Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
"Ha csak nagyjából kell behatárolni, akkor kezd el azzal , hogy leveszed a hátulját."Nagyon jóóó!
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016
Sziasztok! Segítséget szerenék kérni. Van előttem egy Samsung LE26R51B S tv készülékem. VGA-n összekötve PC-vel (HDMI re nem reagál) érdekes képet ad, fehér helyett inkább rózsaszínt. És kicsit zavaros is, mindezt produkálja a menüben is. HDMI-t is jólenne valahogy elindítani rajta, mert csak úgy lehet összekötni UPC vel.
-ha PC vel kötöd össze , akkor a menüben lennie kell egy olyan opciónak , hogy VGA , ezt be kell jelölni.
Ha pedig egy UPC dekóderrel akarod a HDMI bemenetet használni , akkor pedig a HDMI bemenetet kell kiválasztani.Van ilyen a TV menüjében ?
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Ma szétszedtem egy modernebb TESLA tévét (műanyag dobozos, kínai alkatrészekkel, E5-ös sasszival és törött képcsővel ), és meglepve tapasztaltam, hogy a panel forrasztási oldalára fel vannak szitázva az adott pontokon mérhető feszültségértékek. Viszont több helyen találkoztam olyannal, hogy ugyan arra a pontra kétféle feszültségérték van megadva, például: Idézet: „90°-920V 110°-1200V” De van ahova 25V/27V páros van megadva. Ez micsoda? Mit jelent, hogy 90°, vagy 110°? Gondolom valamiféle üzemmódok lehetnek (90°-os illetve 110°-os, de hát ez nem is mosógép ), de ilyenről még nem hallottam. Mi egyáltalán a különbség a kettő között? Előre is köszönöm.
Gondolom, hogy hány fokos képcsővel van szerelve.
Erre nem is gondoltam. Köszönöm! Pedig így utólag logikus.
Szívesen!
Annyira analfabéta nem vagyok hogy ne tudjak source-t változtatni. De már azóta meg is javítottam.
Nem azért írtam , mert esetlegesen analfabétának tartottalak volna , csak mert kevés volt a tévéről az infó .Elő álltál egy jelenséggel , és ennyi.
Nem minden tévében van ilyen lehetőség valamelyik automatikusan választja ki a bemenetet amelyik épp használatban van.Csupán emiatt írtam az opciót , de mint írtad megcsináltad örülünk neki.
Ěrdekes jelenséget produkált, hiába dugtam rá HDMI jelet, nem lehetett kiválasztani. De már működik minden szerencsére.
Szia!
Hogyan javítottad meg, mi volt a hibája?
Átnéztem a tv-t a feszültségek jók viszont van egy két kókányolás a nyák forrasstási oldalán, kb 3 ellenállás. Jó mondjuk elfér ott. Átforrassztottam sokmindent, a hiba megmaradt, minél többet áll a tv annàl később jön helyre a kép.... percek kérdése max. Egy lengyel oldalon találtam ugyanezt a hibát egy fórumban elkó cserét javasoltak viszont a forditó program értelmezésével nem változott semmi. A kis kondikat kitudom mérni de a nagyokkal ugysem tudok mit kezdeni max csere ujra, használtam van de vagy jó vagy nem. 200mikro-ig mér csak a multim.
Ide linkelhetted volna a lengyel oldalt. A multimétered méri a kondenzátorok ESR értékét is? Ha nem tudod mérni az értékeket akkor cseréld, de a bizonytalan állapotú használtra semmiképpen ne.
hello.csak aszt szeretném kérdezni hogy van egy Protektoros Tv THOMSON régebitipusu kiadás bekapcsoláskor elkezdfutni ugy tizpercig utána megáll milehet a baja elöre is köszönöm
Bekapcsolással egy időben kellene mérni azokat a feszültségeket .Mint írtad percek alatt jön helyre a kép .Azt kellene vizsgálni ilyenkor , hogy minden feszültség meg van e rendesen a bekapcsolás pillanatában főleg a képcsőre menő feszültségek , és ennek hatására még sem jelenik meg rendesen a kép , akkor gyanítható lesz a képcső gyengesége is.
Kontakt hibát forrasztási hibát keress.
Tuti, hogy elkó!
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic986301.html
Bocsi itt az oldal. Nem sajnos nem méri. Holdpeak 36k típusu méröm van. A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2016
Holnap megmérem. Érdekes mikor ezt a tévét elhoztam, mert ajándékba kaptam egy ismerőstől mikor megtudta hogy a másik panasonicom beadta a kulcsot, akkor semmi baja nem volt, pedig hónapokig állt a tv ez tuti biztos és akkor mikor először bekapcsoltam semmi probléma nem volt. Talán a harmadik negyedik bekapcsra lett ez. Komolyan gondolkodok rajta hogy elvagyok átkozva a panasonic tévékkel..... Jó amugy a fő tévénk egy 2007-es panasonic lcd és gyönyörűen megy azóta is.
Nem kell általánosítani lehetnek típus hibák , vagy esetlegesen egy alkatrész elöregszik elfárad.Régen a Panasonic az név volt , és megbízható márka .Mára viszont annyira felhígult a kínálat , és a mindenféle nem időt álló alkatrészek tükrében, ezt ma már nem merném egyértelműen , így kijelenteni, hogy márpedig a Panasonic az tuti jó márka.
sajnos kicseréltem(.) volt három db azota besekapcsol csak kétszer zizen a nagyfeszültség és a bekapcsoló led egyfojtában villog(.)
Próbálkozzunk már legalább alapszinten helyesen írni! A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2016
Nem gondolnám, hogy helyesen kicserélt elkó okozna ilyet. Az eltérítésben gondoltam az elkó hibát. Mivel melegedésre megjavul, én hűteni szoktam sprével, vagy rögtön az elején melegítem pákával.
Ez a helyzet valamilyen zárlatra, átütésre utal. Mindenesetre ellenőrizd le, mindent jól csináltás e? Tedd vissza az elkókat ha úgy gondolod e miatt van a gond.
Hmm hát megnéztem bekapcsoláskor de semmi változás a feszültségekben. Lehet gyenge már akkor a képcső hát nem mai darab. Érdekes a multkor vagy 4 napig ki volt húzva a tv és mikor bekapcsoltam egyből jó volt. Nemnagyon értem már... Egyedül a képcsőfűtést nem mértem mert azt nem irja a manual mennyinek kellene lenni. Bár azzal sztem nincs is gond
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2016
A képcsőfűtés mindig 6,3 V -kivéve a ruszki kistévék-de nehéz multiméterrel megmérni. Effektív középérték mérővel kell,egy két multiméter tudja ezt. A fűtés a sorkimenőről érkezik,impulzusok formájában,ezért nem lehet egyszerűen megmérni.
István
Szép estét(!)
lenne egy kis gondom_. kaptam egy Tv Vestel Model :CTV 6382 ST TXTE típust. kicseréltem a kondenzátort a tápegységnél(,) mert nem volt jó. viszont nem kap feszültséget? mi lehet a gond_? ha bedugom akkor meg nyőg egyet a tv(,) de a táp kondenzátorba níncs feszültség_? A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2016
Elfelejtetem még hozzá írni
11 AK PRO lapra van szerelve
A képcsőpanelon a 12v az itt 11,6. A 177v helyett van 182. Ezek stabilak bekapcs után végig. Max a képcsőpanelon van egy 16v 470u kondi ami a 12v szűri kimérni nemtom megvan e még a normális kapacitása. Tehát ha a feszek megvannak vagy csőgyengeség vagy a képcső panelján lehet bibi?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |