresnék valakit aki ért hozzá és esetleg meg tudná javítani. Én arra gondolok,hogy nem elég neki a fesz. a beinduláshoz. A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |