Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 230 V / 17 V AC transzformátor
Lapozás: OK   1 / 1
(#) febuke hozzászólása Jan 5, 2009 /

Sziasztok!

Most ment tönkre egy Folio notepad keverő tápja ezt szeretném megcsinálni.

Bemeneti fesz.: 220V AC
Kimeneti fesz.: 2 x 17.1V AC 200mA

Lehet-e valamilyen más tápegységgel helyettesíteni?

Üdv. Febüke
(#) asi válasza febuke hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Most akkor ez egy külső táp? A leírtak szerint egy trafó van csak benne. Milyen csatlakozóval van a készülékre kötve?

Vigyázz, mert ha erről van szó (leégett trafó) jó eséllyel nem a trafóval van (lehetett) a gond, és egycsere után le fog égni az új is.

Tudsz egy kicsit több infót adni?
(#) febuke válasza asi hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Igen ez egy külső tápegység csak egy trafó és egy kondi van benne.

Három pólusú tű érintkező van a notepadon erre megy rá a tápegységből kijővő vezeték.

Tudsz segíteni?

Febüke
(#) asi válasza febuke hozzászólására (») Jan 5, 2009 / 4

Trafót találsz a lomexnél pl.
lomex.hu aztán a bal oldali menüben "induktivitás, transzformátor" -> hálózati transzformátor.

A lejövő ablakban a felső gombsoron 2 szekunder tekercsű, és a 2*18V-os szerintem jó neked.

A teljesítményt természetesen megfelelően kell kiválasztani, a legegyszerűbb ha elviszed magaddal, és megmondod hogy 2*18 Vos (esetleg 2*17, de ez valószínűleg egy cél-alkatrész) trafó kell, ebbe a cuccba.

Elég segítőkészek, és ha szerencséd van találsz olyan kivitelűt (álló, fekvő, nyák, stb...) ami kis munkával akár az eredeti dobozba is belefér.
(#) febuke válasza asi hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Köszönöm a gyors és profi segítségedet!

Mégegyszer köszönöm

Febüke
(#) asi válasza febuke hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Mondom vidd be nyugodtan, általában igen segítőkészek, de ne felejtsd el, amit írtam még, hogy lehet hogy nem a trafó a bűnös (bár nem kizárt)
(#) Sebi válasza febuke hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Ha nem volt büdös, akkor valószínűleg a hőbiztosító olvadt ki. Kis ügyeskedéssel át lehet kötni. Tapasztalatom szerint eléggé alulméretezik, és ha teljesen zárt a doboz, akkor "majdnem ok nélkül" kiolvad.
(#) febuke válasza Sebi hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Szia Sebi!

Hol találom a hőbiztosítékot ?

Febüke
(#) Sebi válasza febuke hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

A trafó primer tekercs tetején. Látszik általában egy dudorodás, meg kell óvatosan bontani felette a szigetelést és akkor láthatóvá válik.
(#) asi válasza febuke hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

De van, hogy kivezetik a trafo tetjén lévő (vagy ahol van) forrlécre és sorba kötik a primerrel. Ez esetben csak ki kell kötni előle.

Ha ez a gond, akárhogyan is, vigyázz, mert a trafó védelmét "ütöd ki".
(#) febuke válasza asi hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

további kérdésem az hogy a trafó 400mA-os kell hogy legyen. Na ilyet hol tudnék találni.?
(#) moltam válasza febuke hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

P=U*I
17,1V*0,4A=6,84W os trafó kell neked szerintem.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem