Fórum témák
» Több friss téma |
Az igazság az, hogy a kolléga azóta úgy tünik meglógott.
Vitatkoztok egy nagyon egyszerű mérésről. Kell egy sönt amin csak minimális fesz esik. Mondjuk 60mV. Ezt a feszt kell olyan szintre erősíteni ami a műszernek kell! Naponta 1500A-ig mérek és semmi gondom nincs vele!
Szerintem a söntös megoldás a legegyszrűbb. Biztos és nem hibázik! A lakatfogós módszer néha hibás értékeket mutat, erős mágneses térben már eleve 2-3Amperről indul. Nagy a hibaszázalék, és a pontosság némi kívánnivalót hagy maga után. Az én lakatfogóm DC1000 A. A kis Deprez műszerek meg szépen mutatják a pontos értéket! Szóval mint kiderült, az analóg műszerek híve vagyok mert ott jobban látni a folyamatosan változó értékeket!
Pont ez volt a linkben amit beraktam az elsö oldalon
Kerülni fogom... Talán nem ismered a mondást? Akinek nem inge ne vegye magára...
Jelentem itt vagyok.Úgy tűnik megoldódott a problémám.
A hobbyking-es ketyere működőképesnek bizonyúlt. Ha hosszútávon mégsem válik be marad a söntös megoldás. Mégegyszer köszönöm a hasznos információkat.
Nem volt szo arrol hogy milyen korulmenyek kozott mer(ne). Folyamatos meresrol /kijelzesrol volna szo ? .
Attol fuggoen hogy milyenek a korulmenyek es az elvarasok lehet a modszert/muszert megvalasztani. A "tulzott" pontossag nem hiszem hogy szamithat e a 100A-es csucs fogyasztasnal.Mire lenne az jo?. Igy ha tulajdonkeppen nincs is mirol targyalni ha mar megoldodott . Orulunk hogy megoldodott . Egyszer ha lessz ideje es kedve talan elmondja nekunk is mit oldott meg es miert ?.
Igazából, ha jobban belegondolunk, semmiről sem volt szó, semmi konkrétabb infó nem volt, csak annyi , hogy 100A-t hogy lehetne mérni, lényegében.
Üdv.
Hali!
kb 65A-ig kellene mérnem, 3 fázison (tehát AC). Odáig rendben, hogy söntellenállás de hogy illesztem én azt egy (pl AVR-hez) mert ledes bargrap kijelzés kell a célszemélynek... vélemények ? Üdv Kiborg
Ilyen áramokat áramváltón keresztül érdemes mérni. Aztán a műszerben egy söntre kapcsolni, ami már kezelhető értéket ad.
Idézet: „Odáig rendben, hogy söntellenállás de hogy illesztem én azt egy (pl AVR-hez) mert ledes bargrap kijelzés kell a célszemélynek... vélemények ?” Használj hall árammérő IC-ket. Van egyenáramú és váltakozóáramú is.
Köszi.de hol lehet ilyet beszerezni ? Tudsz valamilyen típust mondani ?
szamóca: áramváltó ? Mi az és hogyan működik ? Meg akkor minek a sönt ?
Bővebben: Link
gugli a haverom, wiki a barátnőm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |