Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!Nekem van egy Daevoo DTH-29U7-CP 830F készülékem.Egyik ismerősömtől kaptam,mivel ő nem bírt el a hibával,vagyis inkább nem volt ideje buherálni,így nekem adta-Az vele a baj hogy a kép össze van húzódva furán hajladozások a szélén,felül egyenes vonalban összezsugorodva.
Van benne egy IC ami állítólag "eltérítő" ic-nek neveznek,hűtőbordán van,és ahogy bekapcsolt állapotban mozgatom úgy megy szét a kép és a végén jó lessz.A panel eléggé szétvan már forrasztgatva,sufnis megoldásokkal javítgattam rajta.Összeraktam a készüléket mivel 3-4 bekapcsolásnál is működött tökéletesen,vittem volna be és az alaplapon az IC-től jól távol eldurrant egy kondi,majd a csere után egy dióda.Tovább nem mertem kisérletezgetni vele,kérlek titeket valamit találjunk ki.Ja az eltérítő IC-t ki is cseréltem másikra de ugyan az volt a jelenség. Köszönöm a segítségeteket!
Sziasztok! Annyit szeretnék megtudni, hogy van-e valami lehetőség arra, hogy az LCD TV-be lévő panel beazonosítására (anélkül, hogy szét szedné az ember a tv-t)? Egy honlapcím, vagy egyéb lehetőségre gondolok. Van el esélye annak, hogy Sony-ba bele lehet tenni adott Samsung, vagy stb panelt? Segítségetek előre is köszönöm.
köszönöm szépen a segítséget! ez a samsung tökéletesen működik,
a másikkal még mindig az a probléma, hogy barna enyhén keresztirányú barna csíkok benne vannak a képben (csak fekete képnél lehet észrevenni) ezt mivel tudnám orvosolni? holnap kicserélem a többi kondit ebben is ,(a 100v 35uf) meg megnézem a sorkimenőn a potmétereket lehet hogy az segít! ha valaki már tapasztalt hasonlót és sikerült megoldania megköszönném.
Szia!
Tekerd vissza egy kicsit a G2 (Screen) potmétert.
Tiszteletem!
Kaptam egy Videoton Super infracolor tv-t. Műnyagdobozos kivitel. Gond vele, hogy bekapcsoláskor amíg hideg, kattogó hangot hallok, a készülék jobb oldala felől, ami megjelenik a hangszóróban is. Ez 1-2 perc múltán megszűnik. Viszont a képernyőn folyton vízszintes csíkok, vonalak vannak, és a kép teteje is megvan "fojva". Kikapcsoláskor a képernyő közepén megjelenő szívárványszínű folt normális? Kérdéseimből kiderült hogy abszolút kezdő vagyok, de egy-két elkó, vagy más alkatrész cseréjét meg tudom oldani. Előre is köszönöm a segítőkész hozzászólásokat! A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
Szia!
Lehet, hogy a nagyfeszültség húzogat át valahol. Egy alapos kiporolást kellene eszközölni.
Kivettem a ptc-t, de úgyis elszáll a biztosíték, igaz T315al250v nem volt, csak a gyors F315AL250v, de ez nem okozhatja nem? Továbbiakban valami ötlet, nem igazán értek a tv-k hez. Előre is köszi.
Hali!
A nagy páratartalom bekapcsoláskor okozza a zavart, - tisztítás portalanítás fontos! A kép tetejét trimmer potméterrel ki lehet húzni, - a kikapcsoláskor a leírt jelenség nem veszélyes.
Szia diódákat nézd át, valamelyik lehet hogy zárlatos. Áramtalanítás után 230 vezetéktől visszafelé haladva kövesd nyomon az áram útját.
Sziasztok van egy öt èves LG lcd tvm modell:37lc55-za
Nem jó a kijelzö be kapcsólom ès egy színű az egész. Hang van de minden egy színű. Egy idő utàn fogja magát és jó lesz gondolom be melegszik. Az lenne a kérdésem hogy ezt hogy lehet javítani. Házilag hogy mi kell hozzá.
Sziasztok! A kezembe akadt egy thomson 28dp420 g tipusú tv, amivel csak egy probléma van,hogy működés közben,a menü föl le ugrál folyamatosan! Nem a táv csinálja,sem a gombsor az elején (egyébként sincs menü gomb rajta) sőt,ha bekapcsolás után lehúzom a gombsorhoz vezető kábelt,akkor is beugrál a menü! nincs esetleg valami ötlet,hogy mi lehet a probléma?
Sziasztok! A kezembe akadt egy thomson 28dp420 g tipusú tv, amivel csak egy probléma van,hogy működés közben,a menü föl le ugrál folyamatosan! Nem a táv csinálja,sem a gombsor az elején (egyébként sincs menü gomb rajta) sőt,ha bekapcsolás után lehúzom a gombsorhoz vezető kábelt,akkor is beugrál a menü! nincs esetleg valami ötlet,hogy mi lehet a probléma?
Sziasztok! Megakadtam egy Goldstar ckt 9322 tipusú tv-nél.
Tökéletesen üzemel de készenlétben 2-3 perc után elkezd észnélkül ciripelni a táp trafó. Az összes kondit lecseréltem kínomba, feszek rendben,ellenállás,dióda, mérve rendben. Most ilyenkor mi a fene van? Valakinek ötlete? Előre is köszönöm!
Szia! Lehet nem segít de egyetlen hasonló problémám volt edig.
Nekem a gyógyír a sebbenzines mosás volt. Szemmel láthatólag semmi "olyan" nem volt a nyákon de átmosás után működött normálisan! Pedig csak a rárakódott port akartam lemosni.
Jelalakvizsgálat, kondik ESR mérése, szerelö......
Jelalakvizsgálat, kondik ESR mérése, szerelö......
szerelö....ha elvállalja még
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
A televizió részegységei müködésének elsajátítása, méréstechnika elsajátítása, oszcilloszkóp vásárlás, továbbá alapvetö elektronikai felkészültség. Kapcsolási rajz olvasás.... Ennyi az egész tv javítás....Talán még egy 30-40 éves rutin hozzá jót tesz....
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
Sziasztok nekem szükségem volna erre az inverterre INV174012A ez 1 belinea 19"-os tft monitoré. púpos volt rajta a 3 kondi, cseréltem, de akkor sem világít a monitor kijelzője. Kép van rajta csak sötét nem világít a monitor. Szerintem csak az inverterrel lehet gond. Persze ha van valaki aki többet tud erről, meghalgatom. Előre is köszönöm a segítséget
Üdv.
Most akkor ez LCD vagy képcsöves? Ha nem old le a tápja valószínű, hogy kiment az inverter előtti bizti és ennek az lehet az oka, hogy a meghajtó fet vagy tranyó valamelyike zárlatos.
Szia LCD. 19" monitor. És 12voltos saját trafójáról megy
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2013
Sziasztok . Lenne egy problémám van egy samsung tv-m és amikor bekapcsoloma tv-t egymásután 5-ször 6-szor kibe kapcsol mire megáll bekapcsolva . Mi lehet a bajja ?
tipus szám jolenne
szerintem kiszáradt a puffer kondi (általában a legnagyobb) nekem a samsungokban 100 uf 400 voltosak voltak , meg egy thomsonban is. ezeket cseréltem és megoldódott a probléma
Sziasztok!
Adott egy lg lcd tv. Elszállt benne a hang ic. Típusa: Yamaha yda138-e. Ilyet hol tudok venni? Ha valakinek esetleg van kérem írjon privátot. Köszönöm!
Sziasztok!
Néhány hónapja a fórumozók segítségével javítottam a tv-m, sorvég tranzisztort kicseréltem és jó lett, de most sajnos megint kipurcant benne a tranzisztor. Vettem újat hozzá, de sajnos azt is kinyírta egyből a bekapcsolás után. Igaz, ez se a gyári típus, az nem volt, BU2508AX helyett BU2508AF. Kicsit tanácstalan vagyok, mit érdemes vizsgálni, cserélni? Mi miatt purcanhatott ki megint? Köszönöm előre is a válaszokat!
Szia!
A lényeges a típusszám: BU2508. Tehát a két tranzisztor cserélhető egymással, csak a tokozásban térnek el. Az ilyen hibát a sortrafó szokta okozni, ha egyébként a kollektorköri kondenzátorok jók.
Köszi, kutatok még hibás alkatrész után.
Viszont a BU2508AF adatlapja szerint csak 5 A-t tud, az AX 8-t (abszolút maximum értéknek ezek vannak megadva). Ez nem lehet gond?
Nem tudom, hogy milyen adatlapot néztél, mert az eredeti AF az 8A-es: Bővebben: Link.
Hmm.. jogos. Google-ban az első találatot néztem.. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |