Fórum témák
» Több friss téma |
Próbáld meg kicserélni a kompakt fénycsövedet. Nekünk az egyik szobában a palfoni csillárban három ilyen volt becsavarva, ebből egy előszeretettel villogott kikapcsolás után. Csere megoldotta a gondot. Mind a három ugyan olyan volt. Egy próbát megér.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2015
Ha nem led vagy kompakt hanem egy 100-as körte akkor nem villog :/ mondjuk holnap veszek egy más fajta kompakt égőt próba ként
Nézd (mérd) meg, hogy a kapcsoló tuti a fázist szakítja-e meg. Láttam már olyan energiatakarékos égőt, aminek ha a nulláját szakítottam meg, villogott halványan, a fázist szakítva pedig totál sötét volt. Egy próbát megér.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2015
Vettem egy másik energia takarékos égőt egy olcsobb fajtát azzal teljesen perfekt !
A fázisos megoldás is be jött mert már csak nagyon halványan pislog a többi fajta "izzóm" . Remélem ez a fajta pislogás nem okoz gondot , max hogy hamarabb kiégnek az égök
Hello! Próbálj meg pld. egy 100nF-os 250Vac, de X2 típusú kondit párhuzamosan tenni az energiatakarékos lámpával. Az várhatóan "lenyeli" azt a kis kapacitív áramot ami a vezetékek közt képződik. Nem tud feltöltődni a lámpa puffrekondija, ergo nem fog villogni..
Az x2 típus mit takar ?
Az olyan kondi ami kimondottan váltó feszültségre készült, és rá szabad közvetlen kötni a hálózat 230V-jára. Általában zavarszűréseknél használják.
Így már érthető
Köszi ez jó ötlet , de a normál hagyományos villkörtét nem fogja zavarni vagy valami ?
Nem. Semmit.
Sziasztok! Olyan kérdésem van, hogy a pc atx tápjának a kábelei használhatóak 230v-ra? Mert egyik ismerősömnek szokása hogy ha nincs olyan kábel db, ami megfelelő hosszúságú, akkor rossz pc táp szekunder oldali kábelét használja fel sokszor. Ez engem eléggé zavar, mert én nem tartom biztonságosnak, nem erre tervezték. Fénycsőarmatúrákban, egyéb lámpákban hajlamos ilyenek használatára... Előre is köszi a válaszokat!
Helló! A legtöbb, ami nekem van itthon, arra rá van nyomtatva, hogy 300V. Azért van egy vastagsága is (a jobbaknak) ami egy pár ampert elbír.
Tudomásom szerint pont ezért van értelme a méretlenbe rakni, és akkor le is vezet meg nem is szakítja meg a táplálást.
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2015
Nyugodtan használhatja, ha zárt helyen van (pl ott, ahol említed). Ahol közvetlenül érinthető, ott nem, mert ilyen helyen csak kettős szigetelésű vezeték használható.
Mondjunk inkább köpenyes vezetéket, mert a külső réteg azért csak félig-medig szigetelés.
Sziasztok, az első képen le van szakadva az alu vezeték (ketté jött a széltől, 3-4 hónapos kép itt nem látszik, nem tudom le fotózni mert nem vagyok otthon) oda tennék egy alu-réz vezeték összekötőt.
És kiszedném a régit és be tenném a réz vezetéket. Lehetséges így? Hátrányai vannak?
Ebben igazad van. Viszont, ha a méretlenbe teszed, a szolgáltató, érthető okokból, elzárja előled. Igazábol ezzel sincs baj, mert nem jellemző, hogy akár havonta is hozzá kellene nyúlni. Viszont, ezt a szolgáltatóval kell beszereltetni, aki többnyire nem 100 Ft-os óradíjért dolgozik.
Ha pedig a méretlenben szétég a kismegszakító, az ügyeletet fel kell hívni. Felénk átlag kevesebb, mint hat óra alatt kiérnek. Mivel erre az eseményre ritkán lehet számítani, szerintem nem éri meg a vacakolás az áramszolgáltatóval.
A képből ítélve CSAK hátrányok vannak!
