Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba

Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   86 / 86
(#) VIM válasza Westen_240fi hozzászólására (») Szo, 21:58 /

Szia! A ventilátor nyomáskapcsolóra csatlakoztatott venturi csöveit fújkáld ki és a venturit is ami belülről van. Ezt azokon a lyukakon keresztül tedd ahová a csövek fel vannak csatlakoztatva. Csak egyesével vedd le a csöveket és portalanítsd vagy ügyelj arra, hogy nehogy fel legyenek összecserélve. Használj valamilyen pumpát vagy szívószálat és jó tüdő kell hozzá.
(#) Westen_240fi válasza VIM hozzászólására (») Szo, 22:01 /

Szia,

köszönöm a gyors választ.
Ezeket már megpróbáltam, de nem hozott sajnos pozitív eredményt.
(#) Westen_240fi válasza VIM hozzászólására (») Szo, 22:04 /

Az igaz monduk, hogy nem egyesével vettem le, hanem simán lehúztam mindkét csövet és kifűjtam. Számít valamit, hogy mind a kettő le volt véve a nyomáskapcsolóról egyszerre?
(#) Lucifer válasza Westen_240fi hozzászólására (») Szo, 22:57 /

Idézet:
„Kémény probléma lehet?”

Lehet de én előtte megtakarítanám az elektródákat.
Kéményes Semia-val jártam már így.
(#) VIM válasza Westen_240fi hozzászólására (») Vas, 7:07 /

Ezt is kifújkáltad vagy bele fújtál, mert ez belülről van. A csöveket azért mondtam, hogy egyesével vedd le, mert könnyű őket felcserélni és azután nem fog működni a nyomáskapcsoló. Ha ezek megcsináltad akkor a ventilátor lapátjait is le kellene tisztogatni és ha hozzá lehet férni a motor csapágyaihoz akkor oda valamilyen (pl. kúszóolaj) spré formátumú kenőanyagot bejuttatni, mert valószínű, hogy a fordulat nem megfelelő a kenetlenség miatt.
(#) Westen_240fi válasza Lucifer hozzászólására (») Vas, 18:12 /

Szia,

köszönöm a tippet.
Egyszerűen egy polírpapírral átdörzsölöm az elektródát az elég lehet, vagy valami komplexebb tisztítás javasolt?
(#) Westen_240fi válasza VIM hozzászólására (») Vas, 18:29 /

Ezt a "könyököt" (bocsi, nem tudom mi a pontos neve) szedtem ki és tisztítottam ki.
A nyomáskapcsolóra a csöveket egyszer sikerült fordítva visszadugni
akkor nem indult el a kazán, aztán helyesen csatlakoztatva a csöveket ismét elindult.

Köszi!
(#) VIM válasza Westen_240fi hozzászólására (») Vas, 19:36 / 1

Abban az ívben van belülről a venturi cső amiről a két csövön keresztül érzékeli a nyomáskapcsoló megfelelő nyomáskülönbséget.
(#) Westen_240fi válasza VIM hozzászólására (») Vas, 19:45 /

Igen, ezt az ívet szereltem ki és tisztítottam meg.

Köszi.
Következő: »»   86 / 86
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem