Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   464 / 1274
(#) biowizard válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Kutya legyek ha ezen a rajzon megtalálom a hang ic-t.Nézd meg te is légyszi.A SCHNEIDER TEVION CHASSIS TV-17 a rajza.
Köszi.Tevion
(#) moele válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Szia !
A lemágnesező rész rossz, általában a PTK megszakad vagy zárlatos lesz, cserélni kell. Ez a lemágnesező tekercsnek ad feszültséget, ami a képcső körül van rögzítve. Általában 3-lábú alkatrész, de 2-lábú is létezik.
Üdv.: moele

Itt megtalálod a 2-3 lábú PTK-t is . Ezek fekete színűek, de van fehér színűben is. Azért küldöm ezt a linket, hogy könnyebben be tudd azonosítani az alkatrészt ! Bővebben: Link
(#) soos csaba válasza moele hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Oké tudom mék alkatrészröl beszélsz, most megyek és ki cserélem, oszt meg lásuk. Köszi a segitséget.
(#) Zseni válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

ok!
Köszi. de akkor mitől lehet? a fesz jónak tűnik, de egy ujjab jelenség kb 1 órán át volt kihúzva és utánna müködött igaz hogy csak az 1 es mert a többi sisterékelt de az tisztán ment kb 2-3 percig!
már azt hittem jó de nem? Más ötlet esetleg?
Ja és ujjraforrasztgattam az összes barna lábat.
Köszi
(#) soos csaba válasza moele hozzászólására (») Márc 19, 2011 / 1

Király, az volt a baja müködik tökéletesen, örök hálám tesó.

Nagyon szívesen segítek és örülök , hogy jó lett !
Üdv.: moele
(#) BarnaPili válasza Zseni hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Találhatóak a gépben mindenütt barna sazínű kerámiakondik.Ezek szeretnek átvezetni,lehúzni a feszt.Nézd meg a hangolókörben és az AFC körben ezeket.Ha páka heggyel melegíted,akkor mászkálnia kell.
(#) BarnaPili válasza biowizard hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Onnan nem bírtam leszedni,mivel ma már kettőt töltöttem,de másonnan lejött.Én ahogy nézem egy TDA7295 lesz a hangvégfok IC.A 10-es láb a mute.

Találtam egy kondit (kép)
De kicserélése után sincs csak hangya háború.....?
(#) BarnaPili válasza Zseni hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Lapos,barna kerámiakondikat keress! Azok szoktak átvezetni. Ez egy elkó. A tuner lábain meg vannak a megfelelő feszültségek?

Helló Egy érdekes jelenségre lettem figyelmes, Megmozgattam az anntenna zsinórját ( mármint a tv-ben, nem a koaxt)
És néha van kép?
valami érintkezési hiba?
megnézem!
(#) zolika60 válasza Zseni hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

A koax csatlakozó forrasztás leválása lesz a bűnös.
(#) Zseni válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

nem de közelit kicserélem azegész vezetékelést meg a dugót utánna meglátjuk
(#) moltam válasza Zseni hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Szerintem forrald át a tuner hangolófesz. lábát. Szerintem ennek a lábnak a rossz érintkezése okozhatta azt, hogy magától csatornátváltott.
(#) gyuri71 hozzászólása Márc 19, 2011 /

Sziasztok.
Van egy GALACTIC 21G180N készülékem egyik kikapcsolás után elkezdett füstölni és csattant egyet le szettem a hátulját és a hang IC körül elment 2 elko az a baj hogy nem látszik semmi rajta. Ha valaki tudna segíteni mitől lehet ez esetleg hol találhatok rajzot amin rajta vannak az alkatrész számozások. Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) Zseni válasza moltam hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

megvolt de valami tényleg a tunerreal lehet met hol van hol nincs kép!!???
De nem tudom mert egyszercsak ujjra hangya!!! Aztán nem!
De hiába mozgatom semmi mindjárt kiszedem és ujjra megnézem!
(#) biowizard válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Hát én ebben nem találtam az általad említett ic-t. TDA 7495 az van a rajz szerint de a tv-ben az egy 8 lábu ic.
Nem is ez a lényeg,hanem az,hogy kontakt hibás,de nem találom hol van szakadva.Csatolok egy részletet a rajzból és bekarikázom,hogy hol vélem a kontakt hibát,mert ha ott emelem kicsit akkor ha bekapcsolom szól,de ha el engedem elhallgat és hiába emelgetem,nem jön a hang vissza csak ha kikapcsolom és vissza.Gondolom valami védelem lehet benne.Ha van ötleted mi között mérjek azt szivesen venném.

hiba.JPG

(#) nagyimre10 válasza gyuri71 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Innen letöltheted a rajzot.http://elektrotanya.com/galactic_21g180n.rar/download.html
(#) moltam válasza Zseni hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Nemlehet, hogy a tuneren belül, ahol a lábak a nyákba vannak forrasztva, van kontakthiba?
(#) kadarist válasza biowizard hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

A hang-ic és környékének rajza.
(#) Zseni válasza Zseni hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Sziasztok egyenlőre befejeztem elfogyott az erőm!
De azért várom az ötleteket!
Köszi

Boldogult antenna szerelő koromból úgy rémlik, hogy a tuner bemenetén lévő csatlakozó közepe szokott kitörni a NYÁK-ból. Azért írtam előbb amit írtam. Megnézted nem kóvályog?
(#) Zseni válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

valami hasonló lessz a bünös.
holnap kiderül.
csak furcsa, hogy magától szállt el.....

No de kellett hozzá vagy 20 év. Lehet, hogy van az 30 is?
(#) biowizard válasza kadarist hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Szia.Hidd el ezt én is megtaláltam a rajzon,de a tv-ben nem.Nekem az ic 801 helyett egy tranzisztor van benne,de még az alaplapi rajzon sem találom.Amit feltettem képet az elöző hsz-ben ott van a kontakt hiba,csak nem találom,hol van szakadás.Nekem az alaplapi rajzon lévő ic ami ic 1001-el van feltüntetve annak a környékén van a szakadás valahol.Ha az ic lábához hozzáteszem mérőműszer com érintkezőjét akkor újraindul a tv.
(#) BarnaPili válasza biowizard hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Melyik gépről van most itt szó?Amit te bekarikáztál,az a táp primer oldalára mutat.Annak nem sok köze van ahhoz,hogy van-e hang vagy nincs.A műszerzsinórral óvatosan nyúlkálj,ha be van kapcsolva a TV.Nehogy elpusztítsd a tápot.
István
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Szia nem tudok be menni a servise-be ,mert a távirányito nem az eredeti ,csak a normál menűig ,jobban nem tudok be menni a rendszerbe .Ha be irom ezeket a számokat ugy változik a csatorna is .
(#) zozi83 hozzászólása Márc 20, 2011 /

Sziasztok!

Szeretnék segitséget kérni egy ORION T2835 tipusú tv- vel kapcsolatban!
A hiba úgy kezdődött, hogy bekapcsoltam a készüléket és hangot hallottam , de kép nem volt rajt. Majd egyszer csak megjelent a kép is, hol piros hol pedig kék volt rajta minden. Most ott tart, hogy túl piros a kép a menüje eddig zöld volt most kékes, néha meg visszajön minden eredeti szinekben pár percig és újra piros kék. A bekapcsoláskor kb 2 perc után lesz kép.

Ez ügyben szeretnék segitséget kérni!
Hegesztőgépek, inverterek javitásával foglalkozom, nem idegen számomra az elektronika, de a tv-nket eddig csak nézni kellett.

Üdv: Zoli
(#) BarnaPili válasza zozi83 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Amit leírtál,az alapján a zöld szín maradozik ki.Vedd le a hátulját,és óvatosan kopogtasd át egy szigetelt csavarhúzó nyelével a panelokat.A képcső végén lévőt csak módjával.Szerintem kontakt hiba lesz.
István
Következő: »»   464 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem