Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Milyen TV? AV-n vagy tuneren is ugyanez a helyzet... ?Kicsit több infót ,ha lehet! BÚÉK! István A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2013
Összeszedem a doksiát, és holnapra átgondolom. Nem szeretem a tv tetején a terítőt,rádiót, hangfalat, ( hangszórómágnes) bár egy ébresztős ki rádió nem igazán zavarja, De nem attól xar a kép. Több dolog is okozhatja ezt, de nem akarom felsorolni az összeset,. átnézem a rajzát aztán Leírom, hogy mire jutottam, így vakon.
Gergő a kép eltérítésben van a gond, ha majd idegesíteni fog,. Van külön linearítás szabályzó úgyis benne, így valamelyik trim, vagy ellenállás, vagy elko, meg van nyúlva.
Ha majd rászánod magad keres meg aztán kivesézzük, ne olyan nagy durranás, ezt megússzúk 1 oldallal....
Első nekifutásban meg kell mérni a 140v-ot, a DP19 diódán, hogy mit csinál a fényerő szabályzásra.
Nem kevés elko lesz itt cserélve az már biztos. Nem tudom, hogy mennyire van gyakorlatod, de lehet, hogy jobb lenne elhozni /akkor kijavítom/ vagy szerelőt hozzá, ha nem pesti vagy, mert annyira nem lesz egyszerű.
gyakorlatlan vagyok szerelésben..gondolom házilag nem tudnám megjavítani.kb mennyibe fájna a javítás és egyáltalán javítható e.?de ugye nem csak a fényerő szabályzással van gond,hanem a kép is széthuzódott.
amugy 40km.re lakom Pesttől... A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2013
Sziasztok! Először is BÚÉK mindenkinek!
Adott egy Panasonic Quintrix 100Hzes TV (típus: TX-29PS12P), aminek a képernyőjén pár napja csíkok jelentek meg. A képek kicsit torzak, a valóságban vékonyak a csíkok, szóval nem olyan zavaró még, de aggaszt a jelenség. Ha ez számit, egy kis ébresztórás rádiót tartottunk eddig a tetején. Mitől lehet ez, javítható egyáltalán? Köszönöm előre is a segítségeteket.
Szia!
A függőleges eltérítő áramkör hibája a okozza.Az eltérítő IC melletti kis elkókat kellene kigyomlálni.A két tápfeszültségét az IC-nek megmérni.Az órásrádió max elszíneződést tud okozni. Üdv ! István
Szia!
Röviden: elektrolitkondenzátorokat kellene cserélni a függőleges eltérítés végfokozata körül. Keresd a TDA8358-as típusú hűtőbordás IC-t. Szervizleírás rajzokkal.
Oksa! Azért egy oldalnál tuti több lesz. Mert az alkatrész hiány.. illetve a legendásan rossz gázos,brummos PCL82 helyett átkötöttem PCL85 re. A körben lévő összes olajpapír kondi,és Elko cserélve lett. Illetve a PCL 85 kicsit paramétereiben más.. ezért össze vissza szaladt a kép,amelyet a blockingtrafón lévő (C89 56n) kondinak 47n ra való cserélésével állt csak be.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2013
::::::::::DDDDDDDDDD látom nem bírtál magaddal....... nem baj.Már lassan becsukott szemmel megcsinálod.
A kép méret miatt ne fájjon a fejed, inkább a sortrafó miatt izgúlj, bár remélem az megúszta.
Amíg nem mérem át addig hülyeséget nem akarok mondani. Csak mikor átméricskéltem akkor tudom , hogy kb, mennyire várható.
Köszönöm Neked és Barnapilinek is. Ez igazán gyors volt.
Akkor még egy bónuszkérdés: elvállalná valaki esetleg a javítását? Bp. (VII. ker.) Nem tűnik vészesnek, de nekem nincsenek nagyon eszközeim hozzá (na jó, pákám van, de azt hiszem az kevés lesz). A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2013
Ezért kár volt beírni a fórumba, inkább szerelőt kellene keresned.
Sziasztok!
Megnyertem a Nagymamám Tv-jét javításra. Samsung CK5320Z, azt hiszem SCT11B sasszi. Hang van veszi a csatornákat, távirányító működik, csak baromi halványan látszik a kép (a Nagyi azt mondta nincs kép rajta, de beárnyékolva látszik halványan a színes kép). Este még jó volt, reggel bekapcsoláskor meg már nem. Az a furcsa hogy az OSD ami idáig élénk sárga, vagy zöld volt, most egyszínű fekete. (már amennyire látom a halvány képen). Sajnos a TV-hez nem értek annyira, így elakadtam a javításban. A fő kapcsolós tápja megy, sorvégfok megy, fűtés van. Ha esetleg valakinek lenne ötlete, hogy mit nézzek-mérjek meg rajta, esetleg típushiba, az nagy segítség lenne. Előre is köszönöm.
Ha ráteszed távirányítóval a teljes fényt, és kontrasztot, akkor mit látsz.
Tehát arra vagyok kíváncsi, hogy fény van-e, és mennyi, mert csak elképzelni tudom a sötét képernyőt, és így nehéz, dió, hogy valami meghalt, vagy képcsöves.
Szia!
Azt írja, hogy halványan látszik a kép.
Mindent max-ra feltekerve, éppen felismerhető, hogy egy ember, autó, stb. Főleg csak a világosabb dolgok látszanak.
Sziasztok!
B.Ú.É.k mindenkinek! Van egy Thomson 29DX400 -as tv-m ami elromlott,szeretnék segítséget kérni érdemes-e megjavittatni vagy sem és egyáltalán hol lehet a hiba? A hiba a következő: tv nézés közben égett műanyagszag jött valahonnan ekkor még nem tudtam hogy a tv-ből de pár perc után kikapcsolt és megprobált ujraindulni de nem sikerült neki. Készenléti állapot van most is de bekapcs.után előszőr 4-et villan a piros led utánna meg 5-öt ezt ismételgeti párszor és utánna készenléti állapotba vált. Levettem a hátulját de szemmel észrevehető égés nyomot nem láttam......
Ellenőrizd a képcsőpanelen található R516, D501 és C509 jelzésű alkatrészeket. Ezek a cső fénypontkioltását intézik.
A rajz lemaradt. Bővebben: Link
Elképzelhető a G2 hiba.../G2 áramkör hiba/
Mivel látható "értékelhető kép" van, így nem képcső, inkább g2, és áramköre+mellékáramköre. A sortrafón van a beállító potmétere. Próbálj tenni rá, elvileg világosodnia kell. Elővakarom a rajzát, aztán meglátom...
Itt a rajza, nem kell vakarni Скачать схему SAMSUNG Chassis SCT11B
Szia!
Az eltérítő tekercs csatlakozóit vizsgáld meg(a képcsövön lévő végét is).Lenn a sorkimenő körül is nézz szét,magát a trafót is vizsgáld meg.Mivel 45-ös kódot villog,valószínűleg zárlat is van benne,mérd meg a sorvégtranzisztort,a korrekciós FET-et... István
egymásba írtunk közben.... én is leszedtem az ET ről közben, úgyhogy még egyszer leírom amit egymásba írtunk.
1 TDA 6107 6-os lábon van-e táp 2, d501 zárlatos 3, c504 szakadt 4, sortrafó scren szabályzó kh-s vagy szakadt. 5 c503 hiba /nem valószínű/. 6. R416, és C411 ellenörzése ---fontos. Ezeket ellenőrizd, addíg átgondolom az RGB oldalt, abból kiindúlva, hogy pillanatnyilag figyelmen kívül hagyom a TDA6107-et ami szerintem megintcsak ellenőrzendő. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2013
Nagyon valószínű, hogy az előbbiekből valamelyik.
Sziasztok! Hoztam még képeket.. a szobám mint egy régi áruház elektronikai részlege.. kb.. Ki kéne tenni a plazmák mellé.. csak mint érdekesség. Vajon hányan csodálkoznának rá ma?
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2013
Köszönöm,sajna nem értek hozzá csak az égésnyomot tudom max megkeresni de amiket írtál kb abból azt tudom melyik a képcső
Ha ki van húzva a konektorból lehet benne matatni vagy attol még meg tud simogatni kicsit az amper? Ha találok valamit lefotózom és kérdezek párat . üdv:dani
Nem rossz... nekem ezekből sokszor elég az indulási oldala, és mire az érkezésit nézném, már este van és alvás..
Nem hogy sztereóképet nézzek, ebből a qva jó műsorból. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2013
Hali! Én sem nézek "stereo" képet.. Mikor melyik a "soros".. illetve zenei müsort inkább a VT Fortunán nézek,mert nagyobbat szól..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |