Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nem szén, hanem ferrit-vasmag.
A c815 (2200u 25v) lábain 10 -10,5 voltot mértem Szerintem ott nem annyinak kellene lennie mert 10 voltnak minek tennének be 25 v-os kondenzátort? Annyira nem vagyok egy tv szakértő de van egy sejtésem hogy még mindig a tápommal nincs rendben vmi és azért szürke a kép
Ha a rajzot jól értelmezed, akkor egyértelművé kell válnia, hogy annak a kondenzátornak a sarkain 13,5 voltnak kell lenni. A C813 sarkain pedig 125V-nak kell lenni, amiről a sorvégfokozat is működik. Az összes elkót kicserélted a tápegységben?
Tisztelettel köszöntlek titeket.
Az a problémám,hogy a Videoton TS2020 OSD TXT tipusú tévém meg adta magát.Be kapcsoltam,de csak egy kék képernyő lett belőle,majd egy percnyi idő után meghalt.Amikor szét szedtem a bizti ki volt menve,de hiába cseréltem ki,az újat is kinyomta.Sajnos kapcsolási rajzom nincs,így nem tudok vele mit kezdeni.valaki legyen szíves segíteni.
A rajz letöltéséhez kattints a "This file is downloadable free of charge... processing (please wait)" helyén megjelenő "Get Manual"-ra. Bővebben: Link.
Hasznos segítségek.
Sziasztok, remelem hatha egy TV szerelo is elolvassa ezt :
van egy kis, AKAI markaju tevenk, igazabol teljesen lenyegtelen a marka, a hiba szerintem egy elegge ismert : a TV kepernyo felso resze (inkabb a sarkok) kezd elszinezodni : mas szin jelenik meg, pl. kek helyett zoldes arnyalat. Lehet, hogy tevedek, de ugy emlekszem ez egy elegge tipikus szimptoma, es eleg egyszeru a javitasa ... talan en is meg tudom oldani otthon ... elektronikahoz ertek, de TV szerelesbol nulla vagyok.
No megjöttem. Szerencsémre volt itt a sarki boltban
Rámértem csak kíváncsiságból az újra. Itt már lehet mérni a 2-3 láb között is. úgyhogy tutti rosz a régi. Valamint a szerelő szerint is csak egy darab vezeték a cucc. Mindegy azért nézek hátha van nekem itthon ilyen valami dvd tápból. Üdv.- Majd jelzek mi lett. Ja és a g2-t mennyire érdemes visszatekerni? Mert most ugye be van tekerve egy pivit, hogy látszódjon a fehér csík középen.
Szia!
Ha kihúzod 20 percre a hálózatból majd visszadugod és bekapcsolod, akkor nem múlik el a színezettség?
Egy ilyen alkatrészt keress:Bővebben: Link Lehet, hogy fehér színű. A cseréje valószínűleg megoldja a gondod.
Hali!
A PTC. ellenállás hibás, amiről írtam az előző oldalakon, az alap panelon, a kapcsoló körül megtalálod 3 kivezetése van.
125 volt megvan, a másik 12,05 volt(13,5 helyett). Minden kondenzátort kicseréltem benne, bár mivel az alkatrészboltban leltár van így használt de jó állapotú alkatrészek kerültek bele.
Ezek viszonylag jó értékek. Menj rá a TDA-ra. Egyébként a TDA6107 6-os lábán mérted a 180V-ot?
Az is meg volt. Egy megjegyzés ehhez: A sorkimenőn is van 180 volt és van egy +16,5 és egy -16,5 voltos rész. Ha ezeket (mint más áramköröknél) a testhz képest mérem akkor nem mér semmit mind a 16,5 mind a 180 voltos értéket csak akkor tudom mérni ha nem a testhez képest mérem hanem az előtte lévő dióda ellenkező lábán (d812, d301, d303) A képcső panelon a 180 volt már megvan a testhez képest. Na most ezt itt nem tudom normális e. Más esetekben (erősítőkkel ,rádiókkal foglalkozom jobban) azt szoktam meg hogy a testhez képest mérek tápfeszt
Egy 5 éves Daewoo képcsöves tévémen szivárványszerű foltban sérült a színtartomány , a képernyő közepének 50 %-a zöld színben úszik , az alsó 1/6-od rész jónak tűnik és a felső maradék terület is sérült színben . Mi lehet az oka , javítható a probléma ?
Neked is az előző hozzászólásokban vázolt problémád van valószínűleg. A megoldás is azonos lehet.
Nos siker !!!!!! Megy a tv van szép kék kép. Még egy kérdés, egy picit balra van csúszva a képe lagalábbis jobb oldalon van egy fekete csík. Ezen hol kell állítani? Érdemes a service menüben a képgeomatriához nyúlni?
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2013
Kadarist-nak.
Szia érdeklődnék, mert én nem emléxem, hogy említve lett volna, hogy telekrisztiánnak az eltört síkképcsöve mekkora volt, ha esetleg figyeltél vagy tudod, mert egy 51-es méretűt ma találtunk.
A testhez képest kell mérni és természetesen nem a sorkimenő kivezetésén, hanem a dióda által egyenirányított oldalon, praktikusan a pufferkondik sarkain.
A lényeg a fekete Kb 18x8x10 mm körüli bakelit dobozka, és lehet hogy csak két lába van...tipus függő.
Ha képet és nem csak fényt látnék egyszerübb lenne, mert igy itt is lehet demagnetizállás, de eltérítés is.
Remélhetőleg nem volt a közelében erősebb mágnes mondjuk a tetején pl hangfal. Ez a fotó így nem sokat árúl el.
Köszönöm a válaszod ! Nem , nem volt a tetején hangfal . Majd készítek képet , amikor kép is van , de ez a szivárványszerű folt csak ebben az állapotban vehető ki ilyen pontosan . Szombaton délben még minden frankó volt , kikapcsoltam a főkapcsolóval , majd este , mikor hazaértem , visszakapcsoltam , és már sérülten mutatta a képet , de akkor még kék volt az uralkodó szín középen , és másnap lett zöld . Ez is miért változhatott meg egy éjszaka alatt ?Elsőre te mire gyanakszol ? Még megmenthető ?
Érdekes a gyors változás. Nem jellemző, és nem ekkora mértékben. Ekkora mértékben és ilyen gyorsan tapasztalatom szerint akkor változik, ha leszakad az árnyékmaszk a képcsövön belül. Kíváncsian várom a "képpel ellátott" képet az beszédesebb lesz.
Evvel együtt , demagnetikus hibára gyanaxom. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2013
Nagyszeru, ezek szerint jol emlekeztem, hogy valami egyertelmu oka van a hibanak ... hetvegen kibontom es megkeresem azt a PTC -t, koszonom megegyszer !!!
Koszonom, a gyors valaszt kiprobalom !
Jo kerdes, kiprobalom ma este. Koszonom meg egyszer!
Akkor viszont az is rendben van. MEgpróbálok szerezni hozzá tda6107-et
Helló!
Egy Westwood 22V1-es 22 '' -os LCD tv javításával kapcsolatban lenne kérdésem. A problem az alaplapból jön (a kommutációs táp - állítólag - működik). Az alaplap típusa 17MB45-3 v1. Találtam is Itt egy azonos típusút, igaz Luxor van a típusában... A kérdésem az lenne, vajon megvásárolhatom-e, működne-e a Westwoodban ? Más kérdésem: Az Ebay-en illetve itt látom ezeket a lapokat. Kérdés: a 17MB45-3 V2-vel, 17MB45-2 -vel vagy a 17MB45-3 V2D-vel helyettesíthető-e a 17MB45-3 V1? Elképzelésem szerint a V2 felsőbb kategória, (elméletileg) kellene tudja amit a V1 bár nem vagyok bíztos benne, főleg hogy azok a jelek szerint mintha 16 és 19 colos kijelzőhöz volnának - ezért kérném a segítségeteket. ??? Kösz előre A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2013
Sziasztok ,van egy Samsung ck-5039tk a vertikált ki cseréltem ,és akkor sem javult meg m;g lemaradt kb 5cm a képből ,alul és felől mi a tehendő ,itt kellene segitcség ,át condisztam de semmi ,tud valaki segiteni?.
Szia!
Ha SCT13B sasszi van benne, akkor szervizmeüs az állítás, ha SCT11B van benne, akor potméteres. Ilyen képtorzítást a sortápfaszültség lecsökkenése is okozhat. A függőleges végfok tápfeszültségei jók?
Szia ,potméteres a tápja ha jo emlékszem 15v körűl van de nem ok akkor sem lehet hogy több fesz,kellene holnap ujra átnézem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |