Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Kutya legyek ha ezen a rajzon megtalálom a hang ic-t.Nézd meg te is légyszi.A SCHNEIDER TEVION CHASSIS TV-17 a rajza.
Köszi.Tevion
Szia !
A lemágnesező rész rossz, általában a PTK megszakad vagy zárlatos lesz, cserélni kell. Ez a lemágnesező tekercsnek ad feszültséget, ami a képcső körül van rögzítve. Általában 3-lábú alkatrész, de 2-lábú is létezik. Üdv.: moele
Itt megtalálod a 2-3 lábú PTK-t is . Ezek fekete színűek, de van fehér színűben is. Azért küldöm ezt a linket, hogy könnyebben be tudd azonosítani az alkatrészt ! Bővebben: Link
Oké tudom mék alkatrészröl beszélsz, most megyek és ki cserélem, oszt meg lásuk. Köszi a segitséget.
ok!
Köszi. de akkor mitől lehet? a fesz jónak tűnik, de egy ujjab jelenség kb 1 órán át volt kihúzva és utánna müködött igaz hogy csak az 1 es mert a többi sisterékelt de az tisztán ment kb 2-3 percig! már azt hittem jó de nem? Más ötlet esetleg? Ja és ujjraforrasztgattam az összes barna lábat. Köszi
Király, az volt a baja müködik tökéletesen, örök hálám tesó.
Nagyon szívesen segítek és örülök , hogy jó lett !
Üdv.: moele
Találhatóak a gépben mindenütt barna sazínű kerámiakondik.Ezek szeretnek átvezetni,lehúzni a feszt.Nézd meg a hangolókörben és az AFC körben ezeket.Ha páka heggyel melegíted,akkor mászkálnia kell.
Onnan nem bírtam leszedni,mivel ma már kettőt töltöttem,de másonnan lejött.Én ahogy nézem egy TDA7295 lesz a hangvégfok IC.A 10-es láb a mute.
Találtam egy kondit (kép)
De kicserélése után sincs csak hangya háború.....?
Lapos,barna kerámiakondikat keress! Azok szoktak átvezetni. Ez egy elkó. A tuner lábain meg vannak a megfelelő feszültségek?
Helló Egy érdekes jelenségre lettem figyelmes, Megmozgattam az anntenna zsinórját ( mármint a tv-ben, nem a koaxt)
És néha van kép? valami érintkezési hiba? megnézem!
A koax csatlakozó forrasztás leválása lesz a bűnös.
nem de közelit kicserélem azegész vezetékelést meg a dugót utánna meglátjuk
Szerintem forrald át a tuner hangolófesz. lábát. Szerintem ennek a lábnak a rossz érintkezése okozhatta azt, hogy magától csatornátváltott.
Sziasztok.
Van egy GALACTIC 21G180N készülékem egyik kikapcsolás után elkezdett füstölni és csattant egyet le szettem a hátulját és a hang IC körül elment 2 elko az a baj hogy nem látszik semmi rajta. Ha valaki tudna segíteni mitől lehet ez esetleg hol találhatok rajzot amin rajta vannak az alkatrész számozások. Segítségeteket előre is köszönöm!
megvolt de valami tényleg a tunerreal lehet met hol van hol nincs kép!!???
De nem tudom mert egyszercsak ujjra hangya!!! Aztán nem! De hiába mozgatom semmi mindjárt kiszedem és ujjra megnézem!
Hát én ebben nem találtam az általad említett ic-t. TDA 7495 az van a rajz szerint de a tv-ben az egy 8 lábu ic.
Nem is ez a lényeg,hanem az,hogy kontakt hibás,de nem találom hol van szakadva.Csatolok egy részletet a rajzból és bekarikázom,hogy hol vélem a kontakt hibát,mert ha ott emelem kicsit akkor ha bekapcsolom szól,de ha el engedem elhallgat és hiába emelgetem,nem jön a hang vissza csak ha kikapcsolom és vissza.Gondolom valami védelem lehet benne.Ha van ötleted mi között mérjek azt szivesen venném.
Innen letöltheted a rajzot.http://elektrotanya.com/galactic_21g180n.rar/download.html
Nemlehet, hogy a tuneren belül, ahol a lábak a nyákba vannak forrasztva, van kontakthiba?
A hang-ic és környékének rajza.
Sziasztok egyenlőre befejeztem elfogyott az erőm!
De azért várom az ötleteket! Köszi
Boldogult antenna szerelő koromból úgy rémlik, hogy a tuner bemenetén lévő csatlakozó közepe szokott kitörni a NYÁK-ból. Azért írtam előbb amit írtam. Megnézted nem kóvályog?
valami hasonló lessz a bünös.
holnap kiderül. csak furcsa, hogy magától szállt el.....
No de kellett hozzá vagy 20 év. Lehet, hogy van az 30 is?
Szia.Hidd el ezt én is megtaláltam a rajzon,de a tv-ben nem.Nekem az ic 801 helyett egy tranzisztor van benne,de még az alaplapi rajzon sem találom.Amit feltettem képet az elöző hsz-ben ott van a kontakt hiba,csak nem találom,hol van szakadás.Nekem az alaplapi rajzon lévő ic ami ic 1001-el van feltüntetve annak a környékén van a szakadás valahol.Ha az ic lábához hozzáteszem mérőműszer com érintkezőjét akkor újraindul a tv.
Melyik gépről van most itt szó?Amit te bekarikáztál,az a táp primer oldalára mutat.Annak nem sok köze van ahhoz,hogy van-e hang vagy nincs.A műszerzsinórral óvatosan nyúlkálj,ha be van kapcsolva a TV.Nehogy elpusztítsd a tápot.
István
Szia nem tudok be menni a servise-be ,mert a távirányito nem az eredeti ,csak a normál menűig ,jobban nem tudok be menni a rendszerbe .Ha be irom ezeket a számokat ugy változik a csatorna is .
Sziasztok!
Szeretnék segitséget kérni egy ORION T2835 tipusú tv- vel kapcsolatban! A hiba úgy kezdődött, hogy bekapcsoltam a készüléket és hangot hallottam , de kép nem volt rajt. Majd egyszer csak megjelent a kép is, hol piros hol pedig kék volt rajta minden. Most ott tart, hogy túl piros a kép a menüje eddig zöld volt most kékes, néha meg visszajön minden eredeti szinekben pár percig és újra piros kék. A bekapcsoláskor kb 2 perc után lesz kép. Ez ügyben szeretnék segitséget kérni! Hegesztőgépek, inverterek javitásával foglalkozom, nem idegen számomra az elektronika, de a tv-nket eddig csak nézni kellett. Üdv: Zoli
Amit leírtál,az alapján a zöld szín maradozik ki.Vedd le a hátulját,és óvatosan kopogtasd át egy szigetelt csavarhúzó nyelével a panelokat.A képcső végén lévőt csak módjával.Szerintem kontakt hiba lesz.
István |
Bejelentkezés
Hirdetés |