Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia roymen. Nagyon szépen köszönöm a segitségedet. Különben megjavitottam a tv-t. Ic csere, meg kondi csere c315 (100v 47uf), mert a kép teteje csikos volt. Még egyszer köszönöm !
Bővebben: Link
Melyik lábán kell mérnem? Én mértem a 4 és 2 között, ha 4 a GND.
Itt valami nem tiszta.Te feltettél egy képet egy TX807-es sassziról.Ebben nem a TDA8177 IC van,sőt nem is 100Hz-es.Most akkor milyen TV-t is javítasz tulajdonképpen? A TDA8177 a 100Hz-es ICC 20 as sassziban van.
Akkor ebben a gépben nem TDA8177 van.és nem 100Hz-es.Ekkora képátlóban nincs értelme a 100Hz-nek.(A legkisebb 100Hz-es TV amit én javítottam az Philips,az is 25 Coll átmérőjű)
Nem veszekedés képpen, de én láttam, vagy Te?
Lehet hogy nem 100Hz, én csak valamelyik oldalon láttam ezt a leirást, lehet hogy elnéztem. De mindenesetre TDA8177 van benne.
Úgy értetem hogy a csíkban van kép...
Ma újra szétkapom, de valamire figyelmes lettem..
Amikor áram alá helyezm hosszú idő után, mint minden itthoni TV-nk először kapcsol a lemágnesezés, ahogy ezen is, egy jó düngés. Aztán Az a képernyő ,,zizzenése,, mint amikor megkapja a magasfeszültséget, viszont ha ez 50Hzes TV, akkor halalni kellene a sorkimenő sipolását, amit nem hallok. A lényeg, hogy most veszem ki a panelt a TVből, és mint szoktam vékony csipőfogóval elemelem a gumikalapot a képernyőröl. Ilyenkor ha a drótot csipem össze hogy kivegyem a képernyőböl, más képernyőnél át szokott csapni a szikra a fogóra. Itt semmi szikra, mint aki nincs is feltöltve, mint aki nem is volt rajta a magasfeszültség. Kicseréltem a tranyót ami kapcsolja a trafót, de akkor is csak ezt csinálja.
Jó lenne egy szkóp,és megnézni a jeleket.Ezt a típust nehéz így javítani.Nem a leg szerelőbarátabb gép.A TDA8177-ről tartom a véleményemet...
Amit csatoltál ,hogy hozzátartozó rajz,abban is másfajt az IC.De nem akarok vitázni veled ebben a témában.A nagyfesz jelenlétét a G2 feszültség meglétével is tudod mérni.Vannak típusok,melyek kisütik kikapcsoláskor a képcsövet.Tudtommal ez a gép inkább lezárva tartja a csövet a katódok kihűléséig.
Ja, a rajz nem 100%ban ugyanaz mint amia gépbe van, de 90%ban hasonló. Hol tudnám lemérni a G2 feszültségét? A rajz szerint a képcsöven van G2 kivzetés, de melyik az a sok láb közül?
A sorkimenőből 3 vezeték jön ki.Ezek közül a legvékonyabb a G2.(De nem vagyok benne biztos-elnézve a kérdéseidet-hogy nagyon érdemes belefolynod ebbe a gépbe.Kéne egy kicsivel több szakmai tudás,hogy ne vegyél fölöslegesen alkatrészeket...
Ja, később már rájöttem. Még itt a TV, de holnap már kivágom. Hoznak TVket, általában megjavítom, de vannak ilyenek, mint ez a thomson. Eddig nem sikerült rájönnie a hibára. Még annyit megteszek, hogy lemérem a képcsőre menő nyákon a piros G2 kábelt, a GNDhez képest, ami mondjuk a tuner teste. Ez így helyes?
Ne vágd ki,annál jobb gép ez.Csak tedd félre,később visszatérhetsz rá.A G2 kb 400-600V kell hogy legyen.A tuner jó lesz testnek.Egyébként nem kizárt,hogy sorkimenős lett.Jó lenne kikeresni a védelmet a gépben,és azt kiiktatva,a tápot leterhelve megvizsgálni,hogy a táp jól terhelhető-e.Az a baj a netes segítséggel,hogy sok infót elmond a gép azzal ahogy indul,amilyen hangja van a tápnak...de ez nem áll rendelkezésre.Még valami:
Annak idején ezeket azzal kezdtük javítani,hogy a tápben az összes kis elkót,és az összes smd tranzisztort kicseréltük.Ez sokszor segített.Itt is meg lehetne próbálni.Ez még nem egy veszett összeg lenne. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2014
Sziasztok!Bocs hogy belevau,de itt küldök egy doksit a tv-ről,és mindjárt keresem a hibajegyzékemben az ehhez tartozó leírást.A 8177 helytálló 110fokos csövesre.
Üdv.:Roymen
Mondom, furcsálom, hogy áramtalanitás után félperccel ahogy leveszem a képernyőröl a magasfeszültségű kábelt, nem csap át szikra a fogóra, mint aki nem is volt ott feszültség. Lehuztam a lemágneselőt, az eltérítőket, és ugy is hallom azt a tipikus hangot, mint amikor a magasfeszültség rákerül a képernyőre, és ekkor a szokásos szisszenő hang egyértlműen a képernyőről. Holnap lemérem a feszültséget.
Igazad van,bocs.(A 21 collos képcső tévesztett meg...nyilván a síkképcső miatt van benne az EW modul is)
Na nehezen de megvan a dolog.Átnéztem 16Giga anyagot,a keresőmmel mire meglett.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2014
Váó, ez szuper. Ezeket magad írtad össze vagy letöltötted? Számunkra is elérhető lenne ez a sok anyag?
Sajna én nem vagyok ennyire okos.Ezt pár éve a Tanyárol szedtem le,két ilyen panellal épített készülék is volt nálam szerelni.A leírásokat FM (Fülesmester) írta.Nem tudom hogy megró-e érte a másik elekrtó fórumon hogy a leírásait itt közlöm,de majd írok neki este Skypen.
Viszont lenne egy kérésem.Itt Bogumil 13 kollegának a primer tápfeszek pontos adataival segíthetnétek,mert már egy ideje ilyen sasséjú készüléket javít,és nem megy pontos adatok nélkűl. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2014
Biztos hogy jó segítség, még ha nem is pontosan az én típusomhoz szól.
Azt írja: Az IR01 processzor 42-es lábán nem mérhetõ a +5V standby tápfeszültség Az enyémben ninss is ilyen IC.. Az amelyiken meg van több mitn 42 láb, a 42. lába nem standby ki/bemenet
Milyen proci van a Tiedben?Megpróbálok neked utánanézni,hátha lesz valami alternatíva arra is.
szia
Köszönöm hogy nem feledkeztél meg rólam!Még nem megy a gép sajna...kivett SMD tranyo dioda mérésben semmit nem mutat ekkor rossz lehet? A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
Szia.A kivett smd adatlapját töltsd le,és annak alapján mérd ki a tranyót.
Szia jdani!Megoldódott a tv kikapcsolgatása?Letöltöttem az adatlapját a TDA9554-nek,és itt 8V,és 3.3v-os feszültségekkel van táplálva.Ezek a feszültségek nálad stabilak?
Üdv.:Roymen
Hali. Újra egy TV. Mindig kiüti a biztositékot. Ha leveszem a lemágnesező tekercsét, úgy beindul. Kicseréltem hozzá tartozó 3lábú alkatrészt (PTC?) és akkor már beindult. Csak azért gyanakodtam erre, mert volt már egy TV, ami a villám áldozata lett, és ez az alkatrész égett meg benne. Találkoztatok már ilyennel, hogy mindennapi használattól elromlik ez az alkatrész? Egyébként bontottam egy másik TVből, beletettem azt, és működik.
Ezt megmértem a stabilizátor kimenetén, és ilyen feszültségek voltak. De már szétkaptam a TV-t. (minden elkót kicseréltem a tápban, és minden, összesen 2x BC337es tranzisztort is, és akkor se ment)
Lehet hogy már írtam,de próbára cseréld ki a primer puffer elkóját,hátha... A szétkapáson azt érted,hogy elérte a bontás folyamata?
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
Mondjuk az igaz hogy azt nem cseréltem, de már mindegy, már szétkaptam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |