Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Sziasztok!
A lézeres kollegáknak esetleg egy tipp, nem tudom ismeritek-e? : Bővebben: Link Úgy akadtam rá, hogy terveztem, nyomtattam a nyomtatómra egy tolltartót, hogy tudjon rajzolni. Tökéletesen használható, erre is a szoftver, de igazándiból nektek találták ki. Egy kis segítség a használatához, bár ez a tollal rajzoláshoz való, de a kezdeteket elég jól elmagyarázza: Bővebben: Link Mellékeltem képet, jópofa, hogy ezt a rajzolást is tudja a nyomtatóm Meg aztán így kicsi megindult a fantáziám, hogy miket is foghatnék be a toll helyére. Mondjuk egy marómotort Vagy egy nyák filctollal kisebb komplexitású nyákrajzolatokat lehet csinálni gyorsan, vagy kisebb előlapokat szépen feliratozni. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2019
"vagy kisebb előlapokat szépen feliratozni."
Érdekes amiket írtál. Ezt hogy akarod kivitelezni? Milyen eszközzel?
Igazán egy festékkel író eszközzel lehetne hatékonyan feliratokat készíteni. A 80-as években a műszaki rajzolást még csőtollal kezdtem tanulni. A mai napig emlékszek rá, hogy mennyi bosszúságot okozott amikor bele száradt a tus. A festékek meg még rosszabbak. Bár most jutott eszembe, hogy már vannak vízzel oldódó zománc festékek is. Talán megér egy próbát.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2019
Szia!
Szerintem a nyomtatási sebesség túl gyors, a fej nem olvasztja meg a már kész réteget. üdv.: foxi
Szia
köszi az infót arra vagyok kiváncsi hogy mostbez hogy is van Nekem ardu mega ramps 1.4 van felteszem ezt a progit felismeri az ardut és már lehet is rajzolni vagy csak a g code generálásához kell és ha az meg van mejet a tetszőleges szeletelőbe?
Nem kell szeletelő, ez a legjobb benne. A második linket olvasd át ha rajzolni akarsz a nyomtatóval, csak a beállításoknál át kell írni a lézer ki be kapcsoló gkódot, hogy tollat emeljen, illetve engedjen. És kész. Illetve a lap alján található gkódot le kell futtatni, a pozíciók miatt.
De nagyon jól le van írva minden. Onnantól fogva a számítógéppel tudod vezérelni a nyomtatót, de sd-re is kimentheted a gkódot, megy arról is. Igazándiból az alaplap szerintem mindegy ezeket a Firmware-kat támogatja:Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2019
Ezen még pontosan nem gondolkoztam, de jövőhéten elmegyek egy nyomtatványboltba, vagy egy hobbi dekoros boltba, megnézem milyen lehetőségek vannak.
Funkció nélküli próba, ABS 250/95 fok 60mm/sec, zárt tér, hűtés nélkül, 5mm szálvisszahúzás.
0,2 réteg. Min lehetne javítani? A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2019
Miért kell 5mm retract?
Bowdenes gépeknél minimum ennyit, vagy többet látok, ha rákeresek, de egyébként még így is szőrös.
Üdv
Ja, hogy bowdenes akkor úgy más.
Van 0,2 Z hope is, amit majd lehet kiszedek, fölösleges időveszteség.
Üdv
Ha így felkunkorodik az alsó réteg, akkor a bed hőmérséklet karcsú?
90 fokon maradt ami kisebb tárgyaknál jó, de 4-5 centisnél már probléma.
Valóban igényli a 110fokot, most teljesen elégedett vagyok, az alsó réteg is gyönyörű. Pár képet tolok, kicsit nagyobb dobozkáról. Megjöttek a süllyeszthető 3-as anyák, alig várom, hogy kipróbáljam
Szia. ABS? Jól néz ki. Szenvedek a letapadással üvegre. Nemtudom ez mennyire éri meg. Az anyák honnan jöttek ha nem titok?
Nekem ezt javasolták, már megjött, de még nem próbáltam
Bővebben: Link
Köszi, úgy tünik hogy ez ugyanaz az anyag. Valószínü megpróbálom
Szia
Igen, ABS 250/110 fok mindenféle hajlakk és ragasztó mentes üvegre nyomtatok, az első réteg sebesség 15 mm/sec-re levéve utána 60. Szerintem nincs értelme az üvegen kívül bármivel próbálkozni. Amikor kihűl akkor elengedi és még akkor is tapad hozzá sztatikusan. Ezt most nyomtattam, egyéb okból félbe kellett szakítanom a nyomtatást, de jó lett volna. Az anyákat du. megnézem, aliról jött. Üdv
Király, ezek szerint alacsony hömérsékleten próbálkoztam, azért volt olyan hogy néha letapad, néha nem. 230/100 fok C -on és a sebességet is le kell vennem. Egyenlöre PLA -nál maradok, be kellett hoznom a lakásba a nyomtatót és az ABS szag nem a kedvenc illatom. PETG -vel van tapasztalatod?
Tárgy méretétől is függ!
Sok esetbe a deformálódás miatt nem tapad, felkunkorodik, csökken a tapadó felület, extrém esetbe beleakad a fejbe, aztán az persze kaszál. Pet-G nél 240/85 fok van beállítva, a többi ugyanaz mint az abs-nél. Nekem nincs bajom az abs szagával, a PLA 50 fok fölötti deformálódásával annál inkább. Bővebben: Link Üdv
Kezdem lassan összeállítani az elektronikát a gépemen. A mozgásokat egyenlőre csak egy Arduinó Uno /Cnc shield-el tudom tesztelni mivel még a rendes vezérlőmre várnom kell. Azt szeretném kérdezni hogy a Hotend kábeleit (termisztor és fűttőpatron) tudom -e 1mm-es sokeres réz vezetékkel toldani ,mivel rövidnek bizonyultak? Gondolom a termisztorhoz vékonyabb kábel is megteszi, de a fűtőpatron eredeti vezetéke olyan mintha hőálló anyagból lenne. A Bed bekötéséhez is ezt az 1mm vastagot tervezem, A Bednél egy sorkapoccsal akarom megoldani a leválasztást a termisztort is és a bed fűttését is. Nem lesz ezzel valami gond?Gondolok itt a temisztor mérési pontosságára esetleg melegedésre.
Másik kérdésem az lenne hogy használtok -e valamilyen elektronikát vagy esetleg feritgyürüket a motorokhoz a zavarszűréshez? A végállás kapcsolóim induktiv szenzorok lesznek, a Z beméréséhez kapacitiv szenzort rendeltem. Aki szintén ilyet használ hogy oldja meg a feszültség csökkentését a signal vezetéknek 12V-ról 5 Voltra ? Diódával vagy ellenállásokkal? A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2019
Rövid?? egy méter nekem a Hiper cube evon-hoz elég volt pedig 270 x 270 mm felületen mozog plusz 450mm a váz tetejétől a vezérlőig , mekkora a nyomtatód?
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2019
Jók ezek az anyák én is ilyeneket használok csak tervezésnél pár tizeddel kisebb-re kell tervezni a furatot mint az anya átmérője.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2019
Sajnos rövid, mivel hatalmas a gép és minden kábelt el akarok rejteni. Először energialáncban indul majd a zártszelvény belsejében halad a vezérlő dobozig .Kb 60 cm kábellel még toldanom kellene. A kérdésemre továbbra is várok válaszokat..
Toldani lehet, de én a feláldoznék egy szenzort és egy fűtőbetétet erre a célra + zsugorcső !!
5 centinél levágtam a termistor és a Endet.
A Hotendet sorkapoccsat, a termistort összedugós csatival. Szerintem tök logikus, ha valamiért szét kell szedni a hotendet, akkor könnyen ki lehessen kötni. Én azt hittem mindenki így csinálja /holnap lövök egy képet róla. Ilyen csatlakozókat vettem + 4-es műanyag házat Bővebben: Link Egyébként az 1-es vezeték szerintem kevés, nálam 1,5-ös van, ráadásul 24V-on, dulázd meg, 2 vezetéket használj. De egyszerű, kapcsold rá a fűtést és mérd le mV-mérő állásba a vezetéken a feszültség esést. Üdv
Az asztalnál ezt a módszert alkalmaztam én is, ezt a logikát követve ,hogy minden könnyen leválasztható legyen. Ezek szerint a Hotend-nél is így csinálják mások . A Bed-et 12V-al akarom fűteni. Szóval az 1mm-es kábel szerinted kevés az asztal fűtéshez és a nyomtató fejhez is? Van valami zavarszűrőtök beszerelve a rendszerbe?
Még egy kérdés eszembe jutott. Végállás kapcsolót használtok mindkét irányba, vagy csak egy darabot tengelyenként negatív irányba? Elcsesztem a rendelést , NPN NO szenzorokat rendeltem. Ezeket nem igazán lehet sorba kötni sem sorosan sem párhuzamosan, úgy hogy megbízható legyen a rendszer. Viszont ha csak negatív irányba egyet használok ,akkor ez is megfelel.
Az asztalnál meg sehol máshol ne használj csatlakozót ilyen dupont csatlakozót meg főleg nem mert olyan szépen fog leolvadni róla, hogy öröm lesz nézni.
1mm-es kábelt úgy felejtsd el ahogy van. Ha esetleg ott is akarod hagyni magára a nyomtatót akkor ezeket felejtsd el. Én egyedül a tárgyhűtésnél használok ilyen csatit mert ha az megáll az még nem okoz visszafordíthatatlan folyamatokat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |