Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Tudod mi a jó a csövesben? Az hogy van élet 15kHz alatt is. De egyszer azért rakj össze egyet, nem fogod megbánni.
A bárszekrénybe meg gyümölcslé úgy mint szilvalé, baracklé, körtelé desztillált változata.
Na erre nem gondoltam! Valami monitor csak fog kelleni.
Igazad van! Csak akkor kell minimum két jó hangfal is, meg vastag hangszóró kábelek, dugók stb.
Erről az jut eszembe ,hogy a feleségem kitalálta, hogy vegyünk egy fatüzeléses kandallót. Meg vettük. Akkor kiderült ,hogy nincs kémény, mert addig gázzal fűtöttünk. Építettünk egy kéményt a nappali egyik falára. Ez persze nagy kosszal járt meg ott állt a vakolt kémény amit le kellett festeni. Mivel ugyan olyan színre nem tudták festeni mint a nappali fala akkor festessük ki a nappalit is.De ha már benne vagyunk akkor az egész lakást. Közben megrendeltem a fát de előbb hozták mint ahogy kértem,de a fatároló még nem volt kész. Beraktam a teraszra , amikor kész lett a tároló újra pakolhattam.Tele a hócipőm a fatüzeléssel.
És aztán még hordhatod be a fát megint a tárolóból....Aztán meg ki a hamut.....És tuti te fogsz takarítani, mert rád fogják hogy:" neked kellett kandalló..."
De majd télen hidd el jó lesz az, nem gázmeleget ad. Én várom a hivatalos választ a favadászatra, fenem a láncfűrészt addig is, fele árból megvan ha magamnak szedem.
Én az idén bútorlappal tüzelek (már most is, hála a "nyárias" időnek), a nejem cége felszámolt egy boltot vidéken, annak a szétvert pultjait vágom fel.
Ezek szerint van saját erdőd. Úgy könnyű!
Nincs saját erdőm, az erdész engedélyét várom hogy begyűjthessem a tavaszi lábaserdő (fiatal erdő) ritkítását. Na meg kellene árajánlat is mennyi köbmétere, de biztos olcsóbb mint a normál fa hisz ezek vékonyak.
Egy barátomat felhívta az öccse hogy a házi vízműve elromlott, nem találja a hibát. Szétszedte a vízművet, a motor és a szivattyú össze van házasítva, két csapágy a motorban a harmadik a szivattyú házban. Aztán mivel a motor nem indult előbb a segédfázist nézte meg, a kondenzátor jó. Következett a tekercsek mérése, a tekercsek végei a sorkapocsból kicsavarva és kihajlítva eltörtek, meg kellett "blankolni", már gyanús volt hogy a lekaparásnál nem a réz színe tűnik elő, jobban megnézve kiderült hogy a motor tekercsei aluminiumból voltak.
Javítani nem lehet, ha elviszi egy motortekercselőhöz körberöhögik... Éljen a kínai ipar remekműve, ez már tényleg fából vaskarika.
1.) Azért a megforrasztást kipróbálhatná mielőtt kidobja...
2.) Aluval tekert motort simán újra lehet tekerni rézzel, még kényelmesebben el is fér...
Nem tudom mi lesz a sorsa, csak speciális forraszanyaggal lehet alut forrsztani, valószínű zárlatos vagy szakadt valami. Nem baj vesz másik vízművet de odafigyel majd ezekre.
Vicces, de volt régen egy terménydaráló, állítólag abban is alutekercses motor van. Még nem kellett hozzányúlni, nem tudom. Trafókról is lehet hallani, pl. a ruszki színes (és a hazai Color Star) hálótrafója, valamint egy aprócska (40kVA-es) 20/0,4kV-os trafóval is lehetett találkozni, ami alutekerccsel rendelkezett. Hiába, no, mikor a vas, és alumínium országa voltunk.
Betörő a házban ezt hallja:
-Jézus figyel téged! Rettentően megrémül de keres tovább A hang megint megszólal: -Jézus figyel téged! Egyszer csak meglátja a papagáj ketrecét és megkérdezi a papagájtól: -Te vagy Jézus? -Nem én Mózes vagyok! -Ki az a hülye aki Mózesnak hív egy papagájt? Mondja röhögve. Mire a papagáj: -Az aki a pitbullját Jézusnak... Idézet: „Én 2008 02. 12.-én este megnyomtam az OFF gombot és el ajándékoztam a TV.Valamit kellene a helyére tenni. Van ötletetek?” Üdv! Van 3D-s Tv iszonyat élethű képpel!
Egy férfi a barátjának kiönti a lelkét:
- Tíz éve, amikor megnősültem, minden nap örömmel rohantam haza a munkából, a feleségem az ajtóban a lábam elé rakta a papucsomat, és a kutyám odabent fark csóválva ugatott. Most bezzeg, ha hazamegyek, a kutyám hozza elém a papucsomat, és a feleségem odabent folyamatosan ugat. Erre a haver megjegyzi: - Nem értem, mi a problémád? Most is ugyanazt a szolgáltatást kapod. Két apáca megy az úton egy kocsival. Egyszer csak kifogy a benzin, ezért bemennek egy közeli farmra kérni egy keveset. A farmer, mivel nem talál más edényt egy régi bilibe tölti nekik a benzint. Az apácák visszamennek az autóhoz és éppen töltik bele az újonnan szerzett üzemanyagot, amikor arra megy egy rabbi és így szól: "Nővérek, igaz, hogy a vallásukkal nem értek egyet, de a hitüket, azt igazán csodálom!"
Helló! Tényleg nagyon élethű. A fa testápolónak még hasznát is vehetném.
Azt kifelejtettem a történetből, hogy a feleségem piromániás és Ő fog tüzelni. Nekem már semmi gondom. Legalább is azt hiszem.
Én is eléggé piromán vagyok... Azt hiszem a tárcsalapos képek magukért beszéltek.
Az egyesség úgy szólt ,hogy Ő tüzel. A végsőkig ellent fogok állni! Aztán megyek gyújtóst vágni. Ti is fával tüzeltek?
Most költöztem el, úgyhogy árammak tüzelünk, de a fa melege azért más volt .
Ha építenék egy fáskamrát akkor a kocsi nem férne be az udvarra . Maradtunk a családi háznál, de Pécs városának a közepén.
Low Rider Szerbiából: Bővebben: Link
Ezek után áramos kamrát, azaz erőművet kell építened! :hide: Mi fával fűtünk. Egy idő után nem olyan idillikus fűtési mód. Télen a panel kényelmesebb.
Tisztán szériagyártásra érett tanulmányautó.
Melyik csapatnál van? Jövő héten indul az F1- ben?
Nem látod? Ferrari!
2010 es kaszni...
Picit lefaragott a Ferrari a költségvetésből.
Most miért mondod? Csak a festékből vettek rosszabb minőségűt. Igaz sponsor nélkül nehéz. Mert ha jó láttam nincs rajta sponsor matrica.
Vagy a másik nézőpont: Mindek aerodinamika, mikor minden pénzt a motorba öltek :boxer: |
Bejelentkezés
Hirdetés |