Ezt az egészet ledúrni és normálisan újraszerelni! Ez így életveszélyes!
Idézet: „Ezt az egészet ledúrni és normálisan újraszerelni!” A vezetékezésre gondoltál?
A méretlent nem igazán szeretném a szolgáltatóval bojgatatni, mert ott szeritnem hely sem lenne neki, és most lett felújítva a villanyóra szekrényem.
Amiket leírtam, már megvannak, és még néhány egyéb dolog is, mindből 2-4db(kivéve az obo, abből csal 1db van). Phoenix Contact FLT60-400 Phoenix Contact LT35 Phoenix Contact VAL-MS 230 ST egyes Phoenix Contact VAL-MS 230 ST és Phoenix Contact F-MS 12 ST kettős OBO kombinált, ennek most nem tudom a számát. Ezeket kellene felhasználnom, de az óradobozban nagyon korlátozott a hely, így egy részét ide, egy részét pedig a ház központi elosztódobozába szeretném rakni, a tanácsok szerint amit adtatok. Ahogy tudok venni olvadó biztosítót, be is szerelem őket. A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2015
Köszi, már beszéltem is az eonnal
Oda teszed, ahová adják a lehetőségeid.
Én csak azt jegyeztem meg, hogy a késes betétnek legfeljebb szakaszolási szerepe lesz.
Sziasztok,
van ez a Kontallux (ha jól emlékszem) sorozat. Lassan kihalófélben. Lehet ezt még kapni valahol? Olyan kellene, hogy kettős kapcsoló, és az egyik fele alternatív. Bolt is jó, de ha valakinek van a cuccai között felesleges, az még jobb lenne... Üdv, G.
Neked dupla alternatív kapcsoló kell. Azt lehet normál, 1P kapcsolóként is használni. Azt viszont nem tudom, hogy ebből a típusból létezik-e ilyen.
Elvileg létezik. Csak nekem gyakorlatilag kellene egy darab barnában
Most akkor dupla alternatív, vagy keresztkapcsoló? Mert utóbbi néven könnyebben találsz ilyet.. Ha nem akarsz ilyen problémákba futni a jövőben - érdemes inkább nyomógombra és impulzusrelére átváltani. Kevesebb vezeték kell hozzá és több helyről működtethető és nem szerelvényfüggő. Van terepi változatban (kapcsoló mögé) és DIN sínes változatban is, de akár dobozba építhető kivitelben is. Az első generációs Prodax kapcsolók mechanikusan csereszabatosak voltak a Kontavillel. Csak a fedlapot kellett átcserélni, még a sorozatszámuk is ehhez igazodott. Az alternatív a 106-os a keresztkapcsoló a 107-es ha jól emlékszem. No meg is van. Mivel a Legrand vette meg a céget időközben - érdemes lenne ott is keresgélni:Legrand keresztkapcsoló
Szerintem neki két billenytűs kapcsoló kell.
A képen lévő nem kettős alternatív. A kettős alternatív ugyanis olyan mint egy csilárkapcsoló, azaz osztott fedlapos és két alternatív kapcsoló van benne. Ha valóban kettős alternatív kell neki - akkor is jónak kell lennie a Legrandnak. Igaz, ez a f*sbarna szín design már nem lesz. Maximum elfekvőben valakinek (tán még nekem is akadna).
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2015
De nem is azt írta, hogy neki pont ilyen kell, mint ami a képen van!
Egyébként pedig ebből már boltban még elfekvőt se fog találni. Még valahonnan elővakartak egy adag fehéret, de barnát sehol nem lehet szerezni. A dupla alternatívról nem is beszélve.
Akkor barna csillárkapcsoló fedlap+ Legrand belső. Mindenre van megoldás.
Igen.
Az említett barna designből keresek (nem keresztkapcsolót, hanem) kétgombos alternatívat. Tudom hogy kifutott termék, csak hülyén néz ki ha egymás mellett más kinézetű kapcsoló van... Ha valakinek akadna, nagyon hálás lennék |
Bejelentkezés
Hirdetés |