Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   472 / 1274
(#) skarlik válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

Egy pill

Thomson.29dx410.Van másik szám is.Ha jólátom:464/icc20en!
(#) fredee4444 hozzászólása Ápr 7, 2011 /

Sziasztok.

Egy problémban kérném a segítségeteket. Adott egy Thomson 21MHN300 (chassis: ETC009) tv. Bekapcsolás után 1 másodpercre elojon a kép, utána kikapcsol a tv. Harmadik bekapcsolás után nem kapcsol már ki, órákig megy rendesen. Eleinte akármennyi bekapcsolás után sem maradt bekapcsolva. A bemeneti puffert, PTC-t kicseréltem, ezután már 3. bekapcsolás után ugy maradt. Gondolom valaminek fel kell egy kicsit hevulnie a készulékben, hogy aztán mukodjon, csak nem tudom mi az. A tápkondikat átnéztem, azok rendben. Van valakinek esetleg otlete? Koszi

ETC009.pdf

(#) Swedhart válasza fredee4444 hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

A kis tápkondikat is cseréld ki ujjakra azok szivatnak tutira.
(#) skarlik válasza fredee4444 hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

A sorkimenő környékén nézd át a forrasztásokat.Ott lessz a baj.Sok tomsont javítottam ilyen hibával
(#) fredee4444 válasza fredee4444 hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

Koszi a tippeket Swedhart és Skarlik, holnap még megnézem mindkét variciót.
(#) skarlik hozzászólása Ápr 7, 2011 /

(#) kadarist válasza skarlik hozzászólására (») Ápr 7, 2011 / 1

Nem tudom, hogy mennyire érthető a leírás: Bővebben: Link

Kösz.idáig még nemértek belőle semmit,majd holnap megnézem,mit is ír
(#) kadarist válasza skarlik hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

Kapcsold stand-by-ba a készüléket, majd nyomd meg egyszerre a Vol- és a Prg- gombolat a lészüléken. Kb. 8 másodperc nyomás után elindul a készülék a szervíz-módban. Innentől kezdve a távirányítóval kell operálni. A kilépés az "exit" gombbal történik. Innen letöltheted a bővebb szervízleírást. A letöltés két részből áll (0, 1). A menü "Geometry" szekciójában kell állítani, de lehet konkrét képcsőtípust is megadni a "Tube" résznél.

Már értem.hangerő minusz,és léptető minuszt kell nyomva tartani 8másodpercig bekapcsoláskor.Hát kiváncsi vagyok rá.
(#) bihari laci hozzászólása Ápr 8, 2011 /

SZiasztok , szeretnék segitcséget kérni ,egy Daewoo 14q3 model tv-vel kapcsolatban elakadtam ,a probléma az hogy néha kell 2-5 perc hogy be kapcsolás után képet adjon,mit kellene még kl cserélni?Amig nincs kép a hanszoroba halk pukkanás halaccik és nincs meg a 185v - sem ,ha meg jött a kép utánna ok minden .
(#) skarlik válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /

Üdv.Jólett.Mindent lehet álítani.Igazából minden tévének van szervízmenűje?
(#) kadarist válasza skarlik hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /

Nem mindegyiknek, csak a OSD-s típusoknak van, de azok között is csak az újabbaknál van viszonylag intelligensebb rendszer.
(#) skarlik válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Üdv.Azt hittem majdnem mindegyiknek van.Főleg bekóknak,mert azon sincs poti.Köszi szépen segítséget.Bár valaki engem figyelmeztetett,hogy nemtalál egy szót,mivel csak esténként vagyok a gép előtt,és most van időm írkálni.Egyébként köszönöm nélkűl nemtávozok egy témánál.34éves létemre nemvagyok hülyegyerek.Ez nemneked szól!(csak aki figyelmeztetett.)
(#) kadarist válasza skarlik hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Szia!
Én meg írnám, hogy "szívesen", de engem meg ezért figyelmeztettek.
(#) Swedhart válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

És azon hogy "szivesen"mi a szabálytalan?Engem meg a "munkakerülőkért" figyelmeztettek.Javasolnám inditsunk figyelmeztetettek cimel topikot
(#) skarlik válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Szia.Szóval téged is figyelmeztettek.
(#) skarlik válasza skarlik hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Persze ,nincs itt semmi baj.
(#) gkozak hozzászólása Ápr 10, 2011 /

Sziasztok!
Kisebb problémám akadt a TV-mel, a rövid story:

UPC mediaboxon nézném az adást, de lilás-rózsaszínes a kép. Mediabox csere, scart kábel csere, upc-s szerelő szerint a Tv-m scart csatija hibás, mert a kábelt közvetlenül a TV antenna csatlakozójába dugva meg tökéletes a kép.

Kérdéseim: 1. Scart csatlakozó javítható-e? 2. Valóban az a ludas?

Előre is köszönöm a válaszokat!!! Üdv,gkozak
(#) kowi válasza gkozak hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Scart-ra próbáltál mást rákötni? pl:dvd
(#) moltam válasza gkozak hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Lehet, hogy csak a csati egyik forrasztása engedett el.
(#) gkozak válasza kowi hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Igen még a mediabox bekötése előtt és akkor jól működött minden. Egy baj van, hogy elvittem szervízbe a dvd lejátszómat és nem tudom most kipróbálni.
Egyébként, ha a scart probléma van, akkor a dvd rákötése esetén is fenn kell, hogy álljon a színhiba, ugye?
(#) gkozak válasza moltam hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Szia!

Levettem a TV hátulját, de nem láttunk a párommal bármi erre utaló jelet, de lehet, hogy rossz helyen néztem!?

Köszönöm az eddigi gyors válaszokat kowinak és moltamnak!

Egyébként javítható/cserélhető a scart csati a TV-ben? Vagy vmi más probléma lesz?
(#) kowi válasza gkozak hozzászólására (») Ápr 10, 2011 / 1

Cserélhető a scart. ennyibe kerül: http://www.hqelektronik.hu/info/hu/scart_17.html
de valamit próbálj rákötni a scart-ra vagy egy fényképet tegyél fel a panel aljáról ahol a scart van. óvatosan nyúlkálni mert belül még kihúzott állapotba is jelen van a nagyfeszültség.De még olyat nem láttam hogy a csatlakozó romlik el.
(#) gkozak válasza kowi hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Ezt azért nem gondoltam volna, hogy kihúzott állapotban nagyfeszültség érhet...uff ez kemény!

Köszi, hogy szóltál! :yes:

Hétfőn vagy kedden visszakapom a dvd lejátszót és azt kipróbálom, illetve ha nem lesz jó, akkor teszek fel képet!

Egyébként szükséges szerelő a scart cseréjéhez?
(#) fredee4444 hozzászólása Ápr 10, 2011 /

Sziasztok.

Tegnapelott irtam egy Thomson tv-vel kapcsolatban (itt #964250). Nos a probléma ugyanugy fennáll, átnéztem a tápban, a sorkimenonél és a kitékítésnél az osszes kondit, átnéztem a forrasztásokat, amit rossznak találtam, átforrasztottam, de semmi változás. Figyeltem a feszultségeket, hogy kikapcsolás elott, nem-e csokkenik valamelyik, de semmi - kikapcsolásig stabilak, szerintem nem azokkal lesz a gond. Az az érdekes, hogy mindig harmadszorra kapcsol be, ez jelenthet valamit. Utána, mikor elindul, kikapcsolom, majd be, ezután is simán elindul elsore... Ha ugy fél óráig nem kapcsolom be és ezután próbálom, megint csak 3x-ra kapcsol be. Tanácstalan vagyok, még nem találkoztam ilyennel. Aki tud, segítsen légyszi. Koszonom
(#) kadarist válasza fredee4444 hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Szia!
Cseréltél elektrolitkondenzátorokat a tápegységnél?
(#) BarnaPili válasza bihari laci hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Elkókkal kezdd a javítást.Főleg a tápban.
(#) fredee4444 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Csak a bemeneti puffert cseréltem ki, a tobbit csak mértem.
Következő: »»   472 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem