Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1166 / 1274
(#) zavar11 hozzászólása Máj 4, 2017 /

Sziasztok!! A segítségeteket szeretném kérni hátha találkoztatok már ilyen hibával , ma kaptam a sógoromtól egy ATEC LCD TV-ét. típus száma AV421df. A hiba az a sógorom szerint hogy a tv akkor kapcsol be amikor egyet gondol!! Be kapcsol de ha ki kapcsolják nem jön vissza a kép s a hang sem hol kezdjem el a hibát keresni? segítségeteket köszönöm szépen.
(#) zolika60 válasza zavar11 hozzászólására (») Máj 4, 2017 /

Itt van egy kis zavar. Ha kikapcsolják miért jönne vissza a kép és a hang? Persze gondolom az újbóli bekapcsolásra gondolsz. Elsőnek a tápegységet vizsgálnám meg.
(#) zavar11 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 4, 2017 /

Szia Zolika!! Készenléti áram van de nem kapcsol be.
(#) kadarist válasza zavar11 hozzászólására (») Máj 4, 2017 /

Púpos kondi, stb....
(#) zavar11 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 4, 2017 /

púpos kondi nincs .
(#) Al-sulaymaniyah válasza zavar11 hozzászólására (») Máj 4, 2017 /

egy rossz kondi nem feltétlen púpos....mérés nélkül kidobnám az összeset a tápjában
(#) zavar11 hozzászólása Máj 4, 2017 /

Valaki tudna egy kapcsolási rajzot vagy linket küldeni mármint a rajzról?
(#) Al-sulaymaniyah válasza zavar11 hozzászólására (») Máj 4, 2017 /

most nézem.....volt ilyen sasszim, trafó szakadt. mérd össze a lábait, az egyik tuti megaohmos lesz. a hiba ugyanez volt, letiltott a tv, eleinte még bekapcsolt
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2017
(#) Al-sulaymaniyah válasza Al-sulaymaniyah hozzászólására (») Máj 4, 2017 /

én úgy kerestem ki melyik a rossz hogy lehúztam a fénycsöveket. természetesen egyesével. egyszercsak megjelent a kép, de a nem üzemelő csíkban sötét volt a kép. sötétebb.
(#) eyess válasza zavar11 hozzászólására (») Máj 4, 2017 /

Mindenféleképpen a csöveket kell kimérni, tesztelni. , és az invertert kell szemügyre venni , illetve kimérni
(#) zavar11 válasza Al-sulaymaniyah hozzászólására (») Máj 5, 2017 /

melyik trafóra gondolsz? Ez a tápegység van benne !! APAT-3742FHD megnéznéd ezt a tápegységet?
(#) zavar11 válasza eyess hozzászólására (») Máj 5, 2017 /

Szerintem a csövekkel nem lehet gond. Vagy legalább is gondolom, mert mikor be kapcsol akkor szép a háttér világítás s a kép is szerintem táp hiba van nem indul el a táp még manuálisan sem!!!
(#) kowi válasza zavar11 hozzászólására (») Máj 5, 2017 /

Tápegységen összes fesz megvan?
(#) zavar11 válasza kowi hozzászólására (») Máj 5, 2017 /

nincs. csak a készenléti 5 volt van meg.!! Tehát az a baj hogy a tápegység magában nem indul el!!
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2017
(#) kowi válasza zavar11 hozzászólására (») Máj 5, 2017 /

Próbáld úgyis megmérni hogy minden csatlakozót lehúzol(kivéve a 230V-ot)
(#) zavar11 válasza kowi hozzászólására (») Máj 5, 2017 /

már probáltam s csak az 5 volt van több semmi!!
(#) zavar11 hozzászólása Máj 5, 2017 /

Valaki tudja hol kezdjem el a tv javítást?
(#) vargaf válasza zavar11 hozzászólására (») Máj 5, 2017 /

Ez most komoly? Valahol a dobozon belül. De én inkább azt javaslom egy ilyen kérdés után, hogy a telefonnal kezdjed. Hívj egy hozzáértő szerelőt.
(#) eyess válasza zavar11 hozzászólására (») Máj 5, 2017 /

Nem minden táp indul ám úgy el , hogy lehúzol mindent róla .Ugyanis a main board felől is kap jelet sőt !!! Viszont attól , hogy te láttál egy viszonylag elfogadható képet az nem azt jelenti még , hogy a csövek 100% san jók .Elég , ha csak egy haldoklik , akkor már meg is fogja az invertert , és az meg letiltja a tápot . De ha ez túl bonyolult volt , ahogy elmagyaráztam , akkor tényleg szerelőt kell , hogy hívj.Azért is mert egy ilyen tévé működése több részből tevődik össze , illetve több dolog van olyan, ami befolyásolja a beindulást. Ha egy is van olyan , amiben nem vagy jártas , akkor már ne is folytasd tovább a próbálkozásod , mert ez , így nem fog menni.
Tévé szerelést nem azzal szoktak kezdeni , hogy felteszel jó pár embernek olyan kérdést , hogy most hol is keressem a hibát .Amíg nem teszel magadban kárt szerintem ne folytasd .Mert nem játék !!!!!!!!
(#) zavar11 válasza vargaf hozzászólására (») Máj 5, 2017 /

köszönöm szépen!!
(#) zavar11 válasza eyess hozzászólására (») Máj 5, 2017 /

Ki vettem a tápot az asztalra próbáltam be indítani manuálisan, de nem indul el!!maga a táp. Ahol 12 voltnak vagy 3.3 -vagy 6 voltnak kellene leni ott nincs feszültség de a készenléti 5 volt meg van tehát a félre értéseket kerülve maga a táp sem indul el!!
(#) jdani hozzászólása Máj 5, 2017 /

Üdv. Azaz érdekes azzala thomson TVvel, hogy átnétem pár fólia kondit a H eltérítés körül, jók voltak, kivéve ez az 510nF.
Tettem bele helyette 560nF
Keskenyebb lett a kép. Na mondom visszateszem az 510-et, be-e fog kapcsolni vele. Bekapcsolt, ugyanúgy keskeny képpel..
Akkor más lehet még a gond?
(#) zavar11 válasza jdani hozzászólására (») Máj 5, 2017 /

Szia ne haragudj de ez nekem szólt?
(#) BarnaPili válasza jdani hozzászólására (») Máj 6, 2017 /

Mennyire keskeny a kép? Egyenes az oldala? Csinálj már egy képet róla,kérlek!
István
(#) jdani válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 6, 2017 /

Ciki, de:
Szervizmenübe lépve a kép széles, egész képernyőn van kép...
Akkor gondolkodok most mivan?..
Csak annyi hogy a kép 4:3ra volt állítva
(#) BarnaPili válasza jdani hozzászólására (») Máj 6, 2017 /

Valahol Hátul sejtettem....
(#) zavar11 hozzászólása Máj 6, 2017 /

Sziasztok!! ilyen tápegységet keresek megvételre!!! APAT-3742FHD
(#) jdani hozzászólása Máj 6, 2017 /

Hali. Nemtudom mennyire ismerős a Vestel IPS10-3 táp. Bővebben: Link
Azt csinálja hogy TV bekapcsol, háttérvilágítás felvillan, majd el is alszik. Kép van.
A világítás nem ledes, tehát csöves. Képzik nekem valami olyan, hogy ha a csövek elöregednek, több áramot vesznek fel, és így letilt az elektronika. Mi lehet még az okozója?
(#) mraulajos hozzászólása Máj 6, 2017 /

Hali!
Nem tudom jó helyen teszem e fel a kérdést.
Ha nem, szívesen veszem az átirányítást.
Vásároltam egy 108 cm es LG TV-t. Nem akarja HD minőségben adni a képet. Szaggat.
Valószínű jel erősség probléma van, mert sok a csatlakozás/elosztás a végpontig. (kábel TV)
Lehet itt valami erősítőt alkalmazni?
(#) zavar11 válasza jdani hozzászólására (») Máj 6, 2017 /

Szia bármi okozhatja a hibát. Igen az is ha a csövek el öregedtek na meg az inverter is okozhat ilye típusú hibát (de akkor a tv esetleg le tilt ) lehet a gond okozója tápegység is, vagy azon belül például kondenzátor satöbbi
Következő: »»   1166 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem