Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
sziasztok!
LG RE39NZ40RB van egy ilyen projektoros tv, konvergencia állításnál csak progressive 50hz módban tudom tologatni(v/H) SHIFT, viszont 100hz váltott soros módban nem lehet pozicionálni csak pontokban lehet állítani a konvergenciát. Mi lehet a hiba vagy máskép állítani?
Ezt a csatolt sorvégtranszformátor már nem teheted át.
Hát éppen lehetett mert 15 éve a padláson porosodott lehet hogy volt a közelében mágnes. Hogy lehet ezeket ki mágnesezni?
Javítsd meg a lemágnesező áramkört. Ez a középső tápegységpanelen található.
Lehet hogy,hülyén hangzik de nekem a monitorom volt igy felették mellé a hangfalat és elég szépen nézett ki én egy vaslapot huzgáltam előtte megérte
mik vannak lemágnesező az a fehér kis műanyag vacak ugye?
szia kadarist! kösz az eddigi választ!
találtam a recor tipusu tv panelén egy jelzést közvetlen a sorvég trafó mellet ellégé be van barnulva a jelzés ami az ellenáláson van 1R0 A PANELON J198 EZ MI LEHET SZERINTED??
Az 1R0 egy 1 ohm-os ellenállás, a "J" meg egy átkötést jelöl.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
Sziasztok !
Van egy Phillips 29PT5407/21 típusú 72cm-es crt tv-m ami bekapcsolás után pár mp-el állandóan kikapcsol, és csak többszöri kapcsolgatás után marad bekapcsolva, legutóbb a hetedik bekapcsolás után sikerült bekapcsolva maradnia. Amikor bekapcsolom csíkos, és torz a kép, később ez elmúlik. A másik gond, hogy a kép bal oldalán egy szabálytalan fekete sáv látható. ami a kép világos részeinek a "hatására" növekszik. Ha valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a baja megköszönném a válaszát! Üdv. Csaba
Szia!
Tele van kiszáradt elektrolitkondenzátorokkal a tápegységed. Cserélgess! A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
kicseréltem kicsivel jobb lett, de nem még mindig foltos. lehet még ezért valami felelős?
Kapcsold ki egy fél órára, majd indítsd be. Ha ezek után sem lesz jobb, akkor egy 50Hz-ről táplált elektromágnessel vagy tekerccsel le kell mágnesezni a képcsövet.
Reméljük jó lesz, holnap délután lesz csak beindítva. Ha esetleg nem lesz jó akkor úgy marad. Mert fogalmam nincs hogy kell egy 50Hz-ről táplált elektromágnessel vagy tekerccsel lemágnesezni a csövet :/ :S
Van egy TS 4327 TXT típusú tv-m. Az a baja, hogy hiányzik a kezelőegységről az előlapja, melyre a rá lennének írva, hogy melyik gomb mire való. Ha valakinek van ilyen TV-je, legyen szíves föltenni egy képet, vagy használati utasítást. Távirányítóm nincs hozzá, de majd szerzek.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2012
Emlékeim szerint az előlapon sincs semmi ami a gombok funkciójára utalna. Fényképezd le és tedd fel melyiket nem tudod mire való.
Üdv mindenki.
Van egy 72 centis Daewoo DTH-29G2K-100D tv-m. A képernyő tetején vízszintes csíkok vannak. Szeretném megcsinálni. Tudtok segíteni? Jól jönne egy kis tapasztalat.
A függőleges eltérítő IC környékén van pár elkó.Azokat gyomláld ki,és újra jó lesz.
István
Sziasztok!
72 cm-es Grundig tv, kb. 15-20 éves, amikor úgy tartja kedve magától bekapcsol. Persze max hangerőn és az utolsó csatorna megy. Azonnal nem lehet se csatornát váltani, se lehalkítani. Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? Mi lehet a megoldás? Előre is köszi!
Sziasztok!
55 cm-es Grundig tv, bekapcsol, az adás is bejön rajta, de ezen kívül mintha lefagyott volna. A kikapcsoló gombon kívül sem a csatorna váltó gombokra, sem a hangerő állító gombokra, sem a távirányítóra nem reagál egyáltalán. Mi lehet ilyenkor a hiba? És mi lehet rá a megoldás? Előre is köszi a segítséget!
Szia!
Mi a CUC-száma a készüléknek?
Kösd ki a főkapcsolón található indítási segédérintkezőt, mert lehet, hogy össze van radadva. Ezek után próbáld meg távirányítóval elindítani.
Arról a három egymás melletiről van szó: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
Sziasztok!
Volna tippje valakinek, hogy a Videoton TS2630 típúsú tv-n miért jelenik meg a felső részen fehér szaggatott csík, és vibrálás?Csatoltam egy képet róla. Köszi!
Szia Kadarist! Jó lett a tv csak annyi baja van hogy kicsit össze van ugorva a kép, de csak ha rádugom az antennára. Nem szórakoztam vele kicseréltem az egész vízszintes eltéritő panelt, de ugyan úgy nem jó Próbáltam állítani a két potin ami a kis panelen van nem változott. Pnel mellett van 2 kondi közte egy ellenállás azokat kicseréltem nem változott. Mi lehet a gondja?
Vízszintes irányban van összeugorva? Mi a típusa, TS...?
Szia!
Szegény öreg matuzsálem nem szereti a DVD lejátszó szedett-vetett sorszinkronjelét, ezért remeg a kép. A kép tetején lévő pontozást a képamplitúdó növelésével eltüntetheted.
Szeretnék az Infracolor 2000 (TS 4327 Sp) TV-re scart csatlakozót tenni. Teletext nincs benne, de az S-P modulon ott van a külső RGB jelek fogadására való bemenet. A szinkronjelet hova kössem? A hang is megoldható. Az átkapcsolást úgy oldanám meg, hogy a hátlapra szerelnék egy kapcsolót.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |