Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   569 / 1274
(#) kadarist válasza karaszbandi hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Hát, ennyit sikerült összekaparni egy perc alatt a netről. Folytassa más....
(#) judas545 válasza karaszbandi hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Én nem tartok senkit nagyképűnek, sőt. Elismerem, hogy nem lehet 2 perc alatt megtanulni tv-t javítani és hogy a megfelelő szaktudás nélkül lehet csak kínlódás a javítás. De képes vagyok tanulni ebben is mert érdekel és megszeretném oldani a problémát ha képes vagyok rá, nincs mögöttem több tíz év szaktudás de akinek tövv van mint nekem azoknak a tanácsát szívesen veszem. Bátorkodom majd feltenni a többi kérdésem is ha elakadok.
(#) Moderátor hozzászólása jvc174 hozzászólására (») Jan 6, 2012

(#) gabi20 hozzászólása Jan 6, 2012 /

Sziasztok van egy OVP CTV2177 televízióm. A probléma vele az hogy egy idő után - gondolom miután felmelegszik - elég furcsa hangot ad ki, mint amikor egy ventilátor rotorja ki van kopva és rázkódik, venti persze nincs benne. Valahonnan a képcső környékén jön létre ez a zaj ami elég zavaró tud lenni. Van valakine valami ötlete?
(#) lig hozzászólása Jan 6, 2012 /

sziasztok.
Szeretném letiltani a Samsung SyncMaster P2470HD monitor távirányító érzékelőjét. Van mellette egy másik Samsung tv és amikor csatornát vált a család az én monitorom is csatornát vált. Roppant idegesítő. Próbáltam megkeresni a monitoron az érzékelőt és eltakarni, de nem sikerült.
Esetleg szerviz menüben. Van valakinek ötlete?
(#) kadarist válasza lig hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Szia!
Ha nem tudod letakarni, akkor forraszd ki az infraérzékelőt. Szervízmenüben nem szokott távirányítás-letiltás lenni.
(#) karaszbandi válasza gabi20 hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Egyszet találkoztam egy olyannal, hogy az elérítő alatt voltak felragasztva valami műanyag csíkon mágnesek. na ennek a ragasztása engedett és rángatta a függőleges.
Kicsit érdekes volt megtalálni.
(#) bbazs hozzászólása Jan 7, 2012 /

Sziasztok!

Minimálisan értek a tvkhez, körülbelül annyit hogy egy pupos kondit ki tudok cserélni.
Szóval van egy philips tv-m ami a napokban rendesen működött, de pár napja elkezdett zúgni a képcsőnél, vagy annak környékén, ma szétszedtem, hogy kiporoljam, megnézzem a csatlakozásokat, honnan jön a zaj.
Ciripelő, recsegő, zúgó hangot ad, a képe kitűnő, minden csatornát befog, viszont mindegyiken máshogy "recseg", av csatornákon is.
Csináltam egy rövid videót is fényképezőgéppel, ami sajnos rossz minőségű, de talán lehet rajta hallani valamit, párszor ki be huztam az antennát rajta, aszerint változik a ciripelés is.
Ha tud valaki segítsen légyszíves, hogy mi lehet a baja.
Köszönöm előre is!
(#) karaszbandi válasza bbazs hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Azt látom, hogy szép az eltérítő tekercs, de a fene se kíváncsi rá.

Keress benne kiszáradt kondikat. Talélni fogsz, de nem biztos, hogy púpos! Az nem teve.

ESR mérőt neki és megkeresni a rosszakat és csere.
(#) tripponlaci hozzászólása Jan 7, 2012 /

Van egy Videoton C29S11 típusú tv-énk. A képernyőn színes körök jelentek meg, sáv szerűen középről kindulva.
A műsortól függetlenül végig ott maradnak, a színek pedig megbolondultak. Mi lehet a baja?
(#) kadarist válasza tripponlaci hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

A lemágnesezés romlott el, ezért keverednek a színek.
(#) deccser válasza elektromos hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Szia elektromos. Köszi a jótanácsot. Kicseréltem a kaszkádot, és beindult a tv. Tök normálisan megy, hiba megoldva.
(#) kadarist válasza deccser hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Tehát ezek szerint nem a sorkimenő trafó, hanem a feszültségsokszorozó volt a hibás.
(#) elektromos válasza deccser hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Azért a tápfeszeket is ellenőrizd le, nem árt meg neki.
(#) BarnaPili válasza bbazs hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Ilyennel már találkoztam én is.Az eltér szerelvény két oldalán van egy egy lemez,azoknak a ragasztása volt fölválva.Ilyesmit keress.
(#) bmajor hozzászólása Jan 7, 2012 /

Hello!

Van egy panasonic színes képcsöves tv-m. Az neki a hibája, hogy a kép felső részén egy 5 centis sávban csíkozódik a kép (leginkább olyan mintha nem aludna ki az elektronsugár sorvisszafutáskor, de a jelenség stabilan egy helyen jelentkezik) Találkozott már valaki hasonló hibával? Mi okozhatja?
(#) elektromos válasza bmajor hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

A függőleges részt nézd átt, ott szokott a hiba lenni. Általában elkok cseréjével meguszod, de ha az nem jön be, akkor függöleges IC csere.
(#) elektromos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Ez is függőleges hibának néz ki. Bár alig látni valamit a képen,olyan sötét
(#) BarnaPili válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

A képeltérítő IC melletti elkókat ellnőrizd,illetve cseréld ki.Azok szokták ezt a hibát előidézni.Milyen sasszi van benne?
(#) BarnaPili válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Az előbb hülyeséget beszéltem,ennek a gépnek tranzisztoros a képeltérítő(függőleges)végfokozata.Csatolok egy képet,azon bekarikáztam,mit kellene megnézni első körben.
(#) tripponlaci válasza kadarist hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Köszi.
Hogyan tudom megjavítani?
Vagy csak szerviz?
(#) kadarist válasza tripponlaci hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Ezt az áramtalanításos megoldást próbáltad? Ha kihűlés után sem lesz jó, akkor általában cserélni kell egy ilyen kinézetű (fekete vagy fehér) alkatrészt, a készülék hálózati részénél.
(#) tripponlaci válasza kadarist hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Köszi a választ.
A probláma nem új kelletű, legalább egy éve rossz a készülék (e miatt) így kikapcsolva állt. De előtte töbször is ki-be kapcsolgattam, mivel próbáltam, hogy
mi lehet a baja.
Én nem értek annyira az elektronikához.
Ez kihúzható és cserélhető, vagy forrasztani kell?
(#) granpa válasza tripponlaci hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Helló! Könnyen megtalálod, kiforrasztod, és újat bele. Ezt még én is megcsináltam, pedig nem értek a TV-hez.
(#) bmajor válasza elektromos hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Köszi a választ, amint tehetem belenézek majd.
(#) luluzulu hozzászólása Jan 8, 2012 /

Sziasztok.

Van egy Tv. Valamikori Yugosláviában készítették elméletileg Philips licens alapján. A probléma az vele hogy gondol egyet és az UHF-en lévő adások elmennek.
Ez a bekapcsolástól számított 10-15 perc után bekövetkezik. Aztán addig nem jönnek vissza még ki nem kapcsolom és várok rá 2-3 órát aztán 10-15 percig megint jó. Mi lehet a gond előre is köszönöm a segítséget
(#) jdani hozzászólása Jan 8, 2012 /

Hali. Egy Tesla 4445A típusú TV. Bekapcsolom, és csak sípol mint minden TV, és ennyi. Semmi kép. Szétkaptam átnézni, hátha vlami szemel látható baja van, de sokra nem mentem A trafó előtti részébe van egy kis forrasztás, kis elektrolit volt cserélve. A táp után vannak forrszemek és vonalak ahol a nyák enyhén feketés. A trafórol egy helyen jön egy ellenállás, sorba fele dióda. A forrszemek körül kicsit feketés, de az alkatrészek nem, és nem is hibásak, kimértem. Ez megy egy LM317es stabilizátorba, az se hibás. A stabilizátor kimenete megy ebbe az ICbe. A képen megjelölt 1, az IC egyes lába. A 3as lábán vana kimenet, amin egy ellenálás és kondi van. Az ellenállás forrszemei feketések, de az ellenálás értéke hibátlan. Az megy egy tranyóba, és a tranyó kimenete a tekercsekre és stb.
Találtam még egy ilyen linket, van ott is egy pár fotó.
(#) gaben62 válasza jdani hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Zárlatot keressél már, a szekunder oldalon lehetőleg.
A primer ok. más különben nem sípolna.
A kondiknak semmi köze a hibához, inkább stabilizátor után , vagy pedig sorkimenő és környéke.
Ahol gyenge átégett a panel-forrasztás, ott forraszd át, folyasztószert ne sajnáld.
Üdv.
(#) jdani válasza gaben62 hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Sípolás alatt azt értem, hogy a magasfeszültségű trafó, mind minden egyes TV nél sípol bekapcsoláskor, és működéskor. A sorkimenőt átforrasztottam.
(#) roymen hozzászólása Jan 8, 2012 /

Sziasztok! Egy sony kv29b5 felélesztésében kérnék segítséget.Ha bekapcsolom a tv-t semmi képet nem ad,relé behúz és halk kattogás hallatszik a sorki felől. Kondik cserélve primer,secunder oldalon,sortranyó cserélve.Mi lehet a baja?
Következő: »»   569 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem