Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1184 / 1274
(#) zsolti002 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Ebből sajnos nem derül ki hogy konkrétan ezt a tv-t hogyan tudnám áthangolni. Csatolok egy rajzot abból hátha több minden kiderül.
(#) kadarist válasza zsolti002 hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Nincs beleépítve valamilyen átalakító segédpanel, például ilyesmi: Bővebben: Link.
(#) Attilakovács válasza Cinema hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Köszönöm a segítséget,közbe megjavítottam.A képcső panelt átforrasztottam,és találtam egy hibás kondit,kicseréltem benne az összeset azóta megy.
(#) zsolti002 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Nincs sajnos. Ezt egy másik tv ben találtam ez esetleg jó lehet?
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2018
(#) stevepapa válasza zsolti002 hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Jó, de minek neked ilyen? Milyen adót fogsz analógban amihez OIRT hangnorma tartozik?
(#) kadarist válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Lehet, hogy ezt a régi készüléket annak idején kompletten áthangolták OIRT normás hangra.
(#) stevepapa válasza kadarist hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Értem Tehát visszaállítani kéne ?
(#) zsolti002 válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Videómagnót kötnék rá. Bekötöttem a kis panelt de sajnos nem működik.

A magnón hátul, vagy valahol nincs normavéltó kapcsoló?

Viszont abban nem vagyok biztos hogy jó hejre kötöttem az in/out kivezetést. Rajzon a tuner 1es lába, úgy vettem ki hogy oda kell. Remélem jó helyen van.

Nincs.

Nincsa tv_n bemenet? Vagy mit köttöttél oda??

A tv-n ez van csak. A tuner 1es lábára a kis panel kimenetét kötöttem.

No azt nem oda kell kötni , de miért nem az av ra kötöd a magnót?

Akárhová állítom a kis panelen a trafó magját nincs hang. Van amikor a sistergés megszűnik de hang akkor sincs.

Esetleg azt meg tudnád mondani hogy hova kell bekötnöm?

Ahhoz rajz kéne, tekergetni nem kellene. Az pontosan be volt hangolva,ha eltekergeted sohasemszólal meg. DE ott az A/V bemenet kösd oda a kép is jobb lesz. RF-n lehet, hogy ugrálni fog, nincs gyorsítva aszinkronja a tv-nek. Talász a tb-ben 3 lábú barna szűrőket 5.5, vagy 6.5 van rájuk írva azoknak valamelyik lábára tedd a kis panel kimenetét
(#) stevepapa válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Amiből kivetted, nézd meg milyen alkatrészre volt kötve olyat keress ebben is.

A kép tökéletes Rf-n csak hang nincs. Azért is szeretném ide kötni mert utána nem csak ezt a magnót használnám rajta. Meg persze örülnék ha sikerülne összehozni. Rajzot csatolom.
(#) stevepapa válasza zsolti002 hozzászólására (») Márc 18, 2018 / 1

Értem én, csak te nem érted, rf-n a kép bizonytalan és rosz minőségű lesz. Minden videó ezközt A/V-n csatlakoztatunk a tv-re. Sőt abban az időben örömünkben sírtunk ha volt ilyen a tv-n

Rendben elfogadom amit írtál. Annyiban tudnál még nekem segíteni hogy mi a lábkiosztása ennek az a/v csatlakozónak? Kerestem a neten de nem találok konkrétat. Csinálok hozzá egy átalakítót scart ról.

Van a tv-n olyan lehetőség, hogy A/V gombra gondolok amivel ide kapcsolod? Lehet kapni ilyet aminek egyik vége scart a másik din szabványú. A tv-n a bekötés megegyezik bármely más tv-é vel. Amit küldtél rajzot azon is megtalálod a kiosztását.

Van ilyen gomb a távirányíton. Az átalakítót már megoldom itthon. Köszönöm a segítséget.
(#) HA5BRG válasza Epu2 hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Sajnos az öreg AT505(-622) Duna ismét megörvendeztetett egy hibával, ami úgy fest kifogott rajtam.

A kép egyik pillanatról a másikra átment egy szürke pacába, a videoról érkező kép nagyon haloványan látható, visszafutási csíkok vannak az egész képernyőn. A fényerő szabályozóra nem reagál. A hang rendben van.

Hol érdemes keresni a hibát?
(#) kislacikahu hozzászólása Márc 19, 2018 /

Hali!

Van egy 2014.-ben kiadott Ledes Philips Tv Model No: 40 PFL 3088H/12

Bekapcsoláskor kiírja Philips és elsötétül, kikapcsoláskor felvillan a Philips felirat.
Hol lehetne ezt a fotón csatolt alaplapot beszerezni?

Köszi...
(#) kislacikahu válasza HA5BRG hozzászólására (») Márc 19, 2018 /

Hali!

Sajnos a képcső hibás, a képcső ion csapdája és az eltérítő tekercs közötti területen óvatos kopogtatással (függőlegesen tartott fakanál nyéllel) beugrik a kép, - mert egy elektróda kivezetés vezérlő rács (wehnelt henger) kontakt hibássá vált a nyakrészen belül!
(#) eyess válasza kislacikahu hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

Ha szerencséd van, és úgy össze kontaktol , hogy úgy marad, akkor egy darabig még jó lesz.
(#) HA5BRG válasza kislacikahu hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

Eleinte még arra próbáltam gondolni, hogy a képcső közeli áramkörökben a régi vacak 470pF fólia kondikat kiváltottam új 470pF-os kerámia kondikkal.....hogy esetleg ez lehet a baj.

Az nem tudom, hogy számít-e valamit ezeknél az öreg készülékeknél, hogy jelenleg az oldalára van fordítva, úgy javítottam és néha így kapcsoltam be. De szerintem ez nem lehet gond.

Megpróbálom a finom kocogtatást. Ha esetleg ez sem megy, akkor vessek rá keresztet?
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2018
(#) kadarist válasza HA5BRG hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

Egy fényképet vagy videót mutass a képernyőről.
(#) HA5BRG válasza kadarist hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

Este készítek képet. Addigis itt egy nagyon hasonló. Ugyanilyen kontraszt-szegény, mint a csatolt képen, plusz visszafutási csíkok vannak az egész képen.

Kontraszt szabályozóra nem reagál, fényerő szabályozóra nem reagál. Hang rendben.

A hibajelenség előtt már rendbetettem az egész képet. Jó volt a képgeometria, a tuner rész, a hang is tiszta volt, a linearitást is gatyába ráztam.

crt.jpg

Következő: »»   1184 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem