Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ez egy 680V varisztor,gondolom a tirisztor A-K között van-volt.A fizikai mérete és a feszültsége a mérvadó.Bármi szinte ami hasonló nagyságú és 680V-os jó lehet helyette.Talán ez Megkérdezhetem milyen típusú tirisztor van abban a gépben? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2021
Szia!
Köszönöm a linket. Pontosan, a tirisztor anódja és katódja között volt, de kipukkadt. Valamint a tirisztor is tönkre ment. Gyárilag CS30-12i01 volt benne. Mivel ilyet sem találtam itthoni boltban,így rendeltem bele BTW69-1200 -at. Elvileg ez 1200v/50A, a régi meg 1200v/31A ha jól emlékszem. Nem óccó, 3000 píz volt .
Üdv.
Nem tudom mi történik a tirisztorokkal ,de én a "síma " Bt 152-800 -at használom,a 10-16u kondin úgy 500-650V van és birja a strapát...varisztor nélkül...
Szia!
Állítólag egy villám "villámlátogatást" tett a közelükben, azóta nem működik. Előfordulhat hogy ez miatt ment tönkre. De más hibát,égésnyomot nem találtam rajta.
Milyen nagyfesztrafót használsz?
Szia. Magam tekerem meg....
Ez oké de milyen? Rúd, vagy EI magos vagy legreses vagy légmagos ?
Szia.A javát I vasra tekerem....ha nagyon beterhelődne a trafó,akkor ne verje le nagyon az elektronikát...Holnap ha nem felejtem el akkor teszek fel fotót...
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2021
Ez esetben a tirisztor nincs kiteve visszarugasnak.
Sziasztok!
Valaki tudna nekem véleményt mondani tapasztalat alapján a következő villanypásztorról? Agro Electro DL 7200
Szia.
Első nézésre egy román gyártmány,12V -nél/300mA fogyasztásnál 7,2 J leadjon......nem igazán hinném.(saját vélemény).
Miért ne lehetne lehetséges? Feltölt egy kondenzátorcsomagot (valamennyi idő alatt), majd annak segítségével adja le az impulzust.
A valamennyi idő az 1 sec, vagy több.
Lehet számolgatni: 1 sec 7.2 J, hatásfok, 12 V 300 mA... Kiváncsi vagyok az eredményre, mármint ki mire jut a számolással? A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2021
Szia.
Azt mondtam Idézet: „saját vélemény”
100% hatásfokkal számolva 2másodpercenkénti impulzusszám esetén jöhetne létre az a "7.2 J" energia. Vagyis mese kategória.
Aki ilyen gépeket gyárt(unk) ,az tudja(uk) mi is az a 7,2J....az nagyjából 50u kondi 600V körül feltöltve ...
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2021
Szia már hoztak ilyet javítani de táp hibás lett a hűtőborda kispórolva jó hogy tönkre megy és még garanciális.Nekem ez a tapasztalatom vele.
A forgalmazónál letölthető a manuál, aszerint 1sec az ismétlési idő.
Valaki nem mond igazat, Vagy kínai szabványú a specifikáció. A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2021
A mi cégünk, gyors, pontos, olcsó! Ön ebből két opciót választhat.
Ha jól számoltam, és a veszteségektől eltekintve, akkor a bemeneti oldalon max a 3,6 J jön ki. Elvileg így a kimeneten sem lehet több. Mert gondolom másodpercenként ad impulzust, vagyis annyi a feltöltési idő is. Ugye? Vagy nem jól gondolom?
Üdv,
Villanypásztor vezetőknek a 1.5mm2 réz vezeték megpucolva alkalmas? Köszi a segítséget.
Szia!
Én rezet nem tennék,oxidálódik,meg ha megfeszíted, akkor egy idő után kinyúlik. Én horganyzott 1,2-1,6mm-es venyige kötő drótot szoktam javasolni. 1000Ft-ért elég sokat lehet kapni. Nem méterre,hanem kilóra lehet kapni.
Köszi. Az oldman féle kapcsolást építeném meg. Esetleg van tapasztalatod a témában?
Azt a kapcsolást nem építettem meg, két fajta inverterest szoktam néha készíteni.
Sziasztok van egy villanypásztorom és csak sípol és nem süt ki.
Szerintetek mi lehet a baja? A segítséget előre is köszönöm
Az autótrafót Te kötötted le? Tudsz e mérni feszültséget azon a nagy fehér kondenzátoron olyan 500V körül?Ehhez vissza kell kötni az autótrafót,de előtte ellenőrizd,hogy nem szakadt e valamelyik tekercse.Ha nem akkor szakadt vagy zárlatos a ferrittrafó szekunder tekercse vagy rossz a triak esetleg a mellette lévő put (2N6027) adta meg magát.
Az autótrafót én kötöttem le meg mérem amiket irtál. triakom elvileg van itthon. Köszönöm a segítséget
Üdv. Egyáltalán nem vagyok otthon villanypásztor témában. Viszont eljött az ideje, mivel a kutyám megállíthatatlannak érzi magát. Már mindent elkövettem, és már unom, úgyhogy úgy gondolom eljött egy kis barátságtalanabb megoldás. Házi készítésűben gondolkodtam, láttam egyszerű pásztorokat, amik motor-autó gyujtótrafójából készültek, és egy tranzisztor kapcsolta rá a feszültséget, kimenete meg már a ,,sokkoló,,
Ezek tényleg jó hatásfokúak? A terület 15x50m kb. Amit én elképzelek, ahogy működik: A földelést leszúrom egy ponton, ahol van az egység, és a másik elektródát húzom végig a kerítés mentén lent? |
Bejelentkezés
Hirdetés |