Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   713 / 1273
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Dec 16, 2012 /
 
Természetesen tartalmaz mindent, még a beépítési leírást is.
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Dec 16, 2012 /
 
Köszönöm a tájékoztatást, közben meg is találtam róla mindent! Még egyszer kössz!!
(#) mps válasza Bonanza02 hozzászólására (») Dec 16, 2012 /
 
Szia!
Most volt időm... Cseréltem őket (is), meg is oldódott!
Köszönöm a segítséget!
(#) mps válasza mps hozzászólására (») Dec 16, 2012 /
 
Nos. Elkiabáltam, ment vagy két órát, aztán össze raktam, bekapcsoltam, de nem kapcsolt be.
A táp megy, legalábbis van 130V, 3,3V, a sorvégfok nem indul.
Kezdek megint tanácstalan lenni.
(#) apa70 hozzászólása Dec 17, 2012 /
 
sziasztok
Szeretnék tőletek segítséget kérni,a TV-mell kapcsolatban.Egy SEG 42" típusú televízióról lenne szó.belseje LG teljesen.és a tv tuner külön van a tévétől olyan mint egy beltéri! a szerelő szerint a képernyő része hibátlan valami a dobozban hibás ami állítólag vezérli a képernyőt,és minden funkcióját a képernyőnek!
A probléma úgy kezdődött hogy a TV bekapcsolásakor vibrált a kép,rendes és olyan negatív váltakozott! eleinte csak 10-20 másodperc.aztán ez az idő egyre többlet míg most már csak negatív és olyan pirosas! elvittem szerelőhöz de sajna fingja sincs mi lehet a hiba.
kapcsolási rajzot keres,de nem talál!

Ha valaki tudna segíteni kérlek írjatok! ha valami információra van szükség akkor csak szóljatok !

??? lehet-e a képernyőrészét más módon is használni???mert minden bemenet a külön dobozon van (pc,tv,euroszkárt stb stb)

köszönöm előre is
email:jmaklaga@gmail.hu a telszámom is meg adom ha arra van szükség
(#) kadarist válasza apa70 hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
Szia!
Mi a típusa (betű-szám) ennek a különc készüléknek?
(#) apa70 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
seg 42" plazma! a dobozon ez szerepel: vwb1110 ! a többit megnézem és írom is már is! pill.
(#) apa70 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
seg tokyo ennyi van csak a kijelző hátulján!
(#) kadarist válasza apa70 hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
Ebben az esetben nem tudunk konkrétan segíteni, de az biztos, hogy a tápegység elektrolitkondenzátorainak egységes cseréje gyakran csodákat művel.
(#) apa70 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
most beszéltem a szerelővel azt mondta azt már ki mérte!! Ő valami ic hibára tippel!de rajz nélkül tanács-talan!!! kérdezem én ????-nem lehetne valamilyen módon kiváltani a boxot mint ha egy monitor lenne ????
(#) apa70 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
ennyi sajna ! amit találtam!! és még annyi hogy LVDS-in kábelell müködik! lehet erre a kábelra valamilyen fordítót vagy át alakítót rakni hogy más képpen is müködjön,box nélkül?????????
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2012
(#) kadarist válasza apa70 hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
Valami ilyesféle LVDS meghajtópanel kellene, amivel ki lehetne szolgálni a kijelzőt.
(#) apa70 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
szép-szép ! de nálunk nem lehet kapni?? jóóó magyar forint-ért???
(#) kadarist válasza apa70 hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
Jó magyar forintért is beszerezhetőek ezek az univerzális, konfigurálható LVDS meghajtók. A szerelőd biztosan segít a megfelelő kiválasztásában. Bővebben: Link
(#) kovacspista válasza mps hozzászólására (») Dec 17, 2012 / 1
 
Ezek a csíkozások a függőleges eltérítés hibája. Ha sikerült ilyen gondot okozni , akkor nagy valószínűséggel az IC is károsodott. A csíkokat okozhatja még az IC tápja a sorkimenőről lejövő dióda és kondi. Lehet, hogy ezen hibák egyike vagy több hiba együttesen okozza a sorkimenő indulási gondját. Ha sorvég után felemeled a diódát, kiderül, hogy az eltérítésben van a gond vagy más a gond.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2012
(#) mps válasza kovacspista hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
Magyarul vegyem le a tápot a TDA-ról? Megpróbálom.
(#) mps válasza mps hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
Leszedtem. Indult is. Már nem is vagyok olyan biztos abban a múltkori hosszabbítóban, főleg, hogy jobb híján abból megy elég sok cucc azóta is.
(#) gabinjo hozzászólása Dec 17, 2012 /
 
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
van egy Sony KV 21T1K tévém. Bekapcsoláskor nincs kék szín. Néha megjavul aztán megint elmegy. Megnéztem a színpanelt kontakt hibát keresve, de nem találtam.
A képcső torkánál a 3 izzó szál mindig izzó állapotban, akkor is ha nincs kék szín.Lehet, hogy a színágyú szarakodik.Előre is köszönök minden segítséget és boldog ünnepeket mindenkinek.
(#) soos csaba válasza gabinjo hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
Szevasz!, a videófinálban a tranzisztorok(IC-k) lábait forraszd át és a nagyobb teljesítményű ellenállásokét is, ez a hiba kontóakt hibára utal.
(#) Kori27 hozzászólása Dec 17, 2012 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a fent említett LCD csoda javításában. A hiba az volt, hogy egyik napról a másikra egyszerűen nem kapcsolt be, előtte tökéletesen működött. Pár éve már három szervízben is járt, ahol azt mondták main board. Most a tulaj nekem adta, hogy kezdjek vele amit akarok, neki nem kell. Megnéztem, csak az infra szenzor ment benne tönkre (csak távval kapcsol be a dög, mert csak azon van power gomb ), most a power gombbal ki be kapcsol, de csak kék képernyőt ad, és semmi másra nem reagál, se a távon, se a tévén. Az elődeim egyike ügyesen tett is róla, hogy main baja legyen, mert az eeprom forrasztva volt, bár nem tudom mit kezdett vele, tartalmat sehol nem találni hozzá. Tettem bele üres eepromot, a jelenség ugyan az. Vagy lehet, hogy egyéb hiba okozta az IR halálát, és tönkretett mást is? A tápfeszek rendben, a panelon a stabok is. 12v 5v 3.3v stimm. Ha valakinek lenne ötlete, netán találkozott már ilyennel, nagyon megköszönném a segítségét.

Üdv
Kori
(#) Hodinka válasza Kori27 hozzászólására (») Dec 17, 2012 / 1
 
Szia!
Szerintem még érdemes lenne leellenőrizni,hogy a vezérlő processzor megkapja-e az órajelet.Kis szerencsével egy kvarc csere talán megoldja a problémát (bár gondolom a szervizben ezt vizsgálták elsőként).
(#) Kori27 válasza Hodinka hozzászólására (») Dec 18, 2012 /
 
Szia!
Szkópom nincs, milyen egyéb módon lehet ezt ellenőrizni? Esetleg ha kiveszem a kvarcot, és megpróbálom úgy is? Mert ha nem az a baja, akkor valószínűleg rosszabb lesz, nem? Más ötletem nincs. Ha a távot lekezeli (mert ugye bekapcsol), akkor elvileg kap órajelet, nem? Vagy azt másik IC kezeli? Ha nagy hülyeséget mondok, akkor bocsi, most nincs előttem a main. Ráadásul ez az első páciensem, szóval nem vagyok egy lexikon

Üdv
Kori
(#) Kori27 válasza Kori27 hozzászólására (») Dec 18, 2012 /
 
Szia megint...
Igen, hülyeséget írtam A távot kezelő IC-nek külön órajele van. Sőt, még egy külön teszt pötty is van a lapon a power_key-nek, hogy táv nélkül is be lehessen kapcsolni. Persze látszik, hogy érintetlen, ahogy a hibás IR szenzor forrasztásai is azok voltak. Vagyis gratulálok mind a három szervizes kollégának, akik még a bekapcsolásig sem jutottak el, de már az EEPROM-mal szarakodtak. Így elcseszni egy jó kis tévét... Ezért gyanaxom arra, hogy az IR-en kívül semmi baja sem volt, de még ha volt is, az EEPROM-ot garantáltan elpiszkálták. Bár azt nem tudom, hogy mit kezd vele a proci, mert ha megírja az üreset, vagy a forrasztott gyáriban van adat (mert ugye ha üressel nem jó, illik visszatenni az eredeti tartalmat), akkor még van némi remény, hogy egy másik, orvosolható hiba okozza a jelenséget. Bár karácsonykor már ezt is meg tudom majd mondani, ugyanis megkapom a willem 5-ömet, hogy tovább mélyülhessek az elektronika rejtelmeiben
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2012
(#) Hodinka válasza Kori27 hozzászólására (») Dec 18, 2012 / 1
 
Idézet:
„Szkópom nincs, milyen egyéb módon lehet ezt ellenőrizni?”

Egy megfelelő méréstartományú frekimérő is megteszi.Legalábbis annyit fogsz vele látni,hogy van-e ott valami,vagy nincs.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2012
(#) Kori27 hozzászólása Dec 18, 2012 /
 
Szia!
Azom sincs, csak multiméterem sajna Viszont a kristály nem volt egy nagy befektetés, úgyhogy kicseréltem. Most is kék a kép. Viszont rájöttem hogy nem teljesen halott a gép, és ez a bosszantó, hogy fogalmam sincs, a kristálytól ébredt fel részben, vagy előtte is ilyen volt, csak nem vettem észre. Most ha számokat nyomkodok, egy pillanatra elsötétül a kép, mintha csatornát váltana, aztán megint kék. Na mondom, akkor nézzük , mit tud még. Beledugtam a scartot, és láss csodát, kép és hang. Az audio, és picture gombokra szépen váltja a színárnyalatot és a hangszínt, txt gombra is reagál, mert ha megnyomom, utána nem látom a csatornaváltás-szerű elsötétülést, ha még kétszer megnyomom, hogy kilépjel a teletextből, akkor megint látom. Volume+- és mute nem csinál semmit, ch+-sem, csak a számokkal "vált". AV gombra sem reagál, csak ha bedúgom a scart kábelt, amin megy az adás, akkor automatikusan átvált, ha wegy számmal visszalépek TV módra akkor is ki kell húznom, és visszadúgnom a scartot, h AV-ra váltson. OSD semmi. Erre már végképp nem tudok mit mondani. Ötlet?

Üdv!
Kori
(#) fogó hozzászólása Dec 18, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy kb. 7-8 éves Nordmende típusú tévénk. A múltkor anyám a távirányítón véletlenül egyszerre nyomott meg több gombot, erre bejött valami szerviz menü. Az egész képernyőt elfoglaló fekete háttér előtt fehér betűk-számok több sorban. Ahogy próbált kilépni belőle, valamit elnyomhatott, mert a kép szélesebb lett. A magassága rendben van, de a csatornák emblémájából egy rész kilóg a képből.
Hogyan lehetne újra előhozni ezt a menüt és visszaállítani a szélességet?
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) kovacspista válasza mps hozzászólására (») Dec 18, 2012 /
 
Szerintem sem hosszabbító gond! Nézd még át a tápban is a kondikat. Szokta az is csinálni. Lassan épül fel a "villany" és addig zavaros. Ez lehet a primer és a szekunder oldalon egyaránt. Persze ha az ic meg a többi cseréje után is csíkoz!
(#) Hodinka válasza Kori27 hozzászólására (») Dec 18, 2012 / 1
 
Sajnos nincs több ötletem.Talán még annyit javasolnék,hogy ne fecsérelj vele több időt,inkább kezdj el keresni egy másik ilyen tévét amelyikben rossz az LCD panel,és ha épp jókor vagy jó helyen,akár fillérekért is odaadhatják neked.
(#) mps válasza kovacspista hozzászólására (») Dec 19, 2012 /
 
Köszönöm Neked is és mindenki másnak a segítséget. Ma megjött az ic, kicseréltem, teljesen jó.
Remélem nem kiabálom el.
Igaz egy kicsit megint elbénáztam, csak a rajzról néztem az ic tipusát, ott TDA9302H a tv-ben pedig 8177 volt, ami az adatlap hirtelen megnézése alapján nagyobb feszültségű ami nem is gond mert a 9302 is bőven jó lenne a 35V-jával, viszont csak 1,8A szemben a 8177 2,5A-jával.
A rajzon csak 21" ig vannak az adatok, viszont ez a tv 28". Kerestem másikat, de abban már nem igazán tudtam beazonosítani a cső méretét, viszont abban sem esik szó a 8177-ről.
Szerintetek hagyhatom benne?
(#) t4nt1zjeee hozzászólása Dec 20, 2012 1 /
 
Üdv! A multkor írtam már a TV miatt noss kicseréltem benne a sorvégtranzisztort egy helyettesítőre ami egy BU 2508 DF nos igen... Meglett a csere de valami zárlatos lehet mert ahogy bekapcsoltam működött kb fél másodpercet még a képernyőt is beüzemelte de a biztosítéka az elpukkant... Mi lehet még a baja? Válaszokat előre is köszi!
Következő: »»   713 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem