Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   668 / 1274
(#) marciart hozzászólása Szept 16, 2012 /

sziasztok!

LG RE39NZ40RB van egy ilyen projektoros tv, konvergencia állításnál csak progressive 50hz módban tudom tologatni(v/H) SHIFT, viszont 100hz váltott soros módban nem lehet pozicionálni csak pontokban lehet állítani a konvergenciát. Mi lehet a hiba vagy máskép állítani?
(#) kadarist válasza szalkagyuri hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Ezt a csatolt sorvégtranszformátor már nem teheted át.
(#) canon1990 válasza szalkagyuri hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Hát éppen lehetett mert 15 éve a padláson porosodott lehet hogy volt a közelében mágnes. Hogy lehet ezeket ki mágnesezni?
(#) kadarist válasza canon1990 hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Javítsd meg a lemágnesező áramkört. Ez a középső tápegységpanelen található.
(#) szalkagyuri válasza canon1990 hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Lehet hogy,hülyén hangzik de nekem a monitorom volt igy felették mellé a hangfalat és elég szépen nézett ki én egy vaslapot huzgáltam előtte megérte
(#) canon1990 hozzászólása Szept 16, 2012 /

mik vannak lemágnesező az a fehér kis műanyag vacak ugye?

Szerintem az lesz!
(#) szalkagyuri válasza kadarist hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

szia kadarist! kösz az eddigi választ!
találtam a recor tipusu tv panelén egy jelzést közvetlen a sorvég trafó mellet ellégé be van barnulva
a jelzés ami az ellenáláson van 1R0 A PANELON J198 EZ MI LEHET SZERINTED??
(#) kadarist válasza szalkagyuri hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Az 1R0 egy 1 ohm-os ellenállás, a "J" meg egy átkötést jelöl.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
(#) fcsabba1 hozzászólása Szept 16, 2012 /

Sziasztok !
Van egy Phillips 29PT5407/21 típusú 72cm-es crt tv-m ami bekapcsolás után pár mp-el állandóan kikapcsol, és csak többszöri kapcsolgatás után marad bekapcsolva, legutóbb a hetedik bekapcsolás után sikerült bekapcsolva maradnia.
Amikor bekapcsolom csíkos, és torz a kép, később ez elmúlik.
A másik gond, hogy a kép bal oldalán egy szabálytalan fekete sáv látható. ami a kép világos részeinek a "hatására" növekszik.
Ha valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a baja megköszönném a válaszát!
Üdv. Csaba
(#) kadarist válasza fcsabba1 hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Szia!
Tele van kiszáradt elektrolitkondenzátorokkal a tápegységed. Cserélgess!
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
(#) canon1990 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

kicseréltem kicsivel jobb lett, de nem még mindig foltos. lehet még ezért valami felelős?

Kapcsold ki egy fél órára, majd indítsd be. Ha ezek után sem lesz jobb, akkor egy 50Hz-ről táplált elektromágnessel vagy tekerccsel le kell mágnesezni a képcsövet.
(#) canon1990 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Reméljük jó lesz, holnap délután lesz csak beindítva. Ha esetleg nem lesz jó akkor úgy marad. Mert fogalmam nincs hogy kell egy 50Hz-ről táplált elektromágnessel vagy tekerccsel lemágnesezni a csövet :/ :S
(#) kérdező hozzászólása Szept 18, 2012 /

Van egy TS 4327 TXT típusú tv-m. Az a baja, hogy hiányzik a kezelőegységről az előlapja, melyre a rá lennének írva, hogy melyik gomb mire való. Ha valakinek van ilyen TV-je, legyen szíves föltenni egy képet, vagy használati utasítást. Távirányítóm nincs hozzá, de majd szerzek.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2012
(#) zolika60 válasza kérdező hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

Emlékeim szerint az előlapon sincs semmi ami a gombok funkciójára utalna. Fényképezd le és tedd fel melyiket nem tudod mire való.
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

Szia!
Erre gondolsz? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2012
(#) Lee táborZo hozzászólása Szept 18, 2012 /

Üdv mindenki.

Van egy 72 centis Daewoo DTH-29G2K-100D tv-m.

A képernyő tetején vízszintes csíkok vannak. Szeretném megcsinálni. Tudtok segíteni? Jól jönne egy kis tapasztalat.
(#) BarnaPili válasza Lee táborZo hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

A függőleges eltérítő IC környékén van pár elkó.Azokat gyomláld ki,és újra jó lesz.
István
(#) bootscode hozzászólása Szept 18, 2012 /

Sziasztok!
72 cm-es Grundig tv, kb. 15-20 éves, amikor úgy tartja kedve magától bekapcsol. Persze max hangerőn és az utolsó csatorna megy. Azonnal nem lehet se csatornát váltani, se lehalkítani. Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? Mi lehet a megoldás? Előre is köszi!
(#) kérdező válasza kadarist hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Köszi ezt kerestem.
(#) Morelight hozzászólása Szept 19, 2012 /

Sziasztok!

55 cm-es Grundig tv, bekapcsol, az adás is bejön rajta, de ezen kívül mintha lefagyott volna. A kikapcsoló gombon kívül sem a csatorna váltó gombokra, sem a hangerő állító gombokra, sem a távirányítóra nem reagál egyáltalán. Mi lehet ilyenkor a hiba? És mi lehet rá a megoldás?

Előre is köszi a segítséget!
(#) kadarist válasza Morelight hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Szia!
Mi a CUC-száma a készüléknek?
(#) Morelight válasza kadarist hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

CUC 2003 GCH45
(#) kadarist válasza Morelight hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Kösd ki a főkapcsolón található indítási segédérintkezőt, mert lehet, hogy össze van radadva. Ezek után próbáld meg távirányítóval elindítani.
Arról a három egymás melletiről van szó: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
(#) kolja28 hozzászólása Szept 19, 2012 /

Sziasztok!
Volna tippje valakinek, hogy a Videoton TS2630 típúsú tv-n miért jelenik meg a felső részen fehér szaggatott csík, és vibrálás?Csatoltam egy képet róla.
Köszi!

P9190109.JPG

(#) canon1990 válasza canon1990 hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Szia Kadarist! Jó lett a tv csak annyi baja van hogy kicsit össze van ugorva a kép, de csak ha rádugom az antennára. Nem szórakoztam vele kicseréltem az egész vízszintes eltéritő panelt, de ugyan úgy nem jó Próbáltam állítani a két potin ami a kis panelen van nem változott. Pnel mellett van 2 kondi közte egy ellenállás azokat kicseréltem nem változott. Mi lehet a gondja?
(#) kadarist válasza canon1990 hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Vízszintes irányban van összeugorva? Mi a típusa, TS...?
(#) kadarist válasza kolja28 hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Szia!
Szegény öreg matuzsálem nem szereti a DVD lejátszó szedett-vetett sorszinkronjelét, ezért remeg a kép. A kép tetején lévő pontozást a képamplitúdó növelésével eltüntetheted.
(#) kérdező hozzászólása Szept 19, 2012 /

Szeretnék az Infracolor 2000 (TS 4327 Sp) TV-re scart csatlakozót tenni. Teletext nincs benne, de az S-P modulon ott van a külső RGB jelek fogadására való bemenet. A szinkronjelet hova kössem? A hang is megoldható. Az átkapcsolást úgy oldanám meg, hogy a hátlapra szerelnék egy kapcsolót.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
Következő: »»   668 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem