Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Hol is látod a 12v-ot a primerről jönni? Mert én a táp "D" pontjárol látom leosztva, és annak nem sok a köze, a primerhez.
A váltó a legkisebb probléma, amig áll a kf, a hang, és még sok más. Ird már le a 12v- útvonalát, mert akkor az én rajzom rosz. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2012
Megnéztem, mégse a sorvégről kapja. Akkor máshol keressük a hibát.
Na ezért nem érdekel a sorvég, addíg mig áll az egész, kf, hang, tuner, szinkronleválasztó,
Ha az egész sorkimenő halott attól még a hangvégfoknak kell mennie, A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2012
Akkor a tápfesz hiánya miatt nincs normális sorvég működés?
Jóestét.....
Ha nem megy rendesen a soroszcillátor, akkor csak egyenáramú a beállítás a sortrafón. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2012
Jobb később mint soha, már 2 napja erölteted asorvéget... én nem azt mondom, hogy jó,de addig se jut el semmi.
Majdnem biztos, hogy a régi primer. és malom is hibátlan, és nem ott volt a gond, hanerm itt van, amerre én próbálok gondolkodni.
Ha figyelmesen ősszejelőlgeted a rajzot, ahogy kell, akkor rá fogsz jönni, hogy a sornég, a fényerő,a képcső rácsok, vizszintes eltérítésen a nagyfeszen kívűl semmibe se szól bele.
Tehát a kájhacsőnél érdemes kezdeni. Ha a sorkimenőt kiszednéd, akkor is kéne mennie a kf-nek, a hangvégfoknak, a csatornaváltónak, a video végfokna, a demodulátornak, vagyis a fél tv nek. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2012
A régi primer biztosan zárlatos volt, mert láttam rajta az égést, mikor szétszedtem.
A lényeg, hogy máshol is van hiba. Ma már nincs sok kedvem vele foglalkozni, de majd visszatérek rá. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2012
akkor tegyük el holnap délutánra.
Próbálj egy mikrofont tenni holnapra magadra, hogy a skype on inkább diktáljam, mert már regényt írtunk. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2012
Na jó... holnap du-16h tól leszek.
BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK MINDENKINEK: kocici
Lehet, hogy a megbarnult rezint láttad égettnek és valójában semmi baja a tekercsnek.
Volt baja, mivel mikor szétszedtem, rendesen el volt szenesedve, és teljesen el volt égve a drót. A régivel a sorfrekvenciás füttyöt se lehetett rendesen hallani, és izzott a PL anód, és a buszterdióda. A csere után már valamennyire megjött a nagyfesz, és a buszterfeszültség is 200-ról 600V-ra nőtt. Most már a sorfrekvenciás füttyöt is rendesen hallani, de mivel máshol is van hiba, ezért még mindig nem megy úgy, ahogy kéne.
Sziasztok egy kis segítség kellene a tévén a hangerőt kopra felveszem és nagyon gyenge a hang valaki segítsen
Sziasztok egy kis segítség kellene a tévén a hangerőt kopra felveszem és nagyon gyenge a hang valaki segítsen
Hali! köszi a tippet. Elkiabálni azért még nem akarom, de úgy néz ki hogy a PTC hibája okozta mert kiszedve megy jól... Mihelyt nyitnak a boltok szerzek bele PTC-t meglátjuk azzal jó lesz-e. Még egyszer köszönöm a segítséget!
Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek! Üdv.: Peti
Szia!
Nagyon kevés információt adsz meg. Kellene tudni a készülék típusát, azt, hogy kábeltévés vagy antennás vételed van, meg azt is jó lenne tudni, hogy AV-csatlakozón keresztül is gyenge-e a hang.
Hello
Köszönöm a segítségeteket. Jó lett a TV. A PTC/NTC alkatrészt meg tisztítottam, és összeraktam . Az most bírja addig, amíg ki nem nyitnak a boltok 3.-án. A kondi cseréktől (C305, C315) meg megszűntek a színes vízszintes csíkok. Minden tuti lett. Buék mindenkinek.
Végre valami sikerélmény B.Ú.É.K.!
Ez így abban az esetben lenne igaz ha egy kérdés egy válasz lenne. Van aki valamiben segítségre szorul, van aki ad, később lehet fordítva, azonkívül off, viccek, ki mit épített, régebben regisztrált mint ez a rendszer volt (kb 1 éve lehet?). Vannak itt olyanok akik már rengeteget bizonyítottak, most néztem meg, nem igen látszik ezen a százalékon, egy idő után úgyis kialakul mindenkiben kinek a szavára mennyit ad. Szerintem. De befejeztem az offot.
BUÉK!
B.Ú.É.K.! Minden fórumlakónak! Mivel a fórum címünk:"TV,mi lehet a baja?" Ezért stilszerüen jó tévézést kívánnék mindenkinek.. szigorúan a buli előtt,esetleg közben,de semmiképp sem helyette. Ámde mutasson nekem valaki egy tv-t a maiak közül ami szerinte 51 év múltán is müködőképes,nézhető állapotban lesz.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2012
Hát nekem nem sikerült összehoznom mára a csöves TV-t, helyette egy 1981-es Super Color van. (A TV-n kép valójában nem homályos, csak a fénykép ilyen) A sztereó hangról egy R4932 gondoskodik, így legalább a hang csöves. Még így is elég retró a berendezés.
A kábel egy "set top box"-ról jön, a hang továbbmegy a rádió sztereó végfokozatára, (A TV-n ki van kapcsolva a hang) a színes videójel pedig egy 1985-ös Siemens videóra kerül, mely modulátorként működik. Nálunk a szolgáltató a széles adásnál nem tesz be csíkot, hanem összenyomja a képet, ami néha zavaró, de elvileg nem teszi tönkre a képcsövet. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2012
Jó éles telített színek vannak rajta.. fáradásnak nyoma sincsen. Regenerálva volt? Retró hangulat garantált!
Döbbenetesen jó képe van, regenerálva nem volt. Akitől kaptam, azt mondta, hogy KB. 16 évig állt. A tápban volt egy zárlatos dióda. Ezt a legkönnyebb javítani, 15 perc alatt rájöttem. 48 centis Videocolor képcsöve van, találtam eladót is, teljesen új. Állítólag gyártják is, bár lehet, hogy már nem, mindenesetre raktáron van. Lehet, hogy egyszer veszek hozzá tartaléknak.
A többi színes modulosban lengyel cső van, azok se gyengék, csak a gyűrűk szétmennek hátul, és a színek szétcsúsznak, és a színek se ennyire élénkek. Ezen nincsenek gyűrűk, és hibátlan a kép. Én leginkább a csíkoktól féltem a TV-ket, nehogy beégjenek, ha egyáltalán be tudnak. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2012
Nálunk a családban is volt Super Infracolor.. Infracolor 2000.. 56,és 70 centis. Mind a jól ismert lengyel Unitra csővel szerelt. Az 56 centis (A56-701X) még megvan,és néha még most is üzemben.. egész jó kép van rajta. Persze nem ennyire mint a tiéden.. de a videocolor csövek nagyon jók ám.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2012
Akkor szevasztok mind kettőtöknek...:::))DDDD.
Gergely ... GRATULÁLOK A FENOMENÁLIS KÉKESHEZ...... Kérdező.... Ha te is úgy fogod (olyan türelemmel,) és a segítség követésével javítani azt a szerncsétlen videotont, mint ahogy Gergő csinálta, akkor megígérem neked az is olyan lesz. Kérdezd csak meg Töle, hogy mennyit kellet leveleznie az EO-n, hogy ilyen legyen, és mikor rájött, hogy csinálja azt amit mondanak neki, akkor valamitől kijavúlt. Megj: egy kicsit húzd összéb a képet, és az alsó linearítást, meg nagyobbra, mert a kör=tojással..ez monoszkópnál látszik rajta, de az ilyen öreg disznók, mint én kiszúrják... Egyébként szép lett. Tényleg tök jó lett a kékes. Egyébként szerintem az egyik legeltaláltabb színes a videoton supercolorja volt /51-es képcső/ . Igaz nem ők fejlesztették, A képcső Hitachi, az elektronika, Toschiba terv, és az első 500 db, ot csak dobozolták Magyarországon. Nekem is van belőle az volt a 43. Ui: Üdv a "kékesnek", /kocicilaci az EO-ról./ A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2013
Az én supercolorom 48 centis, és az elektronika magyarnak tűnik, a félvezetőket kivéve. Amit csak dobozoltak, abban is ugyan ilyen modulok vannak, vagy eltér egy kicsit?
Szerintem jó volt a modulos sorozat, pillanatok alatt megtalálni a hibát. Kár volt leállítani a gyártást, és a fejlesztést. Egy hasonló felépítésű, persze elektronikailag korszerűbb, modulrendszerű televízió szerintem ma is megállná a helyét. Visszatérve a Jupiterre, most már nem lesz sok időm rá, de azért néha-néha írok, és valamikor csak elkészülök vele, végül is nem sürgős.
sziasztok!
segítség kéne.Orion szines tv PiP-es smart kártyahelyes,sikképcsöves.Modell:T2975 SPTX.S.FLAP TEHÁT A PROBLÉMA:vizszintesen és függőlegesen is széthuzodott a kép,a képmenüben már fullra állitottam a fényerőt de igy is sötét a kép.a teletex is akadozik.szóval gond van a képpel. nem tudom befojásolhatta e hogy a tv tetején egy elektromos ébresztőórás rádiot tartottunk. kérem aki tud segítsen mi lehet a baja..köszönöm... A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2013
Bizony rengeteg levelezést lefolytattam a témával kapcsolatban.. Ezzel a tévével és egyéb csöves és nem csöves készülékekkel kapcsolatosan is. Ebben az esetben egy levegőre talán veled a leghosszabban.. Végül is az már csak "hab volt a tortán". Előtte is rengeteg mindent kellett csinálni a masinán csak hogy életre keljen.. kezdésnek rögtön sorkimenő nagyfesztekercs.. Idő közben sokszor lett félretéve is. Időben több hónap,de aztán csak jó lett. (mint ahogyan a többi masina is szép lassan) (Ui:Igen a linearitási gond amit említettem.. alul tömött sorok,felül ritka sorok.. )
Az első eresztés készült kinn, és a doboz meg itthon. 51-es volt.
Visszatérve a jupira. Addig míg az r139-r147-d104 csomópontban nincs áram, addíg nincs mit tenni, minthogy megkeresni, hogy hol van. Ha a rajz szerinti "D" ponton /a tápnál keresd/ legalább 180v van és az r401 egyik végén is ott van de a másikon nincs ott a ~30v körüli, addíg nem jutsz előrébb. Ha az r 401 egyikén ott a kb200 de a másikon nincs 27-30 akkor r401 csere. Tehát az a feladat, hogy oda legalább 30v-ot kel csinálni, hogy legyen agc+hangoló+12v-24-es táp. Minden más csak utána.. Az r401-től indulj ki és addig ne nyugodj, míg ott a fenti feszültségek nincsenek meg. Nem biztos, hogy az ellenállás lesz a rossz hanem lehet, hogy valami annyira megterheli, hogy0-án van, az az valami zárlat. Ilyen zárlat lehet ezen a vonalon, a d405, d402, az egész hangoló kör, a d104, t104, tba120, nos én ezekkel kezdeném, és amíg ez a rész nem megy és a "H" ponton nem látom a ~24v körülit addig semmi mással nem foglalkoznék, csak azzal ami onnan táplálkozik A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |