Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ilyen képet produkál. Második képen látszik, hogy milyennek kellene lenni.
Szia!
Valamit elforrasztottál a képcsőpanelen. Ha a villogásos időszakban jók voltak a színek, akkor a forrasztásnál történt valamilyen mellényúlás.
Szerintem fel van mágnesezve a képcső. Ki kellene cserélni azt a lemágnesező PTK-t (fekete kis kocka a 220 V panelre jövő részén) Nekem úgy tűnik, hogy alapban az a baja. Nem árt többször lemágnesezni. Vagyis, ha kicserélted, akkor kapcsold be, működjön 2-3 percet. Utána kapcsold ki, várj fél órát, majd újra kapcsold be. (A PTK-nak le kell hűlnie fél óra alatt, ezért kell várni vele.) Ha ezt megtetted, akkor lehet folytatni a dolgot. A PTK kb. 600 Ft.
Hangszóró ne legyen a TV közelében! (legalább 2 méterre legyen, ha van) A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
Szia! Kínomba próbáltam már, de nem jött be. Ez olyan mintha a zöld szín áthúzna mindenen. Hangyaháborúban meg rózsaszínes a kép, de ez a képen annyira nem látszik.
Szia! Ilyen zöldes volt a villogásos időszakban is. Csak nem vettem róla tudomást, mert azt hittem szépen beáll, miután megszűnik a hiba. Nagymuterom tévéje is ilyen. Bekapcsolom és pár másodperc múlva gyönyörű a képe.
Szia! Ilyen zöldes volt előtte is, csak nem vettem róla tudomást mert azt hittem a villogó hiba után szépen beállnak majd a színek.
Esetleg meg tudod mondani a sassziszámát?
Samsung Hitron Black remélem valamit segít, ha nem akkor délután meg tudom mondani a számát vagy próbálok keresni a neten egy ilyen tv-t aminek lefotózták a hátulját
A panelszámára vagyok kíváncsi,ez alapján könnyebben meg lehet találni a kapcsolási rajzát.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
Egyéb típusszámra utaló feliratokat nem találni rajta sehol?
Nem egészen, de találtam képet a belsejéről a telefonomba.
S15A korábban küldött számok mellett van más nincs. :/
Második kép az. Annyi eszem nem volt hogy lejjebb görgessek
Ha minden igaz a képcsőpanelen van egy IC501 pozíciószámú IC (TDA6107),ekörül átvizsgáltad az alkatrészeket (diódákat,ellenállásokat,stb)?Ha nem akkor tedd meg.
Átnézem őket amint végeztem megírom mire jutottam.
Ennek volt zavaros a képe addig, amíg fel nem tetted a tuner fedőlemezét? Olyan ez a tévé, mint az álatorvosi ló, mindentéle hibát meg lehet lelni benne.
Egyébként ha esetleg van szkópod,akkor megspórolhatsz magadnak sok ki/beforrasztgatást és méricskélést.
Én levenném a színtelítettséget fekete-fehérre, és megnézném, hogy akkor milyen képet mutat. Ha a fekete-fehéren "úszik" különböző színű átmenet, akkor megnézném a lemágnesező tekercset, nem-e szakadt, kap-e áramot bekapcsoláskor, PTK felmelegedett-e bekapcsolás után (persze kihúznám a konnektorból, mielőtt matatok a PTK körül), nem-e zárlatos a lemágnesező tekercs. Én annyi mindennel találkoztam már, hogy a lemágnesező tekercs hibát sem zárnám ki. Ha ezek mind jónak tűnnek, akkor mehetünk tovább a színvégfokra.
Igen ez volt az. Szerencsétlennek a torka véres. Úgy kaptam ingyen. Előző gazdi szanaszét törte gondolta ha üti vágja attól megjavul :/ . Van két kondi a képcső panelon kb ki f...ták a belüket. Kicseréltem őket gyönyörű tiszta a kép, de újra villog.. mondjuk nem folyamatosan mint korábban.
Nem lehet, hogy a képcsőpanelen levő Ic akar behányni?
Színhiba megoldódott két kondi kilehelte a lelkét a képcső panelon. Kicseréltem őket most gyönyörű tiszta a kép, de visszajött az alap hiba, hogy villog. Most annyival jobb, hogy nem folyamatosan villog. Nem lehet, hogy a képcső panelen levő Ic akarja megadni magát?
Képcső fűtés folyamatosan van.
Sziasztok! Egy TV-vel kapcsolatos hiba miatt kérném a segítségeteket, s várom mielőbbi tanácsotokat. Egy LG 32LB75 LCD televízió bekapcsoláskor hibátlan kép van rajta, de egy idő után elkezd villogni a kép kb 30-45 perc elteltével. Hibás púpos kondenzátort nem látok a paneleken. Ha valakinek lenne egy jó ötlete, hogy mit nézzek meg még rajta nagyon megköszönném. Üdv.
Szia!
Hogy kell érteni azt, hogy villog? Fekete lesz a kép a villogáskor vagy csak a fényerő változik?
A kép fekete lesz és aztán újra jó kép van, de a bemelegedés hatására egyre gyakrabban megy el a kép.
Gyenge minőségű forrasztások szoktak elengedni a melegedéstől. Már megint fel kell hoznom a hűtőspré fontosságát az ilyen láthatatlan eredetű hibák felderítésénél, de sajnos egyszerűbb megoldás nemigen van erre.
Köszönöm a választ. A kondenzátorokat már átforrasztottam, de ezek szerint még kutatni kell a nagyító alatt. A power panelon kicserélni a kondenzátorokat van értelme? A Main board javítása elég reménytelen így ránézésre, azon sok az SMD.
Viszont átgondolva a hibát az meg az utóbbi hibájára utal, mert van amikor nagyon bekockásodik a kép (mint amikor a szerkesztők így torzítják az arcokat) fekete képernyőn van kijelző világítás, inkább a video jel hiányzik csak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